Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
2 – 0
FOC Farsta
Vinst mot Foc Farsta
tis 2018-02-27 | Simon Brännström

Det var långt ifrån en skön sensommar kväll med svettiga ben i ett par badbyxor. Det var kallt. Riktigt jävla kallt. Det brukar nämligen vara kallt i slutet av februari, men det spelar ingen roll för fotboll är nästan alltid kul - speciellt om du vinner. Vilket FC gjorde i söndagens cupmatch.

Det hade inte varit en optimal förberedelse inför matchen, då Hanvikens SK två gånger om på en vecka bokade av en genrepsmatch. Därför kom FC till spel med endast en träningsmatch innanför västen.

Skadeläget i truppen ser väldigt ljus ut, tyvärr var det små skavanker som höll tillbaka vissa spelare inför cupmatchen. Kapten Mani Tourang har problem med en fot, men bör vara tillbaka inom en vecka eller två. Jose Monteiro skadade axeln när han spelade för Bajen i futsal. Sami Nador ska spelas in försiktigt så att han inte slår upp sin skada från i fjol.
Egentligen är det endast Andreas Karlsson som är fortsatt långtidskadad i sitt knä - men vi hoppas att han är tillbaka i vår.
Spelare som Anton Sandberg-Magnusson och Christopher Lundin har inte kunnat träna under januari och februari på grund av jobb.
Johan Sund och Jesper Carlsson har haft svårt att få ihop det klassiska livspusslet - och Love Lidström är bäst när det är varmt.

När matchen mot Foc Farsa senare startar så ställer vi upp med en trupp där vi inte har en enda renodlad forward.

Startelva: 4 - 2 - 3 - 1

Kristijan Opcak

Farid Hafsia Linus Karlsson Victor Forssell Mårten Nordbeck

Linus Smedjegården Max Axelsson

Olle Freiman Jimmie Engqvist(C) Johannes Grahn

Taner Kocak

Ersättare:
Simon Röse (MV)
Linus Hallström
William Lejeune
Filip Lindmark

Trots kyla och att det var den första tävlingsmatchen på säsongen så är tempot inledningsvis förvånansvärt högt. Det var två lag som båda ville pressa högt, vinna boll på motståndarens planhalva. Det var en jämn halvlek med ganska få målchanser. Närmast var Johannes Grahn som lyckas komma runt på sin kant efter en fin boll av Mårten Nordbeck. Grahn får dock inte till avslutet, men kunde mycket väl fått med sig en straff.

FC gör istället 1-0 i den 37' minuten. Olle Freiman vinner bollen högt upp på egen planhalva, och sätter fart mot mål. Med en fin yttersida spelar han fram Taner Kocak som i sin tur, kör en klassisk snett inåt bakåt - där möter Jimme Engqvist med sträckt vrist och FC har ledningen. Ett snyggt, klassiskt fotbollsmål.

I andra halvlek gör sedan Taner Kocak 2-0 på pass från Johannes Grahn, även det ett omställningsmål. Halvleken är lite mindre strukturerad från båda lagen och FC vinner tillslut ganska komfortabelt där det är närmare 3-0, och både 4-0 än en reducering från Farsta.

På det stora hela är det en rätt trevlig match att se på, trots en bitande kyla. FC tackar Foc Farsa för en bra match och ser fram emot två bra matcher senare i seriespelet.

För FC lever cupdrömmen igen. Nästa match kommer att spelas onsdag 7/3 klockan 20:30 på Stadshagen. Då möter vi Värmdö IF. Ett lag som spelar i division 2. Den matchen kommer att inledas med att FC får slå en bonusstraff då det skiljer en division mellan lagen.

Ses då!
Närmast kommer vi att presentera två nyförvärv som båda är spelklara till nästa cupmatch - och till helgen är det träningsmatch mot Täby FK, 12:00 nu på lördag på Stadshagen.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS