Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Västertorps BK
0 – 10
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Primo Gioco!
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

ammy vaknade med ett ryck. Kallsvettig och rädd satte han sig upp i sängen. Han kände på sig att det var någon i rummet. En blick borrade sig in i hans egyptiska bröst.
- Vem där. Rösten sprack. Sammy drog sin tygfilt över huvudet.
- Jag tar över nu Sammy.


Love Lidström tände en liten glödlampa i husvagnen och ett ljust skimmer spred sig. Sammys ögon var rödsprängda och rädda.
- Vad menar du, svarade Sammy.
- Det är min tur. Jag tar över. Love höjde högerhanden och lavetten träffade över kindbenet.
Sammy vred sig i sängen av smärta, tårarna började krypa upp och rädslan skakade i hela kroppen. Love höjde handen demonstrativt.
- Jag tar över förstår du?
Sammy nickade, och kröp under täcket.

Utanför huset stod Loves svartröda moped. Det var en Piaggio Ciao. Han kallade den Sonja. Ikväll skulle han och Sonja ta sig till Hägerstensåsen för att låta FC Stockholm köra över Västertorps BK. Hans första framträdande som coach, och han skulle tvinga sina italienska adepter att vinna. Han synade sin hand. Jävlar vad hårt han kunde slå, han log, kollade på Sammy en sista gång innan han lämnade honom.

Han tyckte det var så tråkigt. Boken var så jävla tung. Och Brottsbalken, han ville inte, att han inte hade satsat på att bli fotbollsproffs. Vafan skulle han bli adovkat för. Under skrivbordet hade han sin älskade fotboll, den som han hade fått av Klas Ingesson en sommar för tjugo år sedan. Den var alldeles skör, men det var ändå hans käraste ägodel. Ikväll skulle han visa dem allesammans, han skulle minsann bli matchens spelare. Adovkat Lundgren log när han vände blad, han lutade sig tillbaka i sin lortiga stol, och blundade. Ikväll var det hans kväll, hans lem styvnade.

Nervosititen och ölen från sommaren hade skapat en tråkig skara fotbollspelare i omklädningsrummet. De som var där hade blivit kallade genom ett sms. Ingen pratade med varandra, och Sammys kind lyste röd. Matchen skulle börja om 58 minuter och ingen tog tag i surret. Något hade hänt, men ingen visste vad egentligen, men stämningen hade inte kommit till dem, och alla kände de sig illa tillmods.

Det var då gruset stänkte mot dörren, ett gällt vrål från Sonja. Love drog på för fullt och han och Sonja stegrade sig in i omklädningsrummet. Hans lätt slitna skinnjacka smet åt över hans tränade bröst, skägget var två dagar gammalt och hans hår svallade i en vacker sidbena. Det gick en suck genom rummet. Love var en hunk.
- Ciao Ragazzi! Ora sono padrone! E la mia parola è la vostra legge! Sammy è oggi uno di voi. Coloro che inizierà giocare oggi sono:

Alla spelare tittade sig förundrat omkring. Han var inte bara snygg han pratade italienska också.

Startelva:

4-2-3-1

Brännström
Elfver(K) Björk Storm Olander
Jansson Jonsson
Lundgren Moström Eriksson
Hamrén

Avbytare:
Rossi
Färnqvist
Sedelius
Franzén

Coach:
Love Lidström

Lagledare:
Muhrbeck
Moberg

Love gick runt i omklädningsrummet och kindkysste alla sina spelare.
- Buona fortuna! Sa han till var och en, och gav alla en klapp på huvudet.

Det dröjde inte länge förrän FC Stockholm visade varför de leder H7J på ett överlägset vis. Det var klasskillnad, och det gjorde ont på de stackars Västertorp som försökte, och försökte. Men när advokat Lundgren har bestämt sig så har han, och när han är ackompanjerad av Joakim Moström – då är det dags för Västertorp att ta fram näsdukarna och torka sina tårar. Lundgren och Moström springer sönder motståndet fullständigt, och när Moström dundrar in 1-0 efter några minuter fint framspelad av Lundgren, står Love och ler vid sidan om.

I backlinjen krossar Elias Storm allt motstånd som läts komma igenom, Västertorp pulviseras, om och om igen. När Elias ibland beger sig på en offensiv räd, står hans kamrater upp för honom i backlinjen. Kapten Elfver, Olander och Björk gör felfria insatser och glidtacklingarna avlöser varandra. Det är krig, och det är FC som vinner.

Det dröjer inte länge förrän Moström än en gång gör ett mål och håller kaxigt upp två fingrar mot publiken. Jubel!

Lundgren känner en viss avund efter Moströms andra mål, trots att han spelade fram till båda. Han vill också göra mål. Han tar tag i bollen på en egen planhalva, och sedan springer han, han slutar inte förrän bollen sitter i krysset. 3-0, och matchklockan står på 25 minuter. När sedan Hamrén gör sitt första för kvällen och lagets fjärde, befinner sig Love i himmelriket. En smakstart på sitt nya jobb.

Moström signalerar för byte när det är fem minuter kvar.
- l’obiettivo di!! Loves italienska ekar över Hägerstensåsen.

Moström skakar på huvudet, ett mål till? Jaja, får väl trycka in en balja. Han snor åt sig bollen av en motståndare och sätter fart mot målvakten. En försvarare försvinner, sen en till, och sen ytterligare en, ensam med målvakten gör han inget misstag. 5-0 och ett äkta hattrick. Tre fingrar upp i luften, och en enkel promenad mot avbytarbåset, han hade gjort sitt för ikväll. Färnqvist tar hans plats, och gör det med bravur tillsammans med Jonsson och Jansson.

På högerkanten bombarderar Nacka Eriksson sin back med offensiva löpningar, gång på gång, och i mitten krigar Tony Jonsson som en dåre, och vinner alla sina dueller. Tillsammans med den outtröttliga och Robban Jansson har de kreerat ett nav som ingen kommer igenom.

- Assolutamente meraviglioso! Facciamo tre modifiche. Sammy, Rossi e Sedelius entrare. Voglio vedere a due cifre di oggi! Love dirigerar sina spelare, som om han inte hade gjort något annat. FC Stockholm har helt glömt bort sin forna Abd El Hamid och njuter av sin hunkiga coach under halvtidssnacket.

Andra halvlek startar som den första slutar, en total dominans och förnerdring. Det lite längre spelet har bytts till ett kort och snabbt, och FC spelare, spelar för varandra. Det dröjer inte länge innan FC gör 6-0, det är Lundgren som gör sitt andra, och han fortsätter att dominera planen. Sedan får den rödflammiga kinden, Abd El Hamid, revansch när han får göra sitt första mål för klubben som han älskar. 7-0, och Västertorps nackar hänger allt närmare marken. Hamrén trycker in sitt andra för kvällen och FC’s åttonde.

Med en trebackslinje där Sedelius gör en fantastiskt insats, får Rossi och Hamrén möjlighet att spela ihop. Ett genidrag av Lidström. En duo som är livsfarlig tillsammans och det är endast otur att Rossi inte får göra något mål.

Det är en sådan total dominans att publiken blir mörkrädd. Skrämda av det fantastiska spelet får de se sitt älskade FC Stockholm köra över sina antagonister. 9-0 gör Sammy, och sen när Hamrén gör sitt tredje är triumfen ett faktum.

Fc Stockholm Internazionale har krossat sina motståndare, när den ofantligt dåliga domaren har blåst av matchen, har FC vunnit med 10-0. Ett resultat som är i underkant. Det var inte någon som inte kämpade i denna match, och det fanns inte någon som inte ska ha beröm. Men det fanns tre som gjort det lite bättre än alla andra!

Matchens spelare: Matttias Lundgren.
Matchens hunkar: Daniel Hamrén och Joakim Moström

Love smörjde in sina froma händer med sin italienska tvål. Vattnet var skållande hett, och badkaret var fyllt till gränsen. Det skulle få göra ont, men han var så lycklig. En förkrossande seger, och redan nu visste han att det bara skulle bli bättre. På tisdag skulle han vara med och spela. Men först en bajsrunk och ett riktigt hett bad.

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS