Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
3 – 1
Arameisk-Syrianska IF
Äntligen vinst!
tors 2019-04-25 | Simon Brännström

- Smaskigt referat på g? Direkt när han läste messet så vaknade han till. Pollenattcken från alla björkar hade gjort honom segare än vanligt. Och grus och snor krigade om all plats i bihålorna. Men nu skulle det bli ett referat i alla fall.

Det var en sen avsparktid. 19.00 på Annandagpåsk. Sista hemma matchen på Stadshagens konstrgräs innan Kristinebergs alla grässtrån äntligen skulle välkomna FC hem igen. Motståndare var Arameisk-Syrianska som trillat ner från Division 1, och hade den gamla Allsvenska yttern Nahir Oyal som affischnamn.

Men FC kände sig starka idag. Trots att skadeläget inte ännu var bra, så hade det ljusnat. Fortfarande var spelare som lagkapten Mani Tourang, Jesper Jörnvik, Joel Matikka och rutinerade Love Lidström, ännu borta. Men Husbysonen, Jabir Abdihakim var tillbaka – och även gunstlingen Jesper Carlsson.

Startelva: 4-3-3

Simon Röse

Naramins Akdemir Alan Arslan Sebastian Ludzik Mårten Nordbeck ©

Mathias Jung Jesper Carlsson Ricardo Gray

Erik Hoang Jabir Abdihakim Filip Lindmark


Ersättare:
Ahmed Allo (MV)
Linus Karlsson
Hampus Wulff
Philip Gustavsson
Anderas Holmberg
Taner Kocak
Charles Simba

När domaren blåste igång. Så small det till duktigt. 15 sekunder och Shirko Shhab i A/S hade rullat in 1-0 till motståndarna bakom en chanslös Simon Röse. FC mådde dåligt. Såklart chokade, det som hände fick inte ske. Minuterna senare så rann A/S igenom igen, men då stod Röse ivägen och parerade, och spikade igen.

Sen kom FC igång. Flera anfall där Jesper Carlsson och Jabir hotade med sin tyngd. Filip Lindmark och Erik Hoang hotade på kanterna, fint uppbackade av Mathias Jung och Erik Hoang.

I den tolfte minuten så spräcker FC nollan. Jabir Abdihakim trycker in bollen efter fint förspel av Sebastian Ludzik.
Sedan tar FC över mer och mer, och efter en fin hörna av Mårten Nordbeck i den 19:e minuten så klackar Jesper Carlsson fram bollen till Jabir, som dunkar in den framför mållinjen. FC leder och skulle inte släppa den något mer ikväll.

Ett antal målchanser senare, och ett lite oklara offisdeavblåsningar blåser domaren av till halvtid.

I andra halvlek så byts Taner Kocak in i den 60:e minuten. Gång på gång hotar han från sin kant - men det skulle få dröja till alldeles i slutet innan han skulle få utdelning.
För först skulle Linus Hallström få komma in.

Med en av Hallströms första bollkontakter, så drar han iväg en 40 meters kross som friställer Taner Kocak, och han sätter fart mot mål. Vid kanten av straffområdet vänder han upp och avlossar ett hårt, skruvat skott rakt upp i krysset. 3-1, 89´minuten och matchen är avgjord!

FC tar sin första seger i division 2, och äntligen är Johan Mjällby glad igen – för så här skrev han i ett sms efter matchen.

”En fin laginsats gav tre poäng och första segern i div 2. Vi är oerhört nöjda över arbetsinsatsen och karaktären som visades upp efter mardrömsstart med baklängesmål efter 15 sekunder. Vi jobbade in oss i matchen och matchplanen följdes på ett bra sätt ! Rättvist replikerade vi två gånger och gick till paus i ledning 2-1. Av naturliga skäl forcerade Arameiska i andra halvlek, men med mognad och kyla som vi pratat om avgjorde spelarna matchen med en vass omställning. Mycket positivt att ta med från matchen med att framförallt det vi pratat och jobbat med gav klar förbättring. Starka individuella insatser kryddat med fint lagspel kommer alltid innebära framgång. Dessutom härlig injektion från ersättare som visade att man vill vara med i startelvan. Nu tar vi sikte på en tuff utmaning mot ett vasst Huddinge.”


Vår sponsor Coolbet har skapat en intern Coolbetliga där de tre bästa spelarna i matchen tar poäng. I slutet av säsongen kommer vinnaren, det vill säga: FCs Coolaste Spelare, få ett mycket fint första pris.

Matchens Coolbetpoäng:
3 Jabir Abdihakim
2 Mårten Nordbeck
1 Simon Röse

Stort tack till Arameisk-Syrianska IF och lycka till!

Nästa match är nu på lördag mot Huddinge IF!

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss