Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
9 – 1
Fagersjö BOIS
Se fler bilder från matchen
Riktigt jävla uselt
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Rom, fredag 19:e augusti, 23:37, Piazza Navona.

Love blickade ut över torget och lyssnade på sorlet. Det var här han hörde hemma, det var här han mådde som bäst. Ändå fanns ångesten där, den gnagde och skickade kalla kårar längs ryggen. Det var match imorgon, och han skulle aldrig hinna hem. Han hatade sig själv för att han inte kunde vara med, och lämnade laget åt sitt eget öde, men han älskade sitt Italien. Love svepte sin Limoncello och den sura smaken smekte hans svalg. Han hade bestämt sig, det skulle få bli Christer Ronnerberg, den enda han egentligen kunde lita på.

Det pep till i Cristers telefon. Han vaknade med ett ryck. I sängen låg telefonen och lös. Meddelande från Love Lidström. Vafan vill han mig så här sent. Christer torkade tröttheten ur ögonen och läste sakta messet.

”Ciao C! Du får agera coach imorgon. Lämna kameran hemma. Vi har få spelare att tillgå, men tror vi kan få ihop en skön elva i alla fall. Starta med följande.

4-4-1-1
Cedenblad
Sedelius Storm Olander Franzén
Lundgren Jonsson Abd El Hamid Elfver(K)
Engström
Hamrén.

Bänk:
Björk
Eriksson

Hälsningar/ Love Lidström

Christer var trött, men tänkte ändå klart. Love måste vara full, varför ska han ändra om så mycket i backlinjen? Vi har ju alltid byggt bakifrån. Trots att Lillen var hans egen son, så skulle han aldrig sätta honom som ytter. Men det var inte han som skulle få bestämma. Bara att göra som coach skrev.

När det äntligen hade blivit matchdags på lördagseftermiddagen så kändes det ändå inte bra. Det var något som saknades och geisten som alltid fanns i laget var som bortblåst. Det var ett returmöte mot Fagersjö BOIS, ett lag man hade besegrat med hela 17-0 förra gången de möttes. Denna kväll skulle det bli annorlunda, med nästan en helt ny startelva för FC Stockholm, skulle Fagersjö visa att de inte var några slagpåsar. Som tur är finns det en spelare som vägrar att förlora…

Under matchens första femton minuter, ska alla spelara i FC Stockholm skämmas, och de ska skämmas duktigt. För ett sådant uppträdande och sådant genomuselt spel, hör inte hemma i FC Stockholm. Varenda spelare förutom Cendenblad och Storm förtjänar spott, och endast spott. Fagersjö BOIS lirar ut FC Sthlm, och många som har trotsat regnet börjar tro på en sensation.

Felpassningarna är många, krigandet är försvunnet, och det är då han kliver fram. Fc Stockholms egna Messias. Elias Storm, skäller ut sina lagkamrater och lavetterna flyger fram och träffar varenda närstående kind. Han har fått nog. Det är dags. På egen hand så vinner Elias matchen åt FC Stockholm… och tillsammans så växer ett lag fram igen.

Hamrén dundrar in 1-0. Engström smeker in 2-0 i krysset från 28 meter, och sedan gör Hamrén sitt andra.
Elias Storm hade tröttnat på att spela back och kliver upp på mittfältet med en fri roll. Han är överallt och där han är, där vinner han.

Elias gör mål efter mål, och när domaren tillslut blåser av den sjukt dåliga matchen, har FC Stockholm ändå gjort vad de skulle. Fagersjö hade besegrats med 9-1. Elias hade gjort fyra mål, Hamrén gjorde tre och Engström två.
På två möten har Fagersjö pulvriserats med totalt 26-1 i målskillnad. Ett helt okej resultat.

Nästa gång spelarna ska få äran att sätta på sig matchstället, så är det Gamla Enskede som står för motståndet, det hittills bästa laget FC har mött, men till den matchen är alla krigare och hjältar tillbaka!

Matchens spelare, matchens hunk och matchens sheriff: Elias Storm.

Telefonen pep till. Bredvid sig hade han två italienska supermodeller, Love log. Han visste vad det skulle stå i messet. Hans lag hade vunnit, det var han säker på, och nästa gång skulle han vara där och bära fram dem.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS