Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
3 – 2
FK Täby
Se fler bilder från matchen
Referat FC Stockholm-Täby FK 3-2
lör 2020-03-28 | Eddy Sjöberg

Dagens träningsmatch mot Täby FK slutar med FC-vinst och slutresultatet blir 3-2. En match som spelades i vårsolen där FC dagen till ära spelade i sitt nya vita matchställ som glänste i solen. Även FC:s spel för dagen glänste, vilket var glädjande att se och det finns mycket positivt att ta med från dagens "genrep" inför nästa match mot Enskede IK i Stockholms Cup.

Inför dagens match var FC:s facit mot Täby FK en dyster historia då FC förlorat två senaste träningsmatcherna mot det nyblivna division 1-laget, en svit som efter dagens match spräcktes.

När domaren blåste igång matchen tog FC tag i taktpinnen direkt. Stundtals spelade FC väldigt bra fotboll och visade under matchens gång varför ambitionen är att vara ett topplag i division 2 inför kommande säsong.

Lagkapten Mani Tourang som för dagen agerade mittfältare styrde spelet med sin fina rutin och var en bidragande faktor till det fina spel som FC visade upp för publiken som tagit sig till Stadshagens IP.

I den 35:e minuten får publiken se prov på Mani Tourangs erfarenhet och varför han spelat i AIK. Domaren blåser frispark och Täbys målvakt ställer sig vid ena stolpen för att börja dirigera muren. Detta ser Tourang och innan någon hinner blinka så drar han bollen direkt i målvaktens motsatta hörn, rakt in i nätmaskorna. 1-0 till FC på ett mycket elegant sätt.

Kort därpå i den 38:eminuten rullar Taner Kocak in 2-0 efter ett fint anfallsspel av FC där Stefan Ostojic serverar Kocak med en delikat passning i djupled. Resultatet står sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek gör FC några planerade byten. Bland annat ett målvaktsbyte där Simon Röse utgår och David Mikhail hoppar in. Även Pedram Talebi som missade senaste matchen på grund av skada hoppar in och ersätter Sebastian Ludzik.

FC fortsätter under andra halvleken inneha bollinnehavet och spelar fortsättningsvis bra fotboll där det skapas en del chanser framåt och Täbys målvakt testas. I den 53:e minuten utökar FC sin ledning till 3-0 när Mårten Nordbeck slår ett svepande inlägg som Marcus Nobell möter med pannan och bollen går i mål.

I den 90:e minuten tappar FC fokus och Täby börjar skapa en del chanser. FC har under matchen haft kontroll och inte släppt till så mycket chanser bakåt, men i den 90:e minuten gör Täby 3-1 och kort därpå gör de även 3-2 innan domaren blåser av matchen.

Nästa match är den 8 april kl. 20:00 på Stadshagens IP. Då är det dags för Stockholms Cup och motståndare är Enskede IK. Vinnaren i den matchen går vidare till kvartsfinal.


Resultat: 3-2 (2-0)

Startelva:
Simon Röse
Naramsin Akdemir - Sebastian Ludzik - Nr 26 - Mårten Nordbeck
Johan Edeland - Adrian Hamidi - Mani Tourang (K)
Taner Kocak - Marcus Nobell - Stefan Ostojic

Avbytare: David Mikhail, Pedram Talebi, Hampus Wulff, Rasmus Mattsson, Pontus Hesselheim, Marcus Mikhail, Gustavo de Armas, Tobias Soladti

Matchfakta
35´: 1-0 Mani Tourang
38’: 2-0 Taner Kocak
53´: 3-0 Marcus Nobell (Mårten Nordbeck)
90´: 3-1
90+2´: 3-2
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS