Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FOC Farsta
1 – 2
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Matchreferat Foc Farsta och Ängby
fre 2018-05-04 | Simon Brännström

Patrik försökte alltid tajma tonerna när han ringde. Det var skönt på något sätt att tuta med. Det var rätt svårt att få till det. Han började alltid för tidigt. Fast runt fjärde signalen så brukade han ha hittat det. Tutet satt perfekt. Han kunde försig inte dricka kaffe medan han väntade men det gjorde inget. Det var inte så gott ändå. Det var så jävla svårt att få till rätt mängd i bryggaren. En skopa för pottan. Det var ju bara skitsnack, blev så jävla beskt. Och mörkrost, hur fan kunde han köpa det. Näe de där jävla lockpriserna lyckades alltid övertala honom att slänga ner lite extra i korgen. I ett perfekt tut med rätt ton, så svarade äntligen Stefan.

- Hur i helvete. Det var som om norrländskan brann. Hur i helvete skrek Patrik Sandberg igen. Hur kan den där jävlen inte uppdatera hemsidan med ett jävla referat. Vi går och vinner med sex jävla noll. Och inte en jävla rad. Jag har fan tryckt sönder F-fem tangenten. Blir så jävla förbannad. Och vet du hur äckligt jävla kaffe jag dricker.


Det var tyst i andra änden. Stefan Elfver badade. Såklart med skum. Man behövde inte ens köpa badskum man kunde ta shampoo. Skummade rätt bra det med, fast då var man tvungen att fylla karet med duschslangen och vinkla munstycket lite.

- Stefan? Är du där? Norrländskan skrek inte lika högt längre.

- Ha ha. Ja. Vi var fan riktigt fina mot Ängby. Vi kunde fan ha hängt en bra massa fler kassar också. Skummet hade börjat tröttna och ville gå upp och drog sig ut mot kanterna. Nu var det omöjligt att göra skumskägg.

- Ja. Det är ju så vi ska spela. Norrländskan hade börjat sjunga. Nästan som ett kvitter, fast som en irländsk fågel. En fågel som lirar gitarr på pubar med heltäckningsmatta och fish’n’chips. Fan va skönt det är att vinna, Stefan. Han fyllde munnen med kaffe. Nu var det gott. Riktigt jävla gott. Vet du, jag messade ju mina tankar till honom efter matchen också. Inte ens det har ju kommit upp.

- Åh fan. Det var ju inge bra. Stefans tår hade skrynklat ihop som våta russin. Vad skrev du då?

- Äh. Jag messar dig. Sen tystnade norrländskan.


Det pep till direkt i moblien.

"Fy fan vad skönt. Nu visade vi verkligen vilken kapacitet vi besitter inom laget. Härligt engagemang och en grym vilja visade spelarna. Vi hade ett varierat och bra offensivt spel. I det defensiva spelet visade alla spelarna ett väldigt stort ansvar där alla gjorde sitt jobb. Nu känns det riktigt skönt att se fram emot nästa veckas batalj mot Foc Farsta. :) Forzaaaa FC"

Han höll med. Matchen mot Ängby hade varit riktigt bra. Lite naivt i början. Nästan ömkligt. Som om spelarna bara tänkte att de inte fick göra ett misstag. Då stack ju Ängby upp såklart. Två bra chanser. Men jävlar vad Kristijan spikade igen. Han växte verkligen, tog ansvar. Det var just vid ett sånt tillfälle, när han växte som mest. Ängby hade runnit igenom på en omställning. Det var bara Kristijan kvar. Alla tror på mål. Ängby jublar. Men det blir inte mål idag. Inte på Kristijan. En fantastisk räddning. En räddning som väcker FC. Nu kunde inget stoppa dem.

Några minuter senare är Mathias Jungs vrist sträckt. Han träffar perfekt på volley. Pang. Kramkalas och FC har äntligen gjort det förlösande målet för säsongen. 2-0 kommer några minuter senare när Linus Karlsson klackar in en hörna i krysset.
För att slippa kön till caféet så hade Stefan börjat traska bort när det återstod fyra minuter före halvtid. På den korta promenaden hör han hur det jublas. Inte en gång, utan två. FC leder med 4-0 efter två sena, och magiska mål av Johannes Grahn och Mani Tourang.

I den andra halvleken dundrar Victor Forssell upp ett långskott i nättaket och Mani Tourang cyklar in sitt andra. 6-0. Ett resultat som är i underkant men ändå så fruktansvärt skönt.
Stefan hade självtorkat under tiden han drömt sig tillbaka. Han svarade Patrik snabbt. Stefan skrev alltid sms med dubbeltumme.

”Håller verkligen med. Men alltså. HUR JÄVLA SKÖNT VAR INTE VINSTEN MOT FARSTA!!”

Det pep till nästan direkt.

”hur orkar du skriva med versaler. Tar ju skitlång tid. Men a. Helvetes jävla skönt. Fint mål av Taner också”.

Mot Foc Farsta hade Mårten Nordbeck och Kristijan Opacak åkt på magsjuka kvällen innan. Simon Röse skulle få debutera i serien för säsongen efter hans knäskada, och han skulle göra det bra. Riktigt jävla bra.

Det blev en tight match. Inget av lagen hade råd att förlora. Mer kamp och vilja än skönspel. Både Farsta och FC visar att det är två topplag.
I den 30:e minuten när FC har tagit över matchbilden och ligger på för att ta ledningen så kontrar Farsta. FC har offensiv hörna men det är Farsta som utnyttjar situationen. Duktiga Durim Berisha snappar upp bollen, och med en soloräd från egen planhalva avslutar han snyggt. Efter det målet så spikar Röse igen, och FC tar över än en gång.

Tillslut får FC utdelning. Taner Kocak leker att han är Harry Potter. Hans favorit bland trollkarlar. Han trollar sig förbi ett par spelare. Rundar målvakten, och trycker in kvitteringen.

Halvleken slutar 1-1.

I den andra halvleken driver FC upp tempot ytterligare. Runt minut sjuttiofem. När det är femton minuter kvar så kysser kapten Mani Tourang sin kaptensbindel blöt med sina fuktiga läppar. Han har precis slängt sig fram i straffområdet, mellan två försvarare och nickat in ledningsmålet. 2-1.
Mani kysser alltid bindeln efter sina mål. Blött, hungrigt och glupskt.

Det blir inga fler mål i matchen. FC vinner toppmötet med 2-1 och delar förstaplatsen med Tyresö FF i tabellen.
Nu i helgen är det spelledigt. Men nästa vecka blir det desto fler. Tre matcher på sju dagar. Premiär på Kristinebergs IP och kvartsfinal i Stockholms CUP mot Värtans IK bland annat.

Nu var det fredag. Patrik Sandberg satt kvar i bilen en stund. Tuggade i sig det sista av limpmackan. Smör och salami på en pågenslimpa. Fanns inget godare. Nu måste väl den jävlen ha skrivit något om matchen tänkte han när han surfade in på fcsthlm.com. Och se på fan. Där fanns det äntligen ett referat.

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS