Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Lindö FF
0 – 2
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat Lindö FF - FC Stockholm
mån 2016-05-02 | Simon Brännström

Allt var svart. Svartare än svart till och med. Han älskade att blunda, det var nästan som att sova fast man var vaken. Om han blundade riktigt hårt kunde han ibland drömma, eller det var väl mer hans tankar men det kunde har varit drömmar om han sov. Nu satt han i alla fall i baksätet på FC-bilen och blundade hårt. De skulle åka till Norrköping. FC skulle spela på Citygross Arena mot Lindö FF. De hade stannat till på McDonalds på vägen, tryckt en Jureskog Newyorker och nu pruttade de alla ikapp. Fan att han alltid skulle käka löken. Den gjorde ju ett helvete med hans mage. Stefan Elfver hatade att prutta, i alla fall att prutta högt.

En gång så hade Stefan försökt fisa tyst på ett flygplan. Det var i starten när det lät som mest. Lukten brukade ju alltid försvinna ganska fort på flygplan, men inte den här gången. Precis när planet lyfte och motorerna drog igång på full kraft, då släppte han ut den. Men den här gången var det inte någon smygare utan det brakade till ordentligt. Bredvid honom satt det någon engelsk högfärdig dam, i dräkt och hatt. Helvete vad sur hon blev.
- What that really necessary? Klämde hon ut sig på nasal och riktigt grinig brittiska.
- Sårry. Hade han svarat och blundat hårt, och precis som nu hade han sovit fast varit vaken.
Då kom lukten. Helvete vad den stank, och han blundade hårdare och drömde sig bort medan han kände hur den brittiska kärringens blick borrade sig in under hans hud.

Framme på Citygross Arena, så dröp avundsjukan på samtliga ledare i FC Stockholm. Är det så här det ska vara att spela fotboll? Satan i helvete vilken jävla drömarena. Inte lika historisk vacker som Kristinebergs IP, och inte något naturgräs. Men den var toppklass. Grattis Lindö FF tänkte alla och drog en avundsjuk lång suck.

I några bilar längre bak hade spelarna samåkt. Simon Röse körde. Inte särskilt fort, och inte heller särskilt bra. Men han körde. Bredvid honom satt Filip Lindmark, sonen från Skövde. Han som alltid sjunger i duschen och hoppar högst på plan. Nu hade han tagit av sig tröjan, solen lyste för mycket och AC:n var värdelös. Han tänkte bli brun, få lite färg – att vindrutan skulle hindra det, det visste han inte, men rutorna på magen spändes varje gång Röse tryckte plattan i golvet, och han gillade det han såg.

Filip Bergman hade spelat i Norrköping flera gånger under sin karriär. Aldrig i Lindö, men han kände sig ändå hemma på något sätt. Han älskade Pekingaway. Det var något magiskt med det. Donken, duschen, tre poäng. Hemresan på två timmar där man kunde gå igenom hela matchen.
Nu stod han framför grabbarna i laget. Han kände verkligen att han hade kommit in i det. Det hade gått fort, men han var ändå där och han kände sig jävligt väkommen. På nerresan hade han bestämt sig efter ha surrat ihop sig med Jannis Pappas och Stefan Elfver. De skulle fortsätta med 4-3-3, men göra om lite.

Mani Tourang skulle få en roll till vänster, och den gängliga, skäggiga och så jävla duktiga Johannes Grahn skulle ta den andra kanten.
Han drog ett djupt andetag, och med hans ljuva mullrande stämma så drog han startelvan för grabbarna.

Startelva 4-3-3

Simon Röse

Robert Damberg Andreas Karlsson© Farid Hafsia Robin Wikman

Danny Poles Love Lidström Filip Lindmark

Johannes Grahn Johan Sund Mani Tourang

Avbytare:
Ivan Tedengren
Linus Hallström
Mikael Erstadius
Fredrik Thunberg
Jorge Fuentes

I gassande sol och vinande vind blåste domaren igång omgång 3 i Division 3 Södra Svealand. Lindö FF vs FC Stockholm.

FC Stockholm var på tårna från matchminut ett. Det fanns inget annat. Mittfältet med Filip Lindmark och Dany Poles och comebackande Love Lidström uppvisade ett lugnt, men ändå aggressvit försvarspel. När bollen sedan vanns, vilket den nästan alltid gjorde, så drog FC igång mycket vassa anfallskombinationer.

Redan efter några minuter var FC nära att göra 1-0. Johannes Grahn fick en hård crossboll av Mani Tourang som han på något sätt smekte ner med utsidan av foten. Sedan på Grahn-manér så tog han fart, och vinklade kroppen åt höger och vänster, och sen var han fri med Lindös målvakt som mycket skickligt räddade Johannes skott.
Därefter var det kamp. En rätt hård kamp där kapten Andreas Karlsson tog täten för. Han hoppade högst, tacklades hårdast, och låg mest av alla på plan – men han vann allt.

När FC sedan trycker ner Lindö än en gång så lyckas de inte få tag på Johannes Grahn. Han fortsätter att dribbla och springa på Grahn-manér och efter tre-fyra avdribblade spelare är det bara för honom att slå den snett-in-åt-bakåt. Där möter en Lindöback med en sternhård yttersida och bollen trycks upp i krysset.
’22 minuten, 1-0. (Nästan Johannes Grahn)

Bara några minuter senare kommer Dany Poles högs på en hörna och nickar den i stolpen.

FC fortsätter, och fortsätter. Mest så hotar den evigt krigande Johan Sund, Mani Tourang och Johannes Grahn. Men även Filip Lindmark tar sina långa, snabba, och hårda löpningar som är mycket nära att resultera i mål.

Robin Wikman på vänsterbacken kommer på överlapp gång på gång, och hotar ständigt i djupled.

Sedan tar Filip Lindmark med sig bollen i djupet. På andra sidan ser han hur Mani Tourang kommer helt perfekt. En hård, skärande boll i straffområdet. Mani möter upp bollen i höjd med straffpunkten. Lindös målvakt kommer ut och gör sig stor, men har inte en chans. Manis skott är hårdare än hårt, och hade varit så fruktansvärt snyggt om han hade valt att lägga den stolpe-in, istället för stolpe-ut.

Sen blåser domaren för halvtid, och samtliga åskådade går och köper en sjukt god wienerkorv.

Andra halvlek handlar mest om att ligga på plan efter dueller, och om Johan Sund. Denna SockerSund som alltid gör allt för sina medspelare. Han är nära att göra ett drömmål, men efter en hörna gör han istället ett halvfult.

Lindmark hoppar högst. Möte bollen med pannan och drar den stenhård i ribban. Johan Sund? Han snappar upp returen och klackar upp den i krysset.
2-0, ’65 minuten.

Sen tröttnar FC lite. Kanske är det åldern. Kanske har det att göra med att hela laget tryckte en Jureskog i en drivethru. Kanske borde FC ha gjort fler mål denna dag, eller de borde ha gjort fler mål.
Men det blir det inte.

Matchen slutar 2-0, och FC har tagit sin tredje raka serie. Simon Röse har hållit nollan än en gång.

Målskyttar:
Självmål (Nästan Johannes Grahn)
Johan Sund

Byten:
Love Lidström -> Fredrik Thunberg
Johan Sund -> Ivan Tedengren
Robin Wikman -> Linus Hallström

Sheriffer:
Filip Lindmark
Andreas Karlsson
Farid Hafsia
(Nästan Johannes Grahn)
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS