Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
6 – 3
Huddinge IF
Vinst mot Huddinge IF
ons 2019-02-27 | Simon Brännström

I lördags spelade FC sin fjärde träningsmatch för säsongen och tog sin fjärde raka seger när seriekonkurrenten Huddinge IF slogs med hela 6-3 (2-2). Efter dessa fyra matcher har FC en imponerande målskillnad på 15-3, och som sagt fyra raka segrar mot bra motstånd. Nu på lördag spelas den första tävlingsmatchen för i år, då en bortamatch mot Ängby IF stundar i Stockholm Cup. Avspark 14:00 på Grimsta IP.

I lördags ställde FC upp med enbart FCspelare. Fokus under denna match låg på att fortsätta att ta kliv i både det offensiva och det defensiva. Även fast vi inte släppt in några mål innan denna match så visste vi om att mot bra lag skulle vi straffas vid varje misstag - och exakt så blev det i helgens match. FC släpper in tre mål, och samtliga efter våra egna misstag, där Huddinge inte är sena med att utnyttja dessa. Där måste vi bli mer cyniska.

Anfallsmässigt ser vi väldigt fina kombinationer med många spelare inblandade. Matchens höjdpunkt är när lagkaptenen Mani Tourang cykelsparkar in sitt andra mål i krysset. '

Johan Mjällby var bortrest under denna match och laget cochades av hans två assisterande: Kia Mostaghimi och Pouria Farjami.

Kia kommenterar matchen:
"Vi började matchen med bollinnehav och hade kontroll under stora delar av matchen. Vi hittade våra spelare i spelyta "3" relativt ofta, och där vi hade våra ytterbackar på bollsidan vid varje anfall. Jämfört med tidigare matcher så har vi fler spelare i boxen vilket är väldigt positivt. Vi kommer framöver att fokusera både på försvarspelet och anfallsspelet, där vi ska försöka fokusera mer på vårt presspel på motståndarnas planhalva. I det stora hela en mycket fin insats där vi gör sex mål mot en seriekonkurrent."


Pouria tillägger:
"Vi får många positiva besked från spelarna där vi märker att de tar till sig det vi pratat om. En av våra nya spelare som vi kommer presentera i veckan är en av de som utmärker sig absolut mest. Det känns väldigt bra att vi träffat så rätt i våra rekryteringar och redan nu känns väl sammansvetsade trots så tidigt på säsongen. Att vår nya forward som vi heller inte presenterat än, gör ett mål och två assist lovar mycket gott. Men det absolut bästa med matchen är att se vår lagkapten Mani Tourang vara så där bra som bara han kan vara, och målet han gör är oförskämt vackert."

Nästa match är på lördag, och är vår första match i Stockholms Cup. Motståndare är Ängby IF, som ligger i division 3. Ett lag som vi har haft det relativt enkelt för under åren. Förra året möttes vi tre gånger och FC tog tre raka segrar och gjorde 16 mål totalt på dem. Att tro att det dock är klart redan nu vore bara dumt - men lottningen känns bra och gör vi det vi ska så har vi en god chans att avancera.

Tack till Huddinge för en trevlig match!

e
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss