Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Tyresö FF
0 – 4
FC Stockholm Inter.
Referat FC Stockholm - Tyresö FF
tis 2020-03-03 | Simon Brännström

- ”Referat?” Det var inte det första sms:t Eddy hade skickat. Som en aggressiv stalker hade han låtit sms:en hagla. ”Referat? Kontinutet är A och O”, ”Referat på G?” Efter Stefan Ostojic hade spottat ut sig några ”pitchka tu madre” på toaletten för att pappret var alldeles för strävt. Han sket fullständigt i att han hängt två kassar på Tyresö precis, och dragit på sig ett rött. Han hatade när pappret nästan rev upp sår istället för att smeka lent. ”Pitcha tu fucking jävla fucking madre” skrek han igen. Inte för pappret den här gången. Det gick inte att spola.

Marwan Bahada hade gjort 4-0 i den 77:e minuten. Han hade förresten bytt namn. Det var Badar förut. Nu var det Bahada. Hoppas det inte strulade till sig med resan och passet tänkte Eddy. Fast det fick vänta nu. Han måste påminna om referat. Innan matchen hann ta slut så drog han iväg det första av alldeles för många sms. ”Tja! Matchen snart slut. Är referatet klart?”. Han orkade inte vänta så han smattrade ut två till. ”Referat?” ”Du såg min fråga om referatet va?”.

Eddy började lacka ut nu. Han skulle fan skriva ett eget jävla referat. Hur svårt kan det vara. Han lät fingrarna flyga.

”Vi började bra i första halvlek, dock kunde Tyresö skapa en del lägen på grund av vårt bolltapp. Vi bjöd på några lägen i andra delen av första halvlek. I andra halvlekens början. De första femton. Låg vi alldeles för lågt och var passiva.”

Eddy hade fått in snitsen nu. Han tyckte det var kul. Han skulle fira med en liten kaffe och en låtsascigg, och fortsatte att skriva.

”… efter vi legat för lågt, så kom vi upp mer i banan och gjorde två mål. Täppte även till bakåt då de i andra halvlek inte hade någon målchans.”

Han tänkte tillbaka till Marwans mål, och började åma sig för att boka om biljetten till Marbella. Men målen. De hade fan varit identiska. Det skulle med i referatet.

”… Marwans 1-0 och hans 4-0 är identiska där han löper i djupled in i straffområdet och avslutar distinkt i bortre hörnet.”

Medan kaffet hettade mot läpparna försökte han komma på hur de två andra målen hade gått tilll.

”… 2-0 var Ostojic. Vackert framspelat av kapten Mani Tourang. Han kommer ihåg hur Stefan Elfver hade muttrat och suckat efter han rullat in bollen i det bortre hörnet. – Vafan chippar han inte för, hade sportchefen sagt. Det hade ju varit råsnyggt. 3-0 hade ju också varit Ostojic. Johan Edeland hade slagit en snygg frispark där Stefan mötte bollen perfekt med sin magiska guldfot…”

Eddy skummade igenom texten. Jävla superreferat. Han var stolt.

Undra vad Johan Mjällby tyckte om matchen. Eddy drog iväg ett mess. ”Tja jag har skrivit ett grymt referat kring matchen, men vore kul att få höra din bild”

Det tog några minuter men sen pep det till.

”En genomgående väldigt bra prestation stod grabbarna för även om slutsiffrorna var något smickrande i 4-0 segern över Tyresö. Vi var oerhört effektiva och i faser glimrande i vårt anfallsspel. Dock kan balansen ibland bli ngt skev, eftersom vi är expansiva i eget bollinnehav och det är mitt fel. Jag är väldigt offensivt balanserad i mitt tänk...Har knappt något att gnälla på när det gäller vårt spel, även om vi självklart behöver förkovra oss på alla plan. Dock behöver FC minska antalet målchanser vi ger motståndarlaget som kommer från eget bolltapp.

Simon Röse stod för 3-4 högkvalificerade räddningar och även om det är hans position och en del av laget kommer vår målsättning framöver att dra ner på omställningar defensivt som leder till målchanser. Det som gläder oss mest i tränarstaben är att det är väldigt synligt att spelarna tar till sig träningen och även vårt arbetssätt. Spelarna är en fröjd att arbeta med och det hårda jobbet som läggs ner ger framgång. Individuellt och kollektivt ser det bra ut, men vi jobbar mot den 4 april och bara att fortsätta vara ödmjuka.”Matchfakta
Tyresö FF - FC Stockholm 0-4 (0-2)

Min 10* 0-1 Marwan Bahada (Stefan Ostojic)
Min 35* 0-2 Stefan Ostojic (Mani Tourang)
Min 62* 0-3 Stefan Ostojic (Johan Edeland)
Min 77* 0-4 Marwan Bahada (Mani Tourang
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS