Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
6 – 0
Västertorps BK
Se fler bilder från matchen
Sammys debut
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Han hade bestämt sig. Det skulle ske idag. De andra skulle få inte stå ivägen längre. Det var dags för honom att göra debut. Han visste långt inom sig, att om han hade haft samma förutsättningar som Zidane, så hade han kommit längre. Han kysste sin tatuering på axeln och mös. I handen höll han ett ljummet glas Åkesson. Sammy njöt något oerhört. Utanför den lilla husvagnen hade han lyckats odla lite potatis. Efter matchen skulle han försöka att koka den. Potatis och vin, det var två av Sammys absolut bästa vänner. Han fullkomligt älskade potatis.’

Sammy visste att säsongens sista match inte skulle vara några konstigheter. Så enkelt var det. Västertorps IF skulle även de förnedras som alla andra lag denna vårsäsong, och han skulle själv göra debut, och han skulle göra mål. Helst av allt ville han sätta sig själv på topp, men kände att knät inte höll. När han svepte sitt sjätte glas för dagen, visste han hur de skulle starta.

Startelva: 4-2-3-1
Cedenblad
Sedelius Storm Björk Olander
Färnqvist Jansson
Lundgren Jonsson Elfver(C)
Hamrén

Hunkar vid sidan om:
Sammy Abd El Hamid
Tomas Franzén

Det kändes bra. Sammy visste att om något inte skulle gå som planerat, då hoppade han själv in, och då jävlar fanns det bara vinst!

Peter Cedenblad hade blivit inkallad i sista minuten då de andra målvakterna och några till spelare befann sig i Vispen hovrande uti skärgården. Sammy visste att han skulle leverera och nollan skulle vara intakt. Trots åldern var han en klassmålvakt.

Det skulle inte dröja länge innan Cedenblad skulle få visa prov på sina målvaktskunskaper, domaren hade inte mer än blåst igång matchen förrän Västertorp får till ett bra läge. Skottet är stenhårt och går mot första krysset…
Sedan gjorde FC Stockholm, som FC Stockholm alltid gör. De påbörjade förnedringen.

Hamrén ger sig ut på en dribblingsräd, och avslutar som han brukar, en sträckt vrist rakt upp i krysset. 1-0 Fc Stockholm. FC fortsätter att ösa på, på en hörna kommer Elias Storm högst och trycker in 2-0. Färnqvist vill inte vara sämre utan springer sick-sack mellan Västertorps yra spelare, och med en tå placerar han bollen i målvaktens högra hörn. Västertorp börjar må illa, det har endast gått 15 minuter av matchen och FC leder redan med 3-0.

På bänken sitter Sammy och njuter. Han skulle snart få göra debut. Han drar på sig sin varma skinnjacka.
- Tompa, jag värmer upp. Kolla hur bra jag är mään… skriker han med sin löjliga arabiska brytning.

Under tiden som Sammy fantiserar om sina älskade tetrapack fortsätter FC att nöta på.
4-0 gör Hamrén framspelad av Lundgren, och innan halvleken är till ända, har Elfver med en ofantlig tur fått göra ett mål även han. Det är Elias Storm som skjuter bollen i stolpen, och på returen studsar den i bakhuvudet på Elfver och sedan famlar Västertorps mycket osäkra målvakt in bollen.

När halvleken är slut, leder FC med 5-0. Nöjdast är Stefan Elfver.

Gentlemännen, FC Stockholm egna supportrar har inte synts till sedan vinsten mot det förfärliga FC Southpoint för några månader sedan. Istället hade FCs egna två hunkar, de skadade Love och Nacka samlat en skara hårda supportrar, med manliga stämmor lät de spelarna i FC förstå att den här matchen skulle vinnas.

Då halva säsongen snart var till ända så hade skadeproblemen börjat växa sig större i FCs trupp. Mattias Lundgren spelade med en trasig baksida, Tony Jonsson led av diarré, Fredrik Olander hade tappat handväskan, och Stefan Elfver var allmänt dålig. Ändå så går Stockholm ut till andra halvlek, stolta och spelar klar matchen med bravur.

- Asså määns! Sammys skriker från sidlinjen. Asså määäns!

Sammy ignoreras, och han känner hur ilskan bubblar inom honom.

- Assåå määäns. Rösten spricker. Jag vill byta, fortsätter han. Tony kom hit!

Tony tittar upp på sin coach. Han skakar sakta på huvudet, och med tunga steg går han emot sin tränare.

Sammy kliver in…

- Passa mään, passa. Han viftar och gormar efter bollen. Robban Jansson hittar honom med enkel bredsida. Sammy tar emot, tittar upp, och skjuter. Bollen går till inkast. Han böjer sig ner, snörar upp sina skor, tittar på dem och slänger sedan dem sedan ifrån sig. Barfota börjar han vandra bort mot parkeringen där hans BMX står.

Runt omkring på plan så står alla spelare stilla, och tittar sig fundersamt på varandra. Vad som precis hände, kan ingen förstå. Tillslut måste domaren blåsa igång matchen, och FC fortsätter att dominera.

Västertorp har ingenting. De försöker, men de försöker för dåligt. För ivägen står H7J:s i särklass bästa lag. När domaren har blåst av matchen har kapten Elfver fått göra ett till mål, och den ilskna Andreas Björk har lyckats missa en straff.

Glädjen var enorm. De skulle alla få duscha, och alla var så otroligt lyckliga. Denna gång skulle de få duscha utan Marcus Bergendahl och hans enorma penis.

Matchens hunkar: Vispen och FC Stockholm

Matchens sheriffer: Julle, DFG, Cedenblad, Rolle(trots avståndet) och Christer.

Vårsäsongens besvikelse: Gentlemännen.

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS