Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
Vallentuna BK
1 – 2
FC Stockholm Inter.
Vinst mot Vallentuna i cupen!
tors 2019-03-14 | Simon Brännström

Det var längesen Leffe hade fått läsa ett referat. I alla fall ett sånt där referat som hade lite fiktion i sig. Uppdiktat trams. Men nu var det nära det visste han. Efter en cupmatch där kölden bet sig fast i rosiga kinder. Som slutade med straffar. Där en domare viftade vilt med kort och blåste väldigt konstigt i pipan. Då måste det bara bli ett referat tänkte Leffe. Han pepprade på F5 några gånger. Då dök det upp. Referatet var här.

Johan Mjällby hade varit i FC under några månader nu. De första dagarna så hade det var tillräckligt varmt för att dra på sig bootsen. Hans ormskinnsboots. Han älskade dem. Klackarna dunkade till varje steg. Det var som någon mystisk kraft bar fram honom. Och de var snygga. De var riktigt jävla snygga. Speciellt till ett par sköna jeans med bootcut. Nu var det alldeles för kallt. Inte ens ormskinn kunde värma hårlösa tår under en bitande marskväll i Vallentuna. Men vilken match de hade gjort. Trots att målet kom i sista stund. Trots att förutsättningarna var rätt usla med en frusen plan, så hade de spelat bra. Riktigt bra.

Nu satt han i bilen. Hade släppt av några spelare hem på vägen. Klockan hade tickat upp några minuter efter midnatt. Rumpvärme och en kopp kaffe från MC D. Sinnesro innan det var dags att gå upp och krypa till kojs. Han ville få ner sina tankar om matchen. Egentligen ville han surra på telefon med det var sent. Det fick funka med ett sms.

Det pep till i Stefan och Simons telefoner.

”Tja boys. Bra prestation av killarna idag. Framförallt i första halvlek. Jag gilalde att vi stod för ett varierande anfallsspel. Och vi hade fan ett bra passningstempo – och hur många målchanser hade vi inte? Tror vi vann avsluten tillslut med 24-3.
På en sådan svårspelad plan, var det bara tillfällighet att effektiviteten inte var där i avslutslägen.

Tycker att vi följde vår matchplan på ett bra sätt. Och det var en grym forcering på slutet. Fan vad välförtjänt det där kvitteringsmålet kändes!

En svettig kväll! Men jäkligt skoj att vi drog det längsta strået i straffläggningen. Alltid kul att gå vidare i cuper!
Tycker verkligen laget och spelarna ska en stor eloge i hur de genomförde fajten ikväll! Vallentuna var bra organiserat och spelade på omställning. Men otroligt härligt att vinna! Nu ska jag försöka duna.
Hörs imorrn. JM.”


Mani kände över läppen. Den var svullen. Som om någon bitit i den, hårt. Det gjorde ont. Bolljävel. Hur i helvete kunde den studsa upp så fort. Det var en bra bit in i andra halvlek. De hade fortsatt sin forcering för att få till en kvittering. Så kommer en jävla boll upp på läppen. Det hade gjort så jävla ont. Precis så ont så det var värt att ta ett andra gult kort för att få vila och titta till sin läpp. Sin älskade fina läpp.

Matchen hade till slut gått till straffar. Simon Röse tog revansch från fjolårets förlust mot Värtan. Nu knep han vackert två straffar. Enkelt hade det varit också. Hade bara varit att hoppa åt rätt håll.

93:e minuten. Så långt väntade Mårten. Mårten Nordbeck med det lite för långa och toviga håret. Men en vänsterfot hade han. Till och med en magisk. Som om Harry Potter hade lånat ut sina 42:or. Den satt i krysset. Stolpe in. Med ett par studsar innan. Men likväl. Kvittering, och sen blev det vinst.

Nästa match skulle det bli Newroz. Seriekonkurrenten. Fint det tänkte Mani. Men han skulle inte få spela, inte läppen heller – för de hade fått rött kort. Men innan kortet. Och innan läppen. Då jävlar hade han varit bra. Kaptensbra.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss