Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
4 – 2
IFK Lidingö FK
Vinst mot IFK Lidingö
lör 2020-02-01 | Simon Brännström

Det var alltid svårt att få ner orden efter den första matchen. Fanns inte en möjlighet att orden kunde flyga med samma flyt som spelarna. De hade ju inte alls haft samma försäsong. Det var nästan lite orättvist. Som tur var fanns numera matcherna inspelade så man kunde se den i efterhand – men då var det svårt för orden att ta egna vägar och hitta på lite egna slut.

Johan Mjällby hade i alla fall betstämt sig hur matchen skulle starta. Innan matchen, faktiskt bara typ femtio minuter över nio, så hade Johan och hans team den längsta genomgången i FCs historia. Kaffet hann svalna, men kontentan verkade fastna för när FC klev ut i det januariska aprilvädret så såg det faktiskt riktigt jävla bra ut stundtals.

En hel del nyförvärv som klev fram. Simon Röse gjorde några vassa räddningar i målet. Våra spelare som var hos i fjol tog ytterligare några steg och FC såg ut som ett vasst kollektiv.

FC tog tag i spelet direkt, och hade en hel del fina lägen att få in ledningsmålet, men det skulle dröja en sisådär trettio minuter innan vårt nyförvärv Stefan Ostojic fick göra sitt första mål för FC – och det kom väldigt lägligt, för just då hade IFK Lidingö börjat äta sig in matchen.

Ostojic blev vackert framspelad av ännu ett nyförvärv som vi presenterar senare i veckan, men hans pass var så där vackert precis, som skar sig igenom allt. Ostojic tog emot, sulade en och annan innan han böjde in den i bortre. Precis så där lagom snyggt.

Innan halvlekens slut hinner Lidingö kvittera.

Efter lite hårtorksskrik i omklädningsrummet och medelåldersmän käkat svettiga hamburgare från kiosken så tog FC tag i spelet igen. Den andra halvleken blev bra mycket bättre en den första, men inte tillräckligt bra för att Johan Mjällby skulle skicka ett euforiskt sms efter matchen. Men mål blev det, en hel del.

När Markus Mikhail i den 56:e minuten trollar upp sin gubbe på vänsterkanten och hittar fram till ännu ett nyförvärv. Ett nyförvärv som är sjukt spännande och en otroligt fin människa, så smeker denna spelare in 2-1 med en läcker yttersida. Så pass läckert att till och med Love Lidström väljer att släcka sin cigarett och applådera.

3-1 är till och med ännu snyggare. Faktiskt det snyggaste på länge, och den här gången släcker inte Lidström cigaretten, han ringer sin holländska vän i Twente och försöker göra ett snabbt klipp. Stefan Ostojic gör sitt andra mål för dagen. Det är för snyggt att beskriva. I alla fall på svenska. Men det är Taner Kocak som spelar fram.

Och innan matchen slutar så gör även Taner Kocak 4-1, ett hårt skott efter en fin framspelning av Hampus Wulff.

Johan Mjällby då? Jo han skickade tillslut ett SMS.

” Seger 4-2 i träningsmatch 1 låter bra, men försäsong handlar för mig om lagets prestation i första hand och inte resultat. Därför är jag lite kritisk till vårt agerande denna soliga eftermiddag. Anledningen är att det har sett väldigt bra under januari och jag var nyfiken hur vi skulle applicera till fullstor plan. Defensivt misslyckades vi till viss i vårt agerande och släppte till för många målchanser till Lidingö. Offensivt såg jag fina kombinationer efter tränat mönster utan att riktigt skapa heta målchanser. Däremot är jag jättenöjd med attityd, löpvillighet och mod i uppspelsfas. Förmildrande omständigheter är att hur vi vill spela kräver mkt av spelarna i sina roller och de kommer behöva tid. Nu har jag gnällt färdigt och jag är säker på att vi kommer ha en fin utveckling med bonus att anfallsspelet redan nu ser bättre ut än fjolåret. 😃”

Stort tack till IFK Lidingö för matchen, vi ses i serien!
Nästa vecka blir det match mot IFK Haninge borta på Torvalla IP! Ses då!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS