Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Tudor Arms
0 – 1
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Tudor Arms - FC Stockholm
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Elfver hade bestämt sig. Han ville inte längre vara kapten. Han ville vara något större, något bättre. Maktens sötma kliade honom på ryggen, och han gillade det. Hans svanktatuering blänkte vackert under ljusrören i solariet. Han solade alltid på mage, det blåste så skönt över rumpan då. Det hade varit en lång dag, och att unna sig lite solarium var något han verkligen kände att han kunde göra. Att låsa in Sammy i husvagnen hade inte varit lätt och såren efter hans naglar lyste röda i det UltraVioletta skenet.
<!--more-->


Nu var Elfver, eller Lillen som de kallade honom, högst på täppan igen. Han gillade det, han började hårdna och gned sig lite extra mot det varma glaset. Idag skulle det vara dags för Tudor Arms, hans favoritpub. Men denna gång skulle det handla om fotboll inte om Stella. Varje spelare i FCs trupp hade valt att ställa upp, så lagutagningen var svårare än vanligt. Det var dags att bänka lite stjärnor.

Startelva:

TUDOR ARMS - FC STOCKHOLM INTERNAZIONALE

4-4-1-1
Brännström
Vesterlund- Storm (K) - Lindahl – Ingel
Möller – Jansson – Nilsson – Jonsson
Moström
Hamrén

Sheriffer vid sidan av:
Stefan Elfver
Alberto Rossi
Patrik Engström
Nacka Eriksson
Mattias Lundgren

Lillen hade samvetskval. Han älskade att Storm skulle bära bindeln, det fanns ingen mer kompakt eller vackrare kapten men att sätta ner Ingel på vänsterbacken kändes som slöseri, men ett slöseri som ändå gav honom lite gåshud. Han hårdnade igen. Under solariets varma strålar drömde han sig bort till ett soligt Stadshagen. Ett Stadshagen där Fc Stockholm Internazionale spelade ut Tudor Arms efter noter, där bengaler och bangers avlöste varnadra och lyfte upp hans spelare som gjorde mål på mål… Sedan vaknade han till.

Stadshagen var inte soligt. Tudor Arms var inte utspelade och Fc Stockholm bars inte fram av ett inferno. När domaren blåste igång matchen 14.00 blev det ett ställningskrig. Ett Tudor Arms som stod upp och vann de flesta dueller. Längst fram hade Tudor Arms en av de äckligaste motståndare som FC någonsin mött. Han spelade fult, och grät i varje duell – vad hände med den hårda, raka, manliga, engelska mentaliteten? Den hade försvunnit och bytts ut mot något riktigt äckligt.

Det dröjde ganska länga innan FC började äta sig in, precis som de brukar. Denna gång blev tuggan stor och magisk. Joakim Moström FCs egna treaquista dribblar av två, tre britter som skriker cunt, när den fjärde britten försöker fälla Moström hoppar han undan och drar iväg en yttersida från mittcirkeln och bollen skär, som den aldrig har skurit förut genom allt och alla. Godståget Lindahl hade redan börjat springa från sin mittbackplats och med sina steg snabbare och hårdare än Ottey är han fri med målvakten efter Moströms delikates. Runt straffområdets ena kant chippar Lindahl bollen över den hjälplösa och sorgsna målvakten, bollen tar i ribban innan den retfullt rullar över mållinjen.

0-1, FC tar ledningen som väntat - med ett mål som är alldeles, alldeles för vackert.
Därefter är det lite halvchanser, men inte så mycket mer. Ingel på sin vänsterkant, och Storm med Lindahl i mittlåset står för en fantastiskt första halvlek – även Treaquista Moström är en gigant.

Under andra halvlek smyger en rädsla sig in i matchen, det känns inte helt rätt och FC spelar försiktigt och fegt för att inte förlora matchen. Detta håller på att straffa det hunkiga laget, men som tur är hjälper herr Brännström sitt lag att hålla nollan.

Domaren blåser, och han pekar på straffpunkten, efter en vidrig filmning av den äckliga, av de äckliga i Tudor. Brännström känner sig dock säker och ropar ut mot publiken:

- Kamera! Kaaamera! Ta hit en jävla kamera så vi kan lägga upp räddningen på facebook! Skriker han.

Straffskytten från Tudor springer fram på skakiga ben. Brännström går vänster, men hoppar höger när straffen slås och klistrar bollen under höger hand. (enkelt) Upp på benen så fort han kan, och drar ut ett väl avvägt utkast. Sedan bjuder han på den sedvanliga ”el pistelero-dansen”…

Det händer inte så mycket mer, och FC vinner även sin andra match för säsongen.

Stefan Elfver myser på kanten och känner en stolthet, segertåget kommer gå vidare. Nästa gång är det Westermalm som ska krossas. Men den gången ska hans FC vara mer motiverat! Han smekte sin svanktatueringen och tog med sig bollpåsen och gick mot omklädningsrummet. Det var duschtime och det ville han inte missa…

<strong>Matchens sheriff: Moström och Brännström</strong>
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS