Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Tullinge Triangel Pojkar FK
2 – 0
FC Stockholm Inter.
Referat Tullinge - FC Stockholm
tis 2018-04-17 | Simon Brännström

Efter en lång, och kall försäsong. En försäsong som faktiskt hade varit riktigt bra. Det spelade ingen roll att hettan från duschens snåla strålar inte lyckades värma trötta, och stela kroppar. Kladdiga klinkers, golvbrunnar som levde, och svampen i fogarna kunde få jävlas hur mycket det ville. Det spelade ingen roll. För det var kul igen. Det var helt enkelt härligt att få spela fotboll, och frysa tillsammans.

Månaderna gick snabbt. December blev februari. Mars vägrade vår. Påskharen gömde cupvinster och allt flöt på. Det flöt nästan lite för bra. Först visar FC en styrka när seriekonkurrenten och den alltid tuffa motståndaren Foc Farsta besegras med 2-0 i Stockholms CUP. Någon vecka senare gör FC en av de bästa insatser laget har gjort på många år. Värmdö IF från division 2 besegras i nästa omgång i cupen. FC är efter den segern framme i den sista omgången i Stockholms Cups A-slutspel. Huddinge IF, laget som spelade i division ett bara för två år sen stod nu som motståndare. En utmaning utan dess like. Men. FC vann. 4-1, och under den andra halvleken struntade till och med tårna att frysa. För just då, och just där spelade FC en fotboll som värmde allt.

Leif Persson slet till sig filten. Den hade som vanligt fått värma spelarna på avbytarbänken. Leffe hatade när grabbarna sa pläd. Det här var en filt, en bra jävla filt. Men nu skulle den väck. Den behövdes inte. Spelet värmde tillräckligt och det fanns inte ett lår som frös längre.

- Helvete grabbar. Ser ni? Ser ni! Öppna jacken då! Leffe skrek. Så där rullar man kulan killar. Sen gick Leffe. Han gick alltid när segern var bärgad, precis som han stängde jacken när FC slog en straff. Nu hade FC trollat in 4-1 i ett drömanfall. Nu skulle Leffe fixa lanken. Han ville ha det klart innan grabbarna kom in och firade segern. Vilken kväll. Vilken jävla kväll.


Det gick en vecka. Genrepet innan premiären fick ställas in, skador och frånvaro ställde till det ordentligt hos FC. Det blev helt enkelt en helg där livspussel inte kunde läggas och kroppar ville inte läka klart. Fast att det gjorde ont att ställa in, så fanns det en trygghet. Det de hade byggt upp under vintern hade blommat ut, och skulle bara fortsätta att växa. Kanske skulle det vara bra med en spelledig helg. Släppa fotbollen helt. Bara att få vara ledig.

- Ja det skulle det nog. Det måste bli så. Stefan Elfver kunde inte sluta grubbla. Det var som om att alla förskolors löss bjöd på kalas. De hade buffé och slutade aldrig äta. Det kliade så mycket. Det kliade alltid när han lät tankarna springa fritt. Fan. Vi kanske skulle ha spelat ändå. Eller? Helvete. Naglarna rev skönt runt flikarna. Nu sprang tankarna längre och längre bort.


Stureby var inte Norrland. Det visste Patrik, men det spelade ingen roll. Han älskade det. Villorna, brevlådorna och all kullersten. Och himlen, Sturebyhimlen. Det var som om det fanns en alldeles egen stjärnhimmel där. Han hade upplevt något liknande. Inte ens hemma i norr. Det var under en sån där kall, och klar kväll. När tänderna ilade till varje andetag. Det var då som han njöt som mest. Snart var det seriepremiär och våren skulle vakna, och äntligen våga flytta hem igen.

Patrik Sandbergvar stolt över sitt skägg. Det hade blivit som en kompis. Den där du alltid vill ha med dig. En bärs på krogen eller ett tråkigt möte. Han ville alltid hänga med sitt skägg. Det var nog därför det var så lätt att prata när han rakade sig. Han kände sig lugn och avslappnad. Bara han och hans bästa kompis. Det var som om spegeln som alltid mötte hans blick, handfatet med vita små fläckar av tandkräm. Där alla små sträva, mörka skäggstrån klibbat sig fast. Det var som om det blev hans fristad. En fristad där skägget aldrig ställde frågor, men alltid lyssnade, och förstod.


- Åh. Äntligen dags. Seriepremiär. Spegeln tittade tillbaka. Det är ju det här vi har sett fram emot. Tre jävla månader. Men, det har faktiskt varit en bra försäsong. Det har det. Patrik spolade i toaletten och fes skönt. En morgonfis.
Det fanns en liten finne som hade gömt sig i skägget. Vi har hittat en trygghet i spelet. Det har vi verkligen, fortsatte han. Truppen ser grymt bra ut. Lite skador försig, och annan jobbig frånvaro. Men det känns som om det har vänt. Fan. Det gick inte att klämma den. En inombordare. Han hatade inombordare. De gjorde bara ont. Och när man till slut lyckades få till ett bra grepp och känner hur den brister. Då var det bara som vatten. Nej. Inombordare var skit. Det är nu fotbollen börjar. Tävlingsmatcher! Nu ska vinnarskallarna fram! Eller hur! Norrländskan tog över hela badrummet. Vi ska spela division två nästa år. Vi ska fan visa vilken kapacitet vi besitter. Och den viktigaste nyckeln för att vi ska lyckas är att vi gör detta tillsammans. Tillsammans! Sen spolade han en sista gång.


Våren kom tillslut. Gruset försvann från gatorna. Snabba solglasögon hängde i urtvättade t-shirts. Minuty tog slut på bolaget. Korv grillades och du hälsade igen på grannen i hissen. Våren hade äntligen flyttat hem.

En fullkomligt fantastisk dag. Lördag. Klockan slog två. Solen bjöd på hur många strålar som helst, och jackorna fick ligga i knät. Våren och seriepremiären var äntligen här.

Domaren blåste igång matchen mellan TullingeFK och FC Stockholm. En match som bara kunde sluta på ett sätt. Vinst för FC. Rutin, och på pappret spelare som är bättre på varje position. Tullinge som är nykomlingar och ska kriga för att hålla sig kvar. FC skulle även ta revansch. En dråplig förlust för två år sedan i cupen. Underskattning. Det skulle aldrig få hända igen. Tre poäng, och en bra start på säsongen.

Solen försvann bakom ett par moln ibland. FC vann inte alls. Det blev inga tre poäng. Tullinge vann. Igen. Det fanns stunder där man kunde se glimtar av det som Patrik berättade för sitt skägg. Men glimtarna var få. När det var tjugo minuter kvar. Kunde kvitteringen kommit. Det var nära fem gånger om, under ett par sekunder. Men sekunderna räckte inte. Istället utökar Tullinge till 2-0 på en omställning i matchens sista minuter. Revanschen kom inte - den får vänta.

Tankarna sparkade och slogs nu. Det kliade så jävla mycket. Stefan ville egentligen bara trycka ner bromsen och lämna bilen. Hitta ett litet fik med trötta och svettiga ostfrallor, bara få blunda. Helvete. Vad fan hände? Okej. Matchen är under all kritik. Det går inte att försvara. Egentligen vill han inte ens hitta ursäkter, det skulle förringa Tullinges vinst. De förtjänade den. Men fan. Det var inte så här det skulle börja. Stefan struntade att det slog om till rött. Han skulle hem. Höger vid macken. Tankarna började sakta hitta hem igen. De ville åt samma håll. Okej, sa han högt. Det var första matchen på säsongen, vi får jaga. Insatsen var under all kritik. Vi tar ett möte och pratar igenom. Sen lägger vi det här åt sidan och går vidare. Han parkerade. Slarvigt som vanligt.

- Match på lördag mot Ängby. Då jävlar ska vi studsa tillbaka. Sen somnade solen.


Skägget hade somnat för längesen, men han var tvungen att lätta på trycket.

- Hej du skäggis. Fan. Det blev inte som jag trodde. Premiären var under all kritik. Det vi presterar under matchen är ju inte alls det FC vi har sett under försäsongen. Känns som alla är i sin egna lilla bubbla, och vi lyckas inte ta oss ur den. Försvarsspelet är inte okej. Offensivt sätter vi varandra i svåra och jobbiga situationer. Fan skäggis, det leder direkt till att vi totalt saknar trygghet i vårt spel. Du, nu finns det ju många trådar att ta tag i. Så vi har nu en jäkligt spännande vecka att se framemot. Sen spolade Patrik och lät magen få andas, och släppa ut alla nattångest med tung och fuktig stämma.


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS