Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
2 – 0
Spårvägens FF
Se fler bilder från matchen
Sommarreferat Älta och Spårvägen
fre 2016-08-05 | Simon Brännström

Det var fortfarande jobbigt att vakna. Som om hela ansiktet var fullt av grus. Ögonen vägrade lyda och han ville bara somna om. Sommaren hade varit helt jävla suverän. Fast det hade varit lite tråkigt att fotbollen hade tagit paus. Visst han hade varit rätt trött, och lite less på den efter våren. Ryggen hade börjat att säga ifrån – men så fort Filip Lindmark kände doften av gräs så grep suget tag om honom hårt och vägrade att släppa taget. Nu låg han svettig och varm i underslafen i ett mörkt rum. Det hade varit precis som när de var i Marbella.

Tim Pang räknade till tre innan han hoppade upp på sina svajande ben. Dunsen var varken mjuk eller hård, bara obekväm. Persiennerna var nerdragna och huvudet bultade, och han ville bara försvinna ner under täckets mörker igen. Efter den andra raka segern på höstsäsongen och en serieledning hade de bestämt sig för att fira med en liten reunion. Alla fem.

Tidigare under sommaren hade de varit på en skön singelresa. Chartrat en liten kråka och flugit ner till Marbella. Sprutat champagne på Ocean Club, lirat golf, gjort av med alldeles för mycket pengar på Oliva Valere men de hade även hatat. Hatat de där jävla gubbarna. Cigarrgubbarna. De som hade så otroligt mycket mer pengar, större yachter, mer hår på bröstet än man kan ha och alltid vita uppknäppta skjortor med fula kragar. Det där jävla brösthåret var så krulligt och massivt att det kunde ha varit skägg. Det verkligen svajade när de skrattade. Och glänste. Glänste? Hur fan kan brösthår glänsa så vackert. Och vilka jävla tjejer de hade. Helvete vad de fick unga snygga tjejer. Nej, de där jävla cigarrgubbarna kunde dra åt helvete. Men fan vad han skulle bli en när han blev äldre och fick hår på bröstet. Då jävlar. Han skulle bli den bästa jävla cigarrgubben i världen.

Långt innan grabbarna hade vaknat upp i Tims mörka lägenhet där det osade svett, gurka och Hendricks, så hade de levererat. Levererat på plan. Säsongen hade dragit igång mitt i sommaren. En söndag, klockan 13:00 på ett kokande Älta IP.

I en svart, stor och nytvättad BMW for han in. Ur högtalarna skrek Gala ut Freed From Desire. Anton Fernández Selg slog i taket. Hårt. Klappade takten. Hans bröst pumpade adrenalin och han fullkomligt älskade det. Han älskade FC och äntligen skulle höstsäsongen dra igång. Något han inte älskade var Älta IF. Den känslan hade vuxit fram under åren, och Älta hade blivit en antagonist, en motståndare som bara skulle slås. Med sin nytatuerade mörka kropp sprang han mot sitt lag. Han var tvungen att få krama dem alla. Sen drog slakten på Älta IP igång.

FC hade mönstrat ett starkt lag. Där Simon Röse skulle hålla sin 29:e nolla på 54 matcher denna dag. Just denna dag var det inte hans svåraste nolla för Älta hade inte ett enda avslut på hela matchen. Men det hade FC.

FC åt upp sina motståndare. Fullkomligt. Nertryckta på sin egen planhalva kom de ingenstans. I den varma sommarsolen var det bara ett lag som orkade, och kunde. Det var FC. När Filip Lindmark trycker in 1-0 i den 27:e minuten är det löjligt rättvist. Mani Tourang är på spelhumör och tunnlar först sin motståndare innan han med en läcker liten chip-tittfint-pass hittar Filip i djupet.

Bara minuterna senare så hoppas lagkapten José Monteiro så där löjligt högt. Som om han svävar. Vägrar landa. Nicken är hård och sitter rakt upp i krysset. 2-0.

Innan domaren blåset av slakten på Älta IP har Love Lidström tunnlat fyra spelare. Anton Sandberg Magnusson skruvat in en frispark från 35 meter. Sencer Sogük debuterat och dansat i straffområdet. Rickard Cederqvist, den unga, hunkiga vänsterbacken från Hammarby hade dominerat.

I och med segern gick FC upp i serieledning. En serieledning de skulle behålla.

Stefan Elfveroch Filip Bergman hade varit nöjda med resultatet och framförallt spelet mot Älta. Det hade varit nyttigt att få möta ett lag som valde att backa hem och bara slå långt då Spårvägens FF väntade i nästa omgång. Spåvägen är ett lag som är vältränat och väldisciplinerat men rätt tråkiga att spela emot. Då det enda de gör är att försvara sig, med hela laget, hela matchen.

Kristinebergs IP hade fått vila hela sommaren och bara fått mysa i sommarsol. Blivit omhändertagen med ömma händer, och låg nu tät och grön och bara bjöd in till fotboll. Ur högtalarna dundrade Sonnentanz med Klangkarusell som lät dig drömma dig bort till solstolar och de blåaste pooler. Det var fullständig harmoni och FC skulle snart mala ner Spårvägens FF.

Startelva:

Simon Röse

Farid Hafsia Andreas Karlsson José Monteiro Rickard Cederqvist

Sami Nador Robert Damberg Filip Lindmark

Mikael Erstadius Anton Sandberg Magnusson Johannes Grahn

Avbytare:
Jorge Arancibia (MV)
Mani Tourang
Sencer Soguk
Taner Kocak
Dany Poles

Det var kväll. Klockan hade nästan slagit några minuter över åtta. Solen var på väg ner och sensommaren hade omfamnat Kristineberg. Hur matchen skulle utspela sig var visade sig under de första minuterna. FC satte igång ett anfall och Spårvägen sprang allt vad de kunde mot sitt eget mål. Där ställde de upp sig, kompakta, och tillsammans. Ett straffområde de vägrade att lämna under hela matchen. FC tog hand om bollen och anföll, om och om igen, mot den stora blåa muren.

Trots ett antal lägen under den första halvelken så kom FC aldrig igenom och lyckades spräcka nollan. Stefan Elfvers hår blev lite gråare, men han var ändå inte orolig. Det här skulle bara gå vägen. Spårvägen skulle tröttna i andra halvlek och inte orka stå emot Johannes Grahns dribblingar, eller Sami Nadors styrka. Det var helt enkelt inte möjligt.

När andra halvlek tillslut drar igång, har solen försvunnit ner och gömt sig bakom träden och luften blivit kyligare. När sedan Sami Nador rycker sig loss på en hörna, och med en enorm kraft flyger fram i luften och trycker till bollen med pannan så är 1-0 ett faktum. Hörnan från Robert Damberg är precis och nicken är otagbar. Där och då, slutade Stefans Elfvers hår att vitna för nu fanns det inget som kunde stoppa FC.

FC fortsätter att trycka på, och Spårvägens målvakt gör många fina räddningar. När Johannes Grahn sedan blir bryskt kapad i straffområdet efter en genial passning av Taner Kocak så stegar kapten José Monterio fram.
Han ville egentligen chippa. Fast han hade ont i magen. Kändes fel, kanske hade även den här målvakten sett hans chippar på insta. Istället slår han den hårt, lågt, och vackert.
2-0.

Kanske skulle FC ha gjort fler mål den här kvällen. Kanske skulle Sencer Soguk gjort sitt första. Men Simon Röse höll sin 30:e nolla i sin FCkarriär. FC bibehåller förstaplatsen i serien och springer mot division 2.

Det var i duschen efter matchen på Kristinebergs IP som de hade bestämt sig. När strålarna rann mellan svettiga skinkor och musiken vrålade. Då hade de fem singelsnubbarna bestämt sig att köra en reunion. Fira segern.
Robert Damberg, Filip Lindmark, Tim Pang, Linus Hallström och Mikael Erstadius. De hade sprungit ut i natten. Tillsammans. Tindrat till höger och vänster. Druckit redbullochvodka. De hade varit oslagbara, precis som på plan. Sen hade de somnat. Somnat tillsammans.Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS