Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
6 – 0
BK Gamla Enskede
Se fler bilder från matchen
Åkesson. Ångest, men så gott.
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Ångesten tog ett redigt tag om Sammys struphuvud. Det kändes som om han skulle kvävas. Genomblöt av all svett ställde hans sig på sina darriga, lurviga arabiska ben. Knäna vek sig och han famlade runt på golvet. Hans lortiga kalsonger hängde löst över hans beniga rumpa, det kliade något så fruktansvärt. Hemmorojderna hade börjat spricka och eksemet spred sig. Han var tvungen att klia sig hårt.
Varför hade han varit tvungen att ragga på henne igår. Ångesten skrek i hans bröst. Han ville bara krypa under golvet och tyna bort. Kinden smärtade fortfarande efter slaget. Någonstans hade det ändå varit värt det, brösten hade legat så perfekt i hans händer. Idag var det vara att skaka av sig gårdagen, det var match, det var tisdag och hans skulle få dricka ikväll.


Några timmar senare vaknar Sammy av att regnet hamrar i plåttaket. Ångesten och bakfyllan tryckte fortfarande. BK Gamla Enskede skulle komma till Mälarhöjden för att förnedras. Sammy ville inte, han orkade inte, men visste att han var tvungen. Halsen var så torr och smakade så illa. En Tuborg stod under sängen, den var halvfull, och det skvalpade. Det var förmodligen en gammal snus. Sammy blundade, tog ett djupt andetag och svepte innehållet. Den beska och sura vätskan fick honom nästan att kasta upp, men han stod emot, och han log. Dags att bege sig.

Cykeln som han hade snott av några ungar dagen innan stod lutad mot husvagnen. Han hoppade upp på den lilla BMX:en och kreerade en startelva mitt i sitt bakfulla medvetande. Han mådde bra nu, regnet hade fått honom att tänka klart, och han hade några bra spelare att tillgå till dagens match.

Startelva: 4-2-3-1

Brännström
Elfver(K) Storm Björk Olander
Jansson Jonsson
Lundgren Färnqvist Bergdahl
Hamrén

Hunkar vid sidan om:
Love Persson
Tomas Franzén
Jonas Sjölin

Regnet fyllde Mälarhöjdens vackra konstgräs till bredden. Under ett tak satt Aleberto Lemone Rossi, han hade inte kunnat släppa att han blev utbytt mot Fagersjö och med den bittra eftersmaken valde han att fortsätta att sitta för sig själv.
Rakryggade trippade FC Stockholms vackra pojkar ut på den vattensjuka planen, de hade bestämt sig att Gamla Enskede skulle få lämna den anrika arenan med tårar och skrubbsår.

Den fullkomligt inkompetenta tolvåriga domaren blåser tillslut igång matchen, sakta försvinner de mörka molnen och FC Stockholm tar tag i matchen.

För första gången möter FC ett lag som står upp och försöker spela sitt eget spel och som inte väljer att fegspela. FC tar för sig mer och mer, och börjar rada upp målchanser. Då kapten Elfver har valt att spelet ska pågå på sin kant, då han har satt på sig en strut och använder sitt berömda tunnelseende. Kommer den första chansen såklart från höger.
Mattias Lundgren bryter fram, dribblar bort sin back, och slår ett hårt flackt inlägg. Där möter Bergendahl med en extremt hård vrist, och FC Stockholm gör 1-0 efter fem minuters spel.
FC fortsätter att nöta på, de vinner alla dueller och efter stolpträffar och ribbträffar, och en hel del bra räddningar av Gamla Enskedes målvakt, slutar halvleken med uddamåls ledning för FC.

- Vad i helvete! Elias Storms röst ekar ännu över Mälarhöjdens IP.
- Vi är så jävla mycket bättre än det här jälva pisslaget, fortsätter han.
- Asså män, ta det chill, svarar Sammy.
- Nu rullar vi runt den där jävla bollfittan, och låter det där jävla pisslaget jaga.

Fredrik Olander vet inte var han ska titta. Han flackar med blicken.
- men… ska vi inte, försöker han.
- Käften! Elias avbryter. Nu rullar vi runt bollen, och låter de jaga. Elias går bort mot staketet och halar fram sin penis. Medan kisset stänker i gräset, vänder han sig om.
- Gubbar, vi är så jävla mycket bättre. Ta det lugnt så kommer resultatet. Rösten är len och vänlig.

Leenden börjar spridas, och en bestämdhet lägger sig över FC Stockholm. Den lilla, unga domaren sätter pipan i munnen.

Bollen går fram och tillbaka, crossar, kortpassningar, klackar och bredsidor. När en spelare passar, tar han genast en ny position och visar att han vill ha bollen. Alla vill ha bollen. Alla springer. Alla går in i duellerna med en extrem hårdhet, och BK Gamla Enskede börjar tappa lusten. Klasskillnaden visar sig igen. Det dröjer några minuter innan 2-0 kommer, och det är den majestätiska Storm som visar vägen. Som ett vilddjur klättrar han högst på ryggar och lår. Med ett vrål tryckar hann upp bollen i nättaket.
- Nuu köör vi över de här jävlarna! Han löper ut mot sin coach och kysser hon passionerat på hans håriga kinder. Nu kör vi!

Sen fortsätter FC Stockholm. Och som de fortsätter. 3-0 är vackert. Bergdahl får göra sitt andra. Han tar emot en pass av Lundgren och med en enkel klack rullar bollen retfullt mellan benen på målvakten. Det blir kramkalas och nederst ligger Olander och njuter av sina manliga lagkamrater.

Gamla Enskede försöker, och försöker men har mattats ut. På mittfältet kväver Färnqvist, Jonsson och Jansson deras tafatta attacker och längst bak står fältherren Storm och domderar.
När FC gör 4-0 är Gamla Enskede helt matta, och deras kraft har försvunnit långt bort från Mälarhöjden. Färnqvist bredsidar in bollen från nära håll och känner sig som en kung. Han är så glad att han vill byta för att få fira vidare på bänken. Men coach Sammy nekar. Och Sammy njuter på bänken, matchen var snart slut, FC skulle vinna och han skulle få snart dricka sitt älskade Åkesson som stod och väntade på bänken i husvagnen.

När Robban Jansson får in 5-0, är det bara minuter kvar av matchen.
- Ett till! Vi måste göra ett till. Andreas Björk skriker, han är som besatt. Alla spelare tittar förvånat på varandra.
- ETT TILL! Han skriker högre.

Alla rycker på axlarna, och lägger in en ytterligare växel. Med ett sista ryck slår Elfver ett inlägg som Daniel Hamrén möter med sin extremt stora panna. 6-0 och domaren blåser av matchen.

Love Persson glider fram till Sammy, ur väskan drar han fram en BagInBox, det är en Åkesson.
- Här coach. En liten present från grabbarna i laget.

Sammy känner hur kärleken till sina spelare bubblar fram i alla sina arabiska porer.
- Tack snälla. Han kramar om Love. Tack snälla.

Matchens hunkar: Elias Storm och Marcus Bergdahl

Matchens sheriffer: Proffsfotograferna Rolle och Christer som än en gång supportrar FC. och Alberto Lemone Rossi, som trots 41 graders feber, sitter i regnet hela matchen och krigar fram sitt lag.

När Sammy hoppar upp på sadeln på sina lilla barncykel och trampar sig sakta bort från Mälarhöjden känner han sig så stolt. Hans älskade FC Stockholm hade tagit en otroligt viktig seger, mot ett lag som hade krigat bra. Snart var det boxtime och Åkesson skulle äntligen få svalka hans såriga strupe.
Han skulle ringa henne när han hade druckit klart. Det bestämde han sig för i alla fall. Japp, han skulle ringa henne. Skitsamma om det skulle göra ont.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS