Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
IFK Haninge
0 – 1
FC Stockholm Inter.
Seger mot IFK Haninge
sön 2020-02-09 | Simon Brännström

Sportcheferna hade dragit igång sitt SMS-krig. Likt kivande fjortonåringar lät de tummarna trumma loss. Stefan i FC Stockholm och Omar i Haninge fortsatte sin match där båda ville förlora. Stefan fnittrade till. Han gjorde ofta det när Omar messade. Repliken skickade han tillbaka direkt.

”Nej du är den rika. Rikaste laget i Sverige”
Det hann inte gå många sekunder innan Omar svarade.
”Nej du är den rika. Ni är så rika så att era spelare inte ens behöver jobb”
”Nej du är den rika. Ni är så rika att Kindberg lånar pengar av er”
Och så fortsatte det. Och fortsatte. Och fortsatte.
”Hurry du rikis. Vi ses sen. Kul med match ju.” Stefan skickade iväg messet och stängde sen av telefonen. Det var dags för bad. Matchbad.

Matchen skulle börja 14:15 på Torvalla IP. IFK Haninge som vann serien i fjol, och den nyblivina Division ettklubben törstade efter sin första seger mot FC Stockholm. Kommunikatören ”N” på klubbens hemsida gjorde vad han kunde för att försöka störa FCs uppladdning med felaktiga citattecken och dryga, ganska fula bokstäver. Men på Torvalla IP var stämningen varm – fast inte vädret, det bet sig fast under den mest varma kokta ullrocken. Spelade ingen roll att det var inköpt på Hugo. Det var kallt. Riktigt jävla kallt. Det var så kallt att det tog domarna över femton minuter att ta sig fram till planen.

Innan domarna trippade ut i sina små shorts bländades Torvalla IP. Bländade av det vitaste och bredaste leendet som fanns. Özgur Yasar var känd för sin välsvarvade, starka kropp. Muskler som bultade i ren och skär harmoni. Nu fick han syn på Farid Hafsia. FC Stockholms nya tränare, som avslutade sin egna grymma karriär för att i år ingå i Mjällbys stab.

- Vafan Hafsia. Har du gått och blivit tränare? Jag trodde FC satsade på att vinna serien i år. Özgur skrattade. Men inte Farre. Han knöt handen. Han valde att skratta efter matchen istället. För han visste att FC skulle vinna än en gång över Haninge.

Sen var domarna framme och matchen drog igång. Att det var kallt, och i början av februari, och endast den andra träningsmatchen för säsongen märktes inte. Spelet var nämligen bra mycket bättre än det borde vara så här tidigt på säsongen. IFK Haninge är ett riktigt bra lag, men många bra spelare. Att tomrummet efter Marcus Nobell gapar tomt längst fram i Haninge var något som visade sig, och än har de inte hittat någon spelare som har fyllt det. Det ska ju dock sägas att Yasar inte spelade denna match.

I början av matchen var det IFK Haninge som rullade runt mest i backlinjen och FC som skapade de skarpaste chanserna. De gånger FC slarvande i passningarna högg Haninge snabbt och hotade med blixtsnabba omställningar.

Det var ett helt nytt mittfält hos FC, och trion Ricardo Gray, Rasmus Mattsson och Adrien Hamidi gjorde ett fantastiskt jobb. Ricardos fötter slog precisa passar, kort som långt – och att Adrian och Rasmus var yngst på planen var det ingen som märkte. FC har ett par mycket fina lägen att göra 1-0, men den där sista touchen har inte riktigt kommit än. Närmast är Taner Kocak som rinner igenom och får ett friläge, men duktiga Haningemålvakten kommer ut och parerar fint.
En annan spelare som är fantastisk idag, är Simon Röse. Han har spelat fem matcher mot Haninge och knappt släppt in ett mål. Det tänkte han inte göra idag heller. Frilägesräddnignen i slutet av första halvlek är löjligt vacker. Ett hårt, välplacerat skott som vill borra in sig tätt intill Röses högre stolpe – tippas ut med hans utsträckta högerhand. Halvleken slutar 0-0, där Haninge tar över ordentlgt sista fem minuterna, men skapar inte mycket mer än en handfull hörnor.

- Fan va rik du ser ut. Stefan skrattade när han ropade till Omar.
- Men du då! Rikaste sporchefen i stan. De två sportcheferna hittade varandra i en varm kram.
- Några spännande nyförvärv? Stefan log av frågan.
- Kanske. Ni då?
- Kanske, svarade Omar och log.
- Men du på riktigt, hur mycket pengar har ni inte?
- Haha, inte mer än er i alla fall.
- Eh jo. Stefan drog upp telefonen och loggade in på internetbanken. Han visade upp skärmen för Omar.
- Åh fan. Beklagar, men känner igen mig. Han loggade in på internetbanken även han. Stefan skrattade till när han såg skärmen.
- Haha, då får väl även jag beklaga. Vad säger du, gå och köpa en korv och ta ett gemansamt SMS-lån? Omar skrattade till.
- Lätt. Vi delar på korven.

Sen gick de. Mot korven och värmen.

Andra halvlek blev inte varmare. I alla fall inte vädret. Spelet värmde fortfarande. En hel del, och att FC än en gång vann mot Haninge. Det värmde även det.
För i den 84:e minuten så snor Marwan Badar åt sig bollen efter en missriktad passning av IFK Haninge. Han hoppar snyggt över en motståndare i straffområdet och vrickar fram bollen till kapten Mani Tourang. En sträckt vrist upp i nättaket och segermålet är ett faktum. Några minuter senare så är Taner Kocak väldigt nära att göra 2-0 – men en fin räddning av Haninges målvakt gör att bollen slår i stolpen.
Det blir inga fler mål än Tourangs denna kväll.

Farid Hafsia njöt. Han ville ringa Yasar. Berätta om hans analys. För han var fan riktigt stolt över segern. Och fan vad han tyckte om att vara en del av tränarstaben. Han och FC hade ändå något. Något fint. Han skrev ner ett mess och drog iväg det. Det skulle komma upp på hemsidan. Där kunde Yasar läsa.

” Vi går in till matchen med en bra träningsvecka, där vi jobbat med strukturen i försvarspelet och hålla ihop laget, samt övergången till att börja anfalla.

Vi visste att Haninge är ett bra lag och att matchens karaktär skulle bli en helt annat jämfört med förra veckans. Tempot första 30 min är högt och vi blir lite tillbakapressade, men där visar laget prov på sammarbeta och ansvar i försvarsspelet, vilket glädjer oss tränare att grabbarna tar till sig och lyssnar på våra instruktioner. Överlag ,bra försvarsarbete under hela matchen skulle jag säga, men vi har saker och jobba med, men tänker inte avslöja vad det är.🙂
Offensivt är det bra, men kan bli mycket bättre. Vi har enorm kvalitet där framme och vi såg sekvenser av det i matchen. Men vill att vi skapar oreda lite mer oftare. Vi kommer fram till sista tredjedelen många gånger under matchen med fina uppspel, vilket är bra. Men sen är det där "schackspelet" börjar, och tyvärr blev vi lite för lättlästa.
Men likt förra veckan så visar vi prov på fin laganda och attityd och det kommer man långt på under en kall försäsongsmatch i februari.”


På Haninges hemsida hade ”N” skrivit ännu en text. Där det framgick att IFK var de bästa. Men man måste vinna matcherna också. Det räcker inte bara att vara bäst. Något som FC fick erfara när Haninge vann serien i fjol.

Nästa vecka är det match mot Sundbybergs SK på Stadshagen. Avspark lördag 12:00 – vi ses då!

Och stort tack till Haninge och ett lycka till i ettan. Ni kommer göra det bra.


Ute i Skarpnäck mumsade Leffe på lite choklad. Segerchoklad. Eller födelsedagschoklad. Han hade fyllt år och missat matchen. Nu hade han precis läst ett kapitel ur Tsatsiki för barnbarnen och slukat en låda Merci. Grabbarna hade köpt en ask och en bok till honom. Det värmde. Men han hade lite ont i magen för tvätten. Fan tänk om Brännström skulle använda sköljmedel. Eller torktumla. Helvete. Då jävlar skulle han få höra tänkte han för sig själv innan den sista lilla chokladen dansade ner i svalget.

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS