Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
Huddinge IF
1 – 1
FC Stockholm Inter.
En poäng i Huddinge. Men det hade varit bättre med tre.
lör 2019-04-27 | Simon Brännström

Ah. De var kvar. Kändes alltid bra att dra med handen över magen. Fingrarna studsade på alla rutor. I smyg kallade han sig ibland Schacket. Det var hans favoritrutor. Hans tjog rutor på magen och schackrutor. Mjällby spände igen. Helvete vad hårt det var. Det hade varit på matchen idag också. Alldeles för hårt. Stackars Hoang. När knäskålen försvann ekade på hela Källbrink. Operation och flera månaders rehab. Men bra hade han varit. Jävligt bra.

Det hade varit lite som ett parti schack idag. Men att det blev remi kändes förjävligt. Ska man vara riktigt jävla partisk eller opartisk, eller bara gilla fotboll så skulle FC lika gärna kunnat haft fyra raka vinster nu. Nu är det fem poäng, och säsongen är lång.

Som vanligt damp messet ner från kansliet någon timme efter match.
”Tja. Kan vi få en liten kommentar till hemsidan tack”.

Förutom rutor så gillade han även vin. Så en stram jäkla Barolo som fick munnen att krampa, och torka ut fick bli hans korrekturskompis i kväll. Hans starka tummar dundrade ner på tangenterna.

”Vi är klart besvikna över att åka hem från Huddinge med endast en poäng ! Visserligen försvarade sig Huddinge sig mycket väl och var svåra att komma igenom, men vi saknade individuell kvalitet att öppna motståndarlaget och skapade målchanser nog för seger ! Vi ska dock ta med positiva bilder att arbetsinsatsen var återigen mycket bra och vi var starka i duellspelet ! Att vinna fotbollsmatcher är aldrig enkelt och när vi låter ett lågt, kompakt spelande lag ta ledningen blir det alltid svårt ! Just nu har truppen blivit brandskattad med många trauma skador, så vi behöver plåstra om oss nästa v på naturgräs där fotboll ska spelas ! Jag känner dock att vår form pekar uppåt och att laget blivit väl sammansvetsat, så vi kommer tillsammans bli bättre !”
[b]Startelva: 4-3-3

Simon Röse

Naramins Akdemir Alan Arslan Sebastian Ludzik Mårten Nordbeck ©

Mathias Jung Filip Lindmark Erik Hoang

Pedram Talebi Jabir Abdihakim Taner Kocak


Ersättare:
Ahmed Allo (MV)
Linus Karlsson
Hampus Wulff
Philip Gustavsson
Jesper Jörnvik
Love Lidström <3

På Huddinges hemsida kunde man alltid läsa bra sammandrag kring matcherna. Kanske att redaktören skrek lite för mycket på match, men vass penna hade han. Lätt en av de bättre i serien – och pålitlig.

Han surfade in på www.huddingeif.se och höll med i vad han skrev. Kanske att FC hade haft lite mer än så, men helt okej sammanfattning. [/b]

” Vi låter FC Stockholm ha mest boll redan från början och ser till att hålla tätt bakåt. Första avslutet mot mål kommer utifrån i 9e, bollen prickar Shaun och domaren dömer hands strax utanför straffområdet. Frisparken dundrar Erik Hoang i muren. Då blir det farligare när Joacim blir kvarliggande med skada i FCs straffområde och domaren låter spelet gå. Det ger en öppning för våra gäster, avslutet skickas högt över.

Vi förlorar de flesta duellerna matchen igenom och vi hamnar ofta under press. I 22a lämnar vi för stora ytor till Taner Kocak på vänstersidan, avslutet passerar målet med god marginal. Vi har försökt framåt några gånger men har tydligen svårt att bedöma bollhastigheten på det hårda underlaget och passningarna blir för långa. I 24e sitter äntligen en långboll rätt, Joacim till Irvine som enkelt lurar två motståndare innan han kallt rullar in 1-0 till höger om målvakten.

Irvine får ett nytt läge redan minuten därpå, skottet går tätt över ur en ännu bättre utgångsposition. Så nära 2-0. Istället tappar vi boll på egen planhalva, ger FC mer ytor än vad de klarar av att skapa på egen hand. Jabir Abdihakim kämpar ner James, tar skottet som Patrik blockar, bollen upp i luften där Filip Lindmark hinner före David och nickar i nät. Gratischansen utnyttjas till fullo. 1-1.

I 34e faller James ihop vid sidlinjen, befarad lårskada och in kommer Julius Armalis som mittback. I 45e hamnar vi under press efter en dubblerad hörna, David stabil med utboxning följt av säker räddning med kroppen bakom på ett tungt avslut. Två minuter in på tilläggstid blir det ett tufft hopslag på vår planhalva, Irvine och FCs Erik Hoang brakar ihop och båda tvingas utgå. När spelet återupptas meddelar domaren att det fortfarande ska spelas tre minuter innan halvtid! Frågetecknen är många bland åskådarna. På den korta tiden hinner Taner Kocak avlossa ett spektakulärt långskott som David hanterar med lätthet och vi ställer om, Shauns avslut blir dock rena knallpulvret. Till slut blir det elva minuters stopptid.

FC dominerar andra halvlek klart, vi kommer tillkorta i duellerna och när vi någon gång vinner boll blir vi oftast avblåsta för någon ojusthet. David är stabil mellan stolparna, Patrik och Julius avväpnar upphaussade anfallsjätten Jabir Adbihakim. I 54e sticker vi upp, Lamin tilldöms en frispark som Gabriel lyfter in bakom försvaret och det är på håret att Julius får fram en fot innan målvakten lägger beslag på bollen.

Efter ännu en lång sekvens med stort bollinnehav för gästerna lyckas vi lyfta upp spelet. Då svarar FC med en snabb omställning, Taner Kocak får en öppning, skjuter hårt ur snäv vinkel, bollen försvinner långt förbi bortre stolpen. Vi svarar med ett liknande anfall, Tobias vänder bort sin bevakare men skjuter utanför från en bra position strax innanför straffområdeslinjen.

FCs anfallsglade högerbreddare Pedram Talemi får läge för skott, David räddar vid sin högra stolpe, bollen till hörna och det blir rörigt, bollen trasslar sig förbi David, det ser ut som att Shaun rensar undan på mållinjen.
Kort därpå en kontroversiell situation. David räddar en nick, ner på marken för att hålla bollen. Jabir Abdikakim fullföljer, sparkar bollen som David verkar ha kontroll över. Domaren dömer hörna! Det blir rörigt på nytt, ännu en undansparkad boll i närheten av vår mållinje. Vi hänger fortfarande kvar i matchen, oerhört starkt med en backlinje innehållande endast en ordinarie försvarsspelare. Uppoffrande jobb av mittfält och anfall.
I 84 nickar Julius bort ytterligare en chansartad lyftning mot Jabir A som satsar desperat med en hög och våldsam spark, träffar Julius i skallen. Gult kort.

FC får fem tilläggsminuter på sig att skapa något som kan ge dem segern men vi håller tätt. I slutminuten ger domaren gult kort till Bouka för att han inte backar undan tillräckligt mycket vid en frispark.”


Nu njöt Stefan Elfver. I badet. När skummet hade lagt sig och all mjuk hud dragits av. Nu när tårna skrynklade ihop sig och vattnet skiftade i grått. Då hade man badat bra. Idag hade de mött Huddinge. Hans moderklubb. Hans hem. För åtta år sen var det ingen som trodde att hans FC skulle rulla ut Huddinge i division 2, och vinna avsluten med 20-4. Skittrist att inte vinna. Men de hade varit bra, och alla hade gjort vad de kunnat.

På måndag öppnar äntligen Kristinebergs IP igen. Gräs som lever i jord. En fotbollsplan som pollenallergiker nyser av. Helt enkelt på riktigt.
Första matchen skulle bli Tyresö FF. En gruvlig revansch från förra året. Han längtade och flyttade hälen från vattenbrunnen och tömde badkaret.
14:00 nästa lördag. Då jävlar.Vår sponsor Coolbet har skapat en intern Coolbetliga där de tre bästa spelarna i matchen tar poäng. I slutet av säsongen kommer vinnaren, det vill säga: FCs Coolaste Spelare, få ett mycket fint första pris.

Matchens Coolbetpoäng:
3 Mårten Nordbeck
2 Mathias Jung
1 Alan Arslan
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss