Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
5 – 0
Westermalms IF
Se fler bilder från matchen
FC Stockholm - Westermalm IF
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Fredrik Olander Spelande Sportchef i Fc Stockholm. Olander satt framför Facebook och njöt av sin egen facebooksida.Han hade på morgonen haft mirrortime med sig själv och efter någon timme var det dags för bearnaisesås och öl. Hans tre favoriter. Han hade tagit en paus från fotbollen, den hade tagit för mycket tid. Kände att den inte gav honom lika mycket som han gav den, det var ju ändå han som vann matcherna. Men efter alldeles för mycket tjat från resten av laget valde han att ställa upp. Han skulle visa laget från sidan om hur de skulle spela, han skulle vara coach – och han skulle vara bäst.
<!--more-->


Efter ett varmt hett bad och ytterligare en timmes mirrortime var Olander redo.
Han hade bestämt sig hur laget skulle se ut, och han var nöjd trots svåra bortfall som Brännström, Moström och Ingel.
Det kunde bli debut för Christian Gerdén och det såg ut som om Björk, Nordh och Färnqvist även skulle få spela sina första matcher för säsongen.

En sista koll i spegeln, sen ut till Sammys husvagn för att mata honom. Lillen hade varit hård på den punkten. Sammy skulle inte få komma ut, men Olander hade en annan plan. Innan han drog, tog han upp ett läppstift ur fickan och ritade upp sin startelva. Sedan tog han kopplet som hängde vid hans paraply, det skulle fungera perfekt till Sammy. Snart skulle han än en gång äntra det kortklippta gräset på Mälarhöjdens IP

FC Stockholm - Westermalm

Startelva: 4-4-1-1

N. Eriksson
Elfver Storm(K) Lindahl Vesterlund
Nilsson Jansson Möller Jonsson
Färnqvist
Rossi
Sheriffer vid sidan om:

Fredik Olander – bäst

Daniel Hamrén
Christan Gerdén
Andreas Björk
Crippe Nordh

Sammy El Abd Hamid – kopplad.

Det var något som hade hänt. Något som alltid borde ha funnits där, och som egentligen alltid har gjort det. Men nu var det äntligen framme igen. FC Stockholms stolthet och krigande hade återuppstått. Westermalm hade inte en chans, trots att de stod upp väl de första 20 minuterna – men tyvärr för Westermalms del började FC än en gång äta, och äta, och äta upp sina motståndare.

Rossi med bröstkort och lår som en buss vann dueller, spelade enkelt och sprang alldeles för fort(?) Färnqvist i treaquistarollen var superb! Han var överallt och vann överallt. Varenda slag varenda kamp gick han segrande ur.
Det slutade inte där. Möller och Robert Jansson var navet på mittfältet, fördelade bollar, vann andra bollarna och var överlägset sina antagonister i det svartvita laget.

Backlinjen med kapten Storm i täten var kompakta och läskigt bra – stackars Westermalm.
Det dröjde inte länge innan Rossi sög ner en boll på hans groteska bröst, väggspelade med Färnqvist och satte av mot mål. Färnqvist stannde upp och tittade på sina motstånadre, han log, och sen började han dribbla, det var så vackert. I straffområdet hittade han Rossi som drog sin spelare och lirade fram Färnqvist, med en vänsterslägga satte bollen i nättaket: 1-0. FC Stockholm hade tagit ledningen igen.

Längst bak stod Nacka Eriksson och vaktade stolparna, med större bröstmuskler än som var normalt bar han upp den rätt stora tröjan ultimat. Han var en gigant.

Därefter var det dags för Rossi att än en gång vinna duellen på mittplanen. Han sög ner den på sitt groteska lår denna gång, klackade bollen till Möller och satte av mot mål. Linus Nilsson gjorde honom sällskap, tillsammans blev de ensamma efter en magisk kross av Möller, med den lilla, svaga målvakten och helt plötsligt hade Nilsson gjort 2-0 fint framspelad av Rossi.

En fantastisk halvlek var över. Vid sidan stod Olander med en spegel och Sammy i varsin hand. Han njöt.

Till andra halvlek skulle det bjudas på en debut av Christian Gerdén i FC Stockholms vackra ställ, och vilken debut.

Han dominerade, precis som Björk, Nordh och Hamrén som kom in.

Det dröjde inte heller särskilt länge till FC fortsätter att förnedra Westermalm. Linus Nilsson springer vidare på sin kant, och sedan springer han lite till, och sedan ännu mer, och helt plötsligt får han bollen i steget och med öppetmål trycker han upp bollen i krysset. 3-0 Linus Nilsson.

Den inbytte, arga och griniga Hamrén krigar och stångar sig svettig längst fram. Efter en ful kapning får han skottläge, och han trycker in bollen, hårt, vackert och precist nere vid högra stolpen. 4-0 Daniel Hamrén.

0-5 är en magisk formel av Gerdén och Björk, med några mysiga glidtacklingar och ett par sköna krossbollar hittas den evigt springande Linus Nilsson, som tar ner bollen på bröstet och med en graciös bredsida curlar han in slutresultatet 5-0

Westermalm är förnedrade på Mälarhöjdens IP och bör vara nöjda med siffrorna då tvåsiffrigt hade varit ett mer rättvist resultat.

Olander doppade sina chips i sin beasås, det var så gott. Han var äntligen hemma igen. Det hade varit kallt att stå där uppe, och hans spegel hade varit allt för liten.
Men han hade vunnit med 5-0. Det var han nöjd med.
Inte konstigt att resultaten inte hade varit lika glädjande i tidigare matcher, han hade ju inte varit med.
Det hade blivit lite konstigt när han hade tagit med sig Sammy dock. Elfvér var inte allt för nöjd, trots kopplet.

Jaja, nu var det dags för mirror-time! Han steg in i badrummet och mös.

<strong>Matchens sheriffx3 = Linus Nilsson, Alberto Rossi och Tomas Färnqvist.</strong>
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS