Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
3 – 1
Polonia Falcons
Se fler bilder från matchen
Seriepremiär 2012
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

För ett år sen hade det var FC Southpoint som kommit till Mälarhöjden, nu ett år senare och en division högre var det Polonia Falcons tur. Inramningen var extrem. Sammy hade bestämt sig, han vågade inte dyka upp. Hans opererade knä ville inte vara med och leka längre, och då skulle fan inte FCs spelare får ta del av hans enorma kunskap. Istället låg pressen på Elfver och Tony.

- Slappna av gubben. Det kommer gå bra. Tony smekte Elfver över håret, och dunkade honom kamratligt i ryggen. Elfver spydde igen.

- Men det är så jävla jobbigt. Sen spydde han och Tony igen.
<!--more-->
På de kalla bänkarna i omklädningsrummet hörde spelarna sina två tränare spy i omgångar på toaletten. Blickarna vandrade och ångesten växte. Det var matchdags och nervositeten var kännbar.

Nacka hade jobbat länge med förberedelserna. Han hade börjat skissa en söndagsmorgon för flera månader sedan. Nu var allt klart, och alla stod redo. Han skulle få gå ut med sitt lag och välkomnas med ett tifo i världsklass. Nacka mös på bänken och knöt sina skor, det blev en dubbelknut.

Elfver och Tony kom ut ur toaletten. De harklade sig.

<strong>Startelvan:</strong>

4-2-3-1

Målvakt: Brännström

Backar: Elfver© Storm Lindahl Sundbrink

Defmitt: Ingel Möller

Treaquista: Moström

Ytter: Eriksson Lundgren

Forward: Nilsson

Sheriffer vid sidan:

Jonsson

Rossi

Thür

Hamrén

Engström

Trots nervositeten reste sig FC. De bestämde sig. Det var dags att debutera i divsion 6C. Det var dags för att starta en ny förlustfri era. Det var dags att vinna. Det var dags för Fc Stockholm Internazionle.

Gemensamt stegade de ut mot planen där Polonia Falcons väntade.

När domaren tillslut blåste igång matchen mottogs FC Stockholm Internazionale av en kavalkad av bomber.

30 bengaler. 30 röda rökbomber. 30 vita blinkbomber och 50 bangers. Tillsammans skapade det ett crescendo och en inramning som var magisk. Säsongen hade börjat. Tyvärr var inte FC med på det.

Med nyförvärv som Linus Nilsson, Erik Möller, Fredrik Ingel, och en hel Joakim Moström var förväntningarna skyhöga. Det skulle vara spel på ett mål och ett resultat runt 14-0. Men ack så fel vi hade.

FC tog dock tag i matchen och försökte rulla igång sitt spel, men Polonias starka polacker krigade och åt upp FCs stjärnor.

Om det var premiärnerver eller publikens förväntningar som spelade in, eller ren och skär underskattning är svårt att veta.

Tillslut bjöd ändå FC på fotbollsmagi. Ett av de snyggaste målen FC har gjort och publiken fick gåshud deluxe. Snabbare passningar och snabbare tvåfotsdribblingar har aldrig utförts på Mälarhöjdens IP. Tony Jonsson tar tag i bollen, driver sin motståndare och lämnar över bollen till firma: Moström och Ingel. Polonias spelare stod stilla, de var paralyserade för när Moström och Ingel sätter fart hänger ingen med. Efter att ha trollat sig förbi ett antal förvånade backar, med tunnlar och dragningar och lite sköna klackar serverar Moström, Linus Nilsson öppet mål.

1-0

och en lättnad infriar sig.

Då börjar FC slappna av, bjuder in Polonia i matchen som till och med tillåts kvittera. När domaren blåser av första halvlek står det 1-1 och ett förvirrat, ängsligt FC Stockholm tar lite vatten i avbytarbåset.

- Vad i helvete! Storm ryter. Det här är pinsamt!

Det är ingen som egentligen har förstått vad som har hänt. En match som ska vinnas med 14-0, står helt plötsligt 1-1 där motståndarna är bättre.

I andra halvlek förändras dock allt. Det är ett pånyttfött FC som går ut. Ett FC som är klasser bättre än motståndarna.

Storm och Lindahl är majestätiska i mittförsvaret. Polonias monster till anfallare har inte en chans att komma förbi. Sundbrink och Tony Jonsson(!!) krigar sönder sina motståndare från ytterbackspositionen.

Linus Nilsson byter med Fredrik Ingel, och ackompanjerar Möller exemplarsikt på innerfältet.

Moström, Engström, och Lundgren trollar gång på gång med sina motståndare.

Hamrén kommer in och krigar som aldrig förr och vinner varenda duell!

Polonia har inte en chans att försvara sig längre. Nacka springer sönder sin kant och det kortklippta konstgräset flyr all världens väg.

När sedan Lundgren river med sig bollen och drar mot mål följer resten av laget med. Det är Möller som tillsist får en tå på bollen och trycker in 2-1 i krysset. Efterlängtat.

Sedan fortsätter det. Patrik Engström nickar i ribban. Alex Thür lobbar en boll i innerstolpen. Fredrik Ingel nickar även han i ribban. På en hörna kommer Linus Nilsson högst och nickar in sitt andra för kvällen och FCs sista.

3-1. Skönt. Oerhört skönt.

En match som borde kanske ha slutat 7,8-1 till FC, blev 3-1. Man kanske skulle kunna sammanfatta matchen med ordet som hördes mest på Mälarhöjden:

KURWA!

Men. Det var premiär. Det var ångest och nervositet. Och det blev vinst.

Ett lättare kramkalas bröt ut och FCs spelare var nöjda. Säsongen hade börjat och den hade börjat med seger!

- Asså määns! Fuck. Tro mig! Sammy stängde av TV:n.

Matchen hade slutat 0-0. Fuck. Han kanske skulle ha tagit sig till Mälarhöjden istället. Men det inte varje dag man hittar en TV med en kontroll. Han hade följt Arsenal-Chelsea på texttv och druckit lite vin. Tiden hade gått alldeles för fort. Det var till och med färg. Han öppnade en till BIB. Nästa match. Då var det Tudor Arms som FC skulle möta. Och där hade han allt varit och druckit några gånger. Den matchen skulle han fan se.

<strong>Matchens sheriff: Linus Nilsson </strong>
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS