Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
4 – 1
Värmbols FC
Vinst mot Värmbols, och världens största skor satte en straff.
ons 2019-05-15 | Simon Brännström

Det var efter matchen som Alan Arslan fick sig en väckarklocka. Värmbol hade besegrats med 4-1 och FC hade äntligen fått utdelning på sina chanser. Men det var i omklädningsrummet när segern hade sjungits in som Alans axlar och bröst sjönk ihop. Det hade sett så bra ut framför spegeln. Alla poser och hans kropp hade glänst av svett. Han älskade att spänna sig framför spegeln. Se hur musklerna dansade utmed hans kropp. Han visste att han såg bra ut, riktigt bra. Det var när han var som snyggast som det small till.

- Haha! Johan Mjällbys skratt var hårt. Inte lika hårt som när hans händer dunkade in mellan Alans skuldror. Ryggen skrek av smärta. Kallar du det där rutor, skrattade Johan. Sen drog han upp sin tighta tshirt som var fylld av drakar. Det här är rutor gubben.


Alan sjönk ihop. Mjällbys kropp var det värsta han någonsin sett. Det kryllade av rutor, och ådror och perfekta muskler. Han var inte ens i närheten. Och Mjällby skrattade, högre och högre. När Alan inte kunde sjunka längre, så kände han hur Johans stora, starka armar la sig över hans axlar och drog honom till sig.

- Men vet du vad Alan. Du var jävligt bra idag.

En vecka tidigare hade det varit upplagt för fest. Premiär på Krillan. Tyresö FF som FC hade kampats med under fjolåret skulle komma på besök. En revansch låg upplagd. Men matchen slutade i moll. Det blev inte den fest som FC hade hoppats på. Mjällby hade som vanligt sammanfattat det i ett sms till Stefan Elfver.

”Hemmapremiären på Krillan gav delad pott. Inte den utdelning vi hoppats på, men samtidigt är jag stolt över spelarnas arbetsinsats. De ger allt till varje pris trots en brandskattad trupp med 9, borta pga skador/sjukdom! Av naturliga skäl är vår älskade naturgräsmatta inte i bästa skick än, så matchen handlade om direkt spel och att vinna andra bollar. I mina ögon skapade vi mer målchanser än Tyresö och någon av dem måste innebära mål. Dessutom bör vi få en straff i slutskedet. Dock gjorde Tyresö det bra och hade även de ett par farliga omställningar. Vi tar sikte på nästa helg och hoppas få tillbaks 2-3 spelare för att öka konkurrensen”

Mjällby hade fått rätt. Två spelare var tillbaka i matchen mot Värmbol, Alan Arslan och Ricardo Gray. Men en drös saknades fortfarande. Lagkapten Mani Tourang lider fortfarande efter smällen i premiärmatchen. Jesper Jörnvik och Jesper Carlsson, rehabar. Stackars Erik Hoang sitter i rullstol, och Joel Matikka väntar in röntgen. Filip Lindmark var avstängd, Linus Hallström bortrest, Hampus Wulff sjuk och Charles Simba hade lämnat. Och Love Lidström, nummer tio. Han var inte redo än. Men snart skulle han vara tillbaka.

Startelvan mot Värmbol:
4-2-3-1


Simon Röse
Narmasin Akdemir Sebastian Ludzik Alan Arslan Mårten Nordbeck

Mathias Jung Ricardo Gray

Pedram Talebi Anderas Holmberg Taner Kocak

Jabir Abdihakim

Ersättare:
Ahmed Allo
Linus Karlsson
Philip Gustavsson
Rasmus Mattsson

När regnet hade börjat piska i sidled och solen pekat fuck you mot allt och alla, då blåste domaren igång matchen. Naturgräset la ut leriga krokben och fick fler än samtliga att ramla, om och om igen. FCs vita ställ var snart skinande brunt. Matchen stod och vägde. Det var väldigt mycket mer fulspel än finlir.

Ju mer regnet piskade desto mer växte FC in i matchen och tog över. På vänstenkanten hade Taner Kocak en av sina bästa matcher i FC. Han rann igenom gång på gång, och var nära att spräcka nollan – men Värmbols målvakt radade upp drömräddningar.

Men det är just Taner som ligger bakom det viktiga 1-0. Han vänder bort två försvarare på egen hand innan han drar iväg ett hårt skruvan inlägg mot bortre stolpen. Pedram Talebi, långt ifrån längst, men når ändå högst. Trycker sig förbi två försvarare och språngnickar in bollen otagbart i nättaket.

Resten av halvleken radar FC upp målchanser, men trots ett målvaktsbyte hos Värmbol vill bollen inte in. För ersättaren är till och med vassare än han som lämnade.

Istället händer det som inte får hända. Naturgräset fäller Simon Röse på en inspark i 45’ minuten. Bollen behöver rensas ut till hörna. Självklart når Värmbol högst på den, och kvitterar.

Sen pulserade Johan Mjällbys bröstmuskler och alla senor stred mot ådrorna om vilka som syntes mest. Rösten var hård, men ändå varm. Alla förstod att nu jävlar ska det vinnas. Bollen skulle inte ut, den skulle in. Svårare än så var det inte.

Trots att regnet aldrig avtog och att en lördag mitten av maj, var kallare än midsommar, så hade spelarna lyssnat. För i andra halvlek så sattes chanserna. Men det skulle dröja. För målvakten i Värmbol gjorde sin livsmatch.

Pedram Talebi utmanade gång på gång som högerytter, och i din 74:e minuten revs han ner i straffområdet. Straff. Ricardo Gray skulle lägga den. Det var förbestämt. Men de längsta stegen från de längsta benen ville annat. Jabir Abdihakim slet åt sig bollen från Ricky.

- Bror.
- Ja?
- Bror, fortsatte Jabir. Bror, jag har 48,5 i skor. Vad har du?
- Eh. 42. Ricky förstod inte.
- Då så bror. Jag lägger straffen. Sen dunkade Jabir upp bollen i krysset, och FC hade tagit ledningen.

Minuten senare tog sig spelaren med de stora skorna alldeles ensam igenom Värmbols försvar. Det fanns inte en chans att någon kunde stoppa honom. Fri med målvakten, blir Jabir plötsligt ödmjuk. Han ser Pedram i periferin. Passningen hittar Pedrams vrist, och bollen hittar nättaket. 3-1 – och fyra obesegrade matcher i rad skulle bli fem.

Men först skulle Ricardo Gray få sätta sin straff. En ny straff som Jabir inte skulle få sno, hur stora fötter han än hade.
För i matchens sista minut tar Ricky två steg fram innan han dunkar upp bollen i det vänstra krysset. Och FC. FC vinner matchen med 4-1.

Efter matchen sjöng Simon Röse högst. Mani Tourang var arg, för de sjöng inte hans sång. Hans vinnarsång. Men han skulle vara med på lördag när Newroz skulle komma på besök.
Och då, då skulle han få sjunga sin sång igen.


Vår sponsor Coolbet har skapat en intern Coolbetliga där de tre bästa spelarna i matchen tar poäng. I slutet av säsongen kommer vinnaren, det vill säga: FCs Coolaste Spelare, få ett mycket fint första pris.

Matchens Coolbetpoäng Tyresö:
3 Mathias Jung
2 Filip Lindmark
1 Taner Kocak

Matchens Coolbetpoäng Värmbol:
3 Taner Kocak
2 Pedram Talebi/spelare]
1 [spelare]Alan Arslan


NÄSTA MATCH! 14:00 på Kristinebergs IP. Nu på lördag! Motståndare är Newroz FC!

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss