Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
3 – 1
Huddinge IF
Vinst mot Huddinge IF
mån 2016-02-08 | Simon Brännström

Första träningsmatchen för säsongen slutade i vinst mot Huddinge IF som i fjol spelade i division 1. Segersiffrorna skrevs tillslut till 3-1 efter tre mycket fina mål av: Ivan Tedengren, Mani Tourang, och Alejo Ocar, där både avslut men speciellt upprinnelsen till målen var bra mycket vackrare än en kall februari kväll borde kunnat bjuda på.

Förra helgen så nåddes FC Stockholm av ett otroligt tråkigt besked. Jeanette Röse hade tillslut förlorat kampen mot cancern. En kamp, och ett krig vi alla varit med och följt, stöttat och hoppats. Hennes son, Simon Röse är vår målvakt och varje dag, varje minut, och varje sekund de senaste åren har han stått med sin familj vid Jeanettes sida. Att få beskedet att cancern tillsut vann var så otroligt tungt, hon lämnar ett stort hål efter sig i FCfamiljen. Därför bestämde vi oss tidigt att det här hålet ska vi fylla med kärlek, respekt och varma kramar. Vi ville visa Simon att vi alltid står bakom honom, och hans familj. Därför var det självklart, när Tim Pang, kom med idén om att vi skulle trycka upp tröjor med en hyllning till Jeanette.

Så med nya t-shirtar närmast kroppen, så steg vi ut i lördags mot Huddinge IF, och vi vann en solklar seger för familjen Röse.

Startelvan:

Simon Röse

Linus Hallström Andreas Karlsson(C) Jose Monteiro Farid Hafsia

Mikael Erstadius Filip Lindmark Robert Damberg Fredrik Thunberg

Mani Tourang Ivan Tedengren

Avbytare:
Love Lidström
Johannes Grahn
Alejo Ocar
Sami Nador
Joseph Borras

Matchen började med ett härligt tempo och Huddinge pressade oss högt upp i banan. Lite för högt tyckte Nannskog. Efter ett par minuter lyckades FC hitta ett lugn, och Damberg och Lindmark tog över mittfältet mer och mer. På kanterna sprang Thunberg och Erstadius fullkomligt över sina motståndare, och FC hade tagit tag i taktpinnen.

När Mani Tourang sedan visar vilken fullkomligt magisk spelare han är, och vänder först bort en back, och kroppsfintar sig förbi nästa. I steget, någon meter utanför straffområdet borrar han in högervristen i bollen. Ögonblicket därefter smäller det till i ribban. Hade det blivit mål där, så hade nog årets mål redan varit klart.

Istället sticker Huddinge upp, med sin höga press. Ett litet misstag, och för mycket tyngd på hälarna gör att inspelet till mycket duktiga Peter Micic är lite för enkelt, Micic gör inget misstag och Huddinge leder med 1-0 efter drygt tio minuter.

Nannskog var otroligt tydlig innan matchen började. Skulle det hända att vi släpper in ett mål, så ska vi inte stressa upp oss. Utan endast acceptera och jobba vidare efter vår matchplan.

Att spelarna hade lyssnat och tagit in det Nannskog sagt, var väldigt tydligt. För istället för att hänga med huvud, och kröka rygg – så ökade FC takten. Tacklingarna var mer resoluta, passningarna hårdare och alla krigade för varandra.

Mani Tourang vinner bollen på offensiv planhalva. I periferin ser han Fredrik Thunberg öka farten längs vänsterkanten. Crossbollen är perfekt. Thunberg smeker med sig den i farten, tittfintar sig förbi den första försvaren. När nästa man kommer emot så är överstegsfinten så vig, och så snabb att försvararen nästan faller omkull. Thunberg viker in mot mål, och ser Tedengren älga framåt. Passningen, och sedan avslutet från Ivan Tedengren är ren och skär perfektion. 1-1 och det är kvitterat.

Efter det målet så var det endast FC Stockholm resten av halvleken. FC vann duellerna och satte fart på bollen. FC hotade överallt och Mikael Erstadius vann allt som gick att vinna.

Innan domaren blåste för halvtid skulle Mani Tourang få revansch. Denna gång valde han att inte skjuta högt, men han dribblade av samma spelare än en gång, och sköt minst lika hårt. Fast nu borrade sig bollen in i nätmaskorna, och FC gick till halvtid med 2-1.

Till andra halvlek byttes det lite positioner och spelare. Kapten Love Lidström skulle visa att han har den känsligaste passningsfoten i Stockholm. Sami Nador kom in och var ett ankare på ett mittfält som vann varenda duell.
Alejo Ocar, teknikern från River Plate snurrade till alla blev yra, och ytterbacken Joseph Borras var en gigant.

Sen ville Johannes Grahnockså visa att han är lite för bra. Men bara en stund, för han fryser alltid i februari. Dock så hann Grahn att rinna igenom ett flertal gånger och var nära att trycka in en boll i krysset. Men han valde istället att fake:a en skada - och sprang snabbt in i bastun utan att skyla sig.

FC styr matchen även de sista 45 minuterna. Dock så sticker Huddinge upp, och ställer till med lite förvirring i FCs försvar. Det blir dock aldrig farligt. Huddinge har endast ett avslut på mål i den andra halvleken, men det avslutet är ändå klass rakt igenom. Fast inte lika mycket klass som räddningen. Nicken från Huddinges kapten är hård och går mot Simon Röses högra kryss. Röse är känd för sina snabba, kattlika reflexer. Att han därför räddar ut bollen till hörna gör ingen förvånad.

När tiden börjar rinna ut för Huddinge för att få till en kvittering ökar FC pressen. Thunberg vinner bollen på egen planhalva. Gör tunnel på sin motståndare och med en delikat höger yttersida når han Mikael Erstadius i djupet. Erstadius tar med sig bollen i kamp mot sin försvarare. Försvaren faller till marken, och Erstadius fortsätter framåt. Ett hårt inspel med vänsterfoten, och på bortre stolpen möter Alejo. 3-1 och vinsten är klar.

Det här var en vinst som vi vann för familjen Röse. Vi är alltid tillsammans! Alltid!

#fuckcancer #vilaifrid!


Ps. Stort tack till Anders Thunberg, och Björk & Carlsson för hjälpen med t-shirts.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS