Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
2 – 0
FC Ballstars
Se fler bilder från matchen
O Vittoria O Morte
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Regnet slogs sönder mot fönstret så att det skrek i natten. Det lilla ljus som fanns gav ett vagt skimmer i husvagnen. Aldrig att han skulle acceptera det, aldrig! Hans självförtroende och kärlek till sig själv växte starkare och starkare ju mer han drack. Bag in boxen var uppdrucken sedan länge och han suktade efter mer, mycket mer.

Det hade inte varit lätt att svälja förnedringen av Love senast, han hade varit försvarslös, rent ut sagt svag. Han hatade sig själv för det, men nu var det han igen. Nu var det Sammy som bestämde. Sammy log i dunklet och öppnade ännu en Tuborg, nu kunde ju Love prova att slå. Han tog en stor ljummen klunk och njöt. Bakom honom låg Love fastspänd och åmade sig.

När spelarna hade gått av planen förstod de inte riktigt vad som hade hänt. En sak var ändå klar, något hade gått helt och helvete fel.

- Va i helvete! Storms röst sprack. Vad i helvete, fortsatte han.

Ingen vågade möta hans blick, på hans överarm spände kaptensbindeln. Han slet av den och slängde den i ansiktet på Tony.

- vad i helvete Tony! Vafan händer? Storm var rasande.

Tony tittade skamset ner. Det hade inte varit hans fel. Det hade inte varit någons fel, utan det hade varit allas fel. BK Gamla Enskede hade visat sig från sin fulaste och fegaste sida. FC Stockholm hade visat sig från sin sämsta sida. Det hade blivit en fullständig katastrof. Dagen som hade börjat så bra, hade slutat på helt fel sätt.

Henrik Lindahl skulle göra sin debut för FC Stockholm, tillsammans med Elias Storm bildade de ett av Stockholms absolut bästa mittbackspar. Det fanns fart och vilja på mittfältet och i anfallet skulle skytteligaledaren Hamrén fortsätta att leverera – men inget blev som planerat.

När slutsignalen ljöd, var det elva uppgivna pojkar på plan. BK Gamla Enskede hade klarat att spela 1-1 mot FC Stockholm med ett äckligt, fult och fegt spel.

Vid sidan av plan stod Love Lidström, snygg som alltid, han visste inte vad som hade gått fel. Han kände att något låg i luften, att någon borrade sin blick in i hans rygg. Han vände sig om och mötte Sammys svarta korplika ögon. Love blev alldeles kall. Han svajade och kände att han föll, slaget hade träffat på hakan. Långt bort i mörkret föll han längre och längre, hans lungor fylldes av tonerna av Fulla För Kärlekens skull. Det blev svart. Det var en ny start som föddes.

Det var Elias som märkte det först. Varken Love eller Sammy fanns i omklädningsrummet.

- Var är dem? Frågade han.

- Vilka? Elfvers röst var lågmäld.

- Sammy och Love?

Ingen svarade, istället etsades blickarna fast i det skitiga golvet och ångesten växte sig olidlig.

Sammy skrynklade ihop burken och slängde den i väggen. Den hade varit så god. Nöjt lutade han sig tillbaka i den lusätna stolen. Han slöt ögonen, i vrån fortsatte Love att gny. Det var dags, det var nu det skulle ske. Det var nu, inte imorgon, inte igår utan det var nu. Han skulle tillbaka, och han skulle få laget på rätt köl igen.

FC Ballstars hade tagit sig till ett regnigt och blåsigt Mälarhöjdens IP. Det låg något och gnagde i den kalla höstluften, något obehagligt som kröp in under, något som bet sig fast hårt och vägrade att släppa taget. På tunnelbanan hade de alla känt att ett visst behag, att de nog skulle kunna skaka om FC Stockholm men när Mälarhöjdens IP omfamnade dem i dess gråa famn. Då smög sig osäkerheten fram, och slet sönder allt den kunde få tag i.

Det var mörkt, det var tyst och en spänd spelartrupp satt på de kalla träbänkarna. Ångesten från förra matchen låg kvar och kvävde dem. Ingen hade hört något från Love eller Sammy. Deras ledare var bara borta. Ingen kunde längre ledsaga dem, uppgivheten grodde och slungades runt i rummet.

Det var då mullret kom, det var som om något ryckte tag i samtliga och ruskade om dem. Dörren sparkades upp och med regnet kramande om skinnjackan stegade Sammy in med sin kära bergsprängare på axeln. Ur högra högtalaren sprakade Eldkvarns ”Fulla För Kärlekens Skull”. Sammy ställde sig i mitten av rummet, satte ner bandaren och andades tungt.

Han slöt sina ögon och sög in all osäkerhet. Sakta, sakta släppte han in ljuset, han fäste blicken i samtliga. En efter en kände hans arabiska blick, likt hetta smärta som uppfriskande örfilar.

- Tro mig. Mäns, asså tro mig! Ny kör vi. Hans egyptiska brytning var perfekt.

Sammy kastade en lortig trasa i ansiktet på Stom. Det var hans nya kaptensbindeln. Sammy höjde volymen ytterligare.

- Mäns, tro mig! Ni vinner. Sammy gick ut och slängde igen dörren.

Elias knycklade upp den illaluktande trasan. En startelva gick att urskilja mellan rödvinsfläckarna.

4-2-3-1
Brännström

Moberg Storm(C) Björk Nacka

Jansson Jonsson

Lundgren Moström Engström

Hamrén

Bänk: Elfver

Coach: SAMMY ABD EL HAMID

Fc Ballstars stod och frös vid mittlinjen, de ville inte var kvar. Det var bara som en enda stor olustig känsla åt upp dem. Det var då de såg FC Stockolm, härledda av El Abd Hamid. Den olustiga känslan växte sig större och större och kvävde allesammans tillslut. När matchen väl började var det ren och skär förnedring. FC Ballstars hade inget att säga till om, och det var tack vare två personer som FC Stockholm återigen visade sig vara så skoningslösa som de kan vara.

Vildsvinet Andreas Björk och mittfältsdynamon Tony Jonsson visade att när tekniken sviker tar inställning och uppoffring vid. De var totalt skoninslösa och massakerade de stackars pojkarna från FC Ballstars.

När Moström sedan gör 1-0 efter två minuters spel var segern redan vunnen, och hade inte Lundgren varit så extremt dålig, och om inte skadorna varit för många hade målfesten varit ett faktum.

Istället blev det en kamp med Jonsson och Björk i täten, som FC krossade Ballstars.

När Ballstars äntligen fick höra domaren blåsa av matchen hade de lyckats undkomma med endast en 2-0 förlust. Storspel av målvakten och dålig effektivitet på FC Stockholms anfallare hjälpte de på traven. De kom till Mälarhöjden som ett lag, men lämnade som ett pulvriserat bottenskrap.

Sammy visste om det. Det var han. Ingen annan som hade gjort det möjligt. Det var han som hade fått FC Ballstars förnedrade, det var han som hade gett tillbaka FC Stockholms självförtroende. Det var han, Sammy Abd El Hamid.

Matchens hunk: Björk och Jonsson.

Sammy njöt av regnet, av vinsten, av livet. Han skulle hem till sin husvagn, han skulle få dricka sitt vin och han skulle tvångskyssa Love.

Stämningen i Medborgarplatsens FFs klubbhus var allt annat än lycklig. Det var en sorglig skara personer. De hade precis klubbat igenom klubbens fegaste beslut någonsin. De visste att egentligen fanns det inget val, men att de blivit så fega, gjorde ont på de allesammans.

Matchen mot Fc Stockholm nästa helg måste ställas in. Att de skulle förlora, var alla överrens om dock så kände de på sig att en tvåsiffrig förnedring skulle kunna skada klubben ännu mer än vad ett WO-resultat skulle göra.

Medborgarplatsens FF hade bestämts sig att bli en egen Quisling i STFFs historia. De skulle sticka kniven i sina egna spelares ryggar och säga att de inte skulle få ihop tillräckligt med manskap till matchen mot de suveräna FC Stockholm… Kärrtorps IP skulle eka tomt den 9:e september klockan 17.00 på grund av feghet.

När Sammy äntligen var hemma, kröp han fram till Love. Han kysste hans kind och viskade lågt i han öra.

- Tro mig. Jag är Sammy, tro mig.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS