Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
4 – 5
Newroz FC
Förlust mot Newroz, men goda bullar och bra odds!
fre 2019-03-29 | Simon Brännström

Det var mig en jävligt sur förlust. Fy helvete. Nu mådde man inte som den prins man var tänkte Sportchef Stefan Elfver. Kaffet hade svalnat sen länge. Han satt i bilen och hade inte inga krafter kvar att ta sig ur. Det hade känts så bra ett tag. Det hade sett så jävla bra ut. När Jaber dundrade in 4-1 i 52:a minuten så var det klart. När Joel Matikka satte en stenhård vrist i ribbkrysset minuter senare, så var det bara en tidsfråga innan 5-1 skulle hända. Men istället blev det en totalkollaps.

Allt hade börjat så bra. Mani Tourang hade försig varit avstängd. Men det hindrade honom inte. För han, Naramsin och Ahmed Allo var bullbuddies. De älskade bullar, och när bullarna kom från Riddarbageriet så var det bullorgasm. Naramsin älskade vallonbullar. När det smälta smöret med all vanilj virvlade runt i hans mun, så njöt han. Njöt på riktigt.

När Johan Mjällby sen drog matchgenomgången, i en tight FC-piké. Blont hår som hade lagt sig perfekt i blåsten, om han varit utomhus. Taktiken var självklar. Presspelet där de skulle sjunka, hur de skulle agera när de vunnit boll, allt kändes som om det var upplagt för vinst.
Men tji fick dem.

Dagen innan hade Stefan sett Norge – Sverige, tänkt att det där ska fan inte få hända. Man kan inte tappa en 3-2 ledning på övertid. Som tur var hade han lirat krysset till ett fint odds på Coolbet, och dragit in stålar – men att han skulle få uppleva ett ännu värre tapp och kollaps dagen efter, det trodde han aldrig.

Efter att Naramsin Akdemir hade mumsat i sig fyra fem, vallonbullar från Riddarbageriet så hade domartrion blåst igång matchen. Trots kvällsmatch bjöd våren till, och årets första behagliga match tog sin början.

Det var jämnt. Två bra lag. Där FC kanske var det mer kollektiva och Newroz det mer individuella. FC hade fler klara chanser och vann skottstatistiken överlägset under matchen.
Det var just FC som skulle spräcka nollan.

Nyförvärvet Ricardo Gray. Med en fullständigt magisk frispark drar han upp bollen i krysset från 30 meter. Otagbart, ofattbart och löjligt jävla vackert. Det var i matchminut 19’.

Tre minuter senare bryter mittbacken Philip Gustavsson. Trycker sig fram över planen, och slår en precis passning till Joel Johansson-Matikka. Matikka rycker sig loss, och placerar bollen distinkt. 2-0. Nu kändes det bra i sporchef Stefan Elfvers huttrande kropp.

När matchen tickat upp till minut 33, drar FC på sig en onödigt frispark. De hade varit för naiva utanför eget straffområde och, och det straffade sig direkt.

Newroz spelare Stefan Ostojic, får på en bra träff på frisparken och det är reducerat.
Därefter är FC nära att göra ytterligare mål. Först får Jabir en felträff alldeles fri framför målvakten, minuter senare drar Joel Matikka bollen i stolpen.
FC går till halvtid med en väldigt bra känsla, och efter en riktigt bra halvlek.

När domaren blåser igång andar halvlek, så är det FC som tar tag i den. I den 53:e minuten gör Jesper Jörnvik 3-1, minuten senare gör Jabir Abdihakim 4-1, och minuten senare så drar Joel Matikka bollen i ribban.

Sen blir det svart.
Riktigt jävla svart.

Newroz reducerar i den 57:e minuten på straff, och sen händer det som inte får ske.
Naivitet straffar oss ännu en gång. Bolltapp på egen planhalva, straffar FC gång på gång.
Tillslut blåser domaren av. Då har Newroz vänt 4-1 till en vinst på 5-4.

Istället för att gräva ner oss och hitta alla fel som gjordes, så passar vi på att göra det omvända.
Vi hyllar Newroz som gör en mäktig upphämtning, och gratulerar till vinsten.

Nu är det bara en vecka kvar till seriepremiär och debut i Division 2.
Motståndet är AFK Linköping som kommer till Stadshagens för match lördag 6:e april, med avspark 17:30.

Då lovar vi att inte kollapsa.
Vi hoppas på goda bullar från Riddarbageriet. Att våren fortsätter att hälsa på, och att odds från Coolbet även då är bäst i världen.

Och en seger så klart. För FC vill alltid vinna. Alltid.


Händelser
20 1-0 Ricardo Persson Gray
Frisparksmål (direkt i mål)

23 2-0 Joel Johansson Matikka

29 Varning Pedram Talebi

34 2-1 Stefan Ostojic
Frisparksmål (direkt i mål)

53 3-1 Jesper Jörnvik

54 4-1 Taber Yasin Abdihakim Ali

57 4-2 Marcus Törnstrand
Straffmål

74 Varning Taber Yasin Abdihakim Ali

74 4-3 Stefan Ostojic

75 4-4 Eyasu Alemayehu

85 4-5 Stefan Ostojic

88 Varning Roy Sevgili

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss