Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
Assyriska IF Norrköping
1 – 1
FC Stockholm Inter.
En poäng i Norrköping och bra guns tyckte Naramsin.
ons 2019-04-17 | Simon Brännström

- Men wow bror. Vilja jävla guns. Tränar du mycket eller? Filip hade dragit av sig tshirten och stod fram spegeln. Bror spänn då, få känna. Naramsin klämde över Filip Lindmarks armar. Bror, de är stenhårda. Spänn igen!

Efter premiärmatchen mot AFK Linköping som hade gått i moll. Fanns det enorm revanschlusta i FC. Träningarna innan match hade varit sprängfyllda av energi och kamp. Men sen hände det som inte fick hända. Skador poppade upp bra mycket snabbare än våren.
Mani Tourangs hjärnskakning från premiären vara värre än befarat. Jesper Jörnviks knä hatar konstgräs och Joel Matikkas ankel hade gett upp. Unga, men mycket långa Jabir Abdihakim hade inte kunnat spela premiären, han skulle även missa Norrköping Away. Helt enkelt en väldigt tuff skadesituation. Men matchen skulle ändå spelas och FC skulle göra det bra.

Inför avsparken hade FC fått klart med en ny spelare. Alan Arslan, en otroligt skicklig mittback, med två väldigt fina fötter och ledaregenskaper utöver det vanliga.

FC ställer upp med en 4-1-3-2 variant.


Simon Röse

Naramsin Akdemir Alan Arslan Sebastian Ludzik Mårten Nordbeck ©

Mathias Jung

Filip Lindmark Andreas Holmberg Pedram Talebi

Charles Simba Ricardo Gray

Avbytare:
Ahmed Allo (MV)
Taner Kocak
Linus Karlsson
Philip Gustavsson
Erik Hoang
Hampus Wulff

När domaren blåser igång är det FC som tar tag i matchen. Äger mest boll, medan Assyriska ligger tätt och väntar på snabba omställningar. Matchen är jämn och det är få klara målchanser. Anderas Holmberg och Ricardo Gray har fina kombinationer centralt, och Charles Simba krigar i djupled och vinner samtliga dueller. Nya mittbacken Alan Arslan gör en oerhört fin debut, med stor pondus leder han backlinjen som om han varit i FC i årtal.

Det är FC som tar ledningen. Detta i matchminut 13. Alan Arslan slår en fantastisk lång boll som skär igenom Assyriskas lag. Charles Simba hinner upp den och med ett tillslag inne i straffområdet dundrar han upp den med högern i ribbkrysset. Filip Lindmark kommer perfekt och slår in returen i öppet mål.

Resterande del av halvleken är ganska händelsefattig – och domaren blåser till halvtid.
Andra halvlek är lite kallare, och lite sämre. Pedram Talebi drar på sig ett rött kort. FC drar på sig en straff, och våra distansskott vägrar sitta.
Men det blir en poäng. FC Stockholms första poäng i division 2. På måndag, annandagpåsk så spelas match nummer tre. Då mot Armeisk-Syrianska IF på Stadshagen. En avspark 19:00, en så kallad perfekt tid – för då har allt påskgodis äntligen åkt ut igen.

Efter matchen så var det tunga miner i omklädningsrummet och i bussen. Det är aldrig kul att tappa en ledning i 75:e minuten på en onödig straff. Men det var, vad som hände. Johan Mjällby hade svårt att skaka av sig den. Han hatade att inte vinna. Fan. Nu var han tvungen att få ner sina tankar i ett mess till referatet. Det skulle han skriva på bussen tänkte han, och började gå mot den med långa, stora steg. När han satt sig tillrätta, fått sig en kaffe, så började han skriva;

”Säsongens första poäng bärgades i Norrköping. Vi startade matchen på ett bra sätt och tog kommandot med bra växlingar från försvar till anfall. Tar rättvist ledningen i matchen och det är kontroll. Även om vi sjunker lite väl mkt och släpper till ett friläge tycker jag att första 45 är genomförda med beröm godkänt.

Assyriska IF flyttar upp och överbelastar vår höger kant i andra halvlek och vi slarvar lite med att släppa in spelare från ytterzon och ger bort en straff, vilket känns onödigt i efterhand. Med klart vassa
omställningsmöjligheter att kreera målchanser var det ett besviket manskap som åkte hem.

Dock tar vi med oss att spelarna jobbade stenhårt för varandra, genomgående stabilt försvarsspel och visade att truppen har bredd med 5 spelare på skadelistan. Vi kommer bli starkare för varje match.”


Han läste det igen, och var nöjd. Nu skulle han sova en stund.


Vår sponsor Coolbet har skapat en intern Coolbetliga där de tre bästa spelarna i matchen tar poäng. I slutet av säsongen kommer vinnaren, det vill säga: FCs Coolaste Spelare, få ett mycket fint första pris.

Matchens Coolbetpoäng:
3 Alan Arslan
2 Mathias Jung
1 Naramsin Akdemir

Stort tack till Assyriska IF och lycka till!


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss