Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
5 – 0
Nortulls SK
Se fler bilder från matchen
FC Stockholm - Nortulls SK
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Sammy höll mobilen. Undra om han hade kvar numret. Nu jävlar. Det hade varit en massaker. En ren och skär förnedring. Skägget hade växt och låg ståtligt i en krans runt hans egyptiska kindben. Han kände sig stark, han kände sig vacker, och nu skulle han äntligen få ringa.
Det gick fram signaler, Sammy kliade sig i hålet på t-shirten medan han väntade. En sömndrucken pojkröst svarade.


- Hallå?
- Asåå. Män. tro mig! Vi vann. Sammy var så oerhört glad att hans brytning gick upp i en gäll falsett.
- Hallå? Vem är det? Personen lät förvirrad och rädd.
- Assåå män! 5-0, och vi pissade på dem! Sammy lade på, och fingrade i sitt skägg. Han log och längtade tillbaka till Märlahöjdens IP.

Oskar på Everysports.com vaknade till, han hade inte förstått någonting kring samtalet nyss. Vadå fem-noll, och vem var den där läskiga rösten. Han la sig för att somna om i sina LuckyLuke-lakan, det var skola imorgon, och klockan var 04.30.

Efter de två förra matchernas debacle hade FC Stockholm en smärre kris. Något var så oerhört fel, som genast skulle rättas till. Att varken vinna mot Essingen eller FC Björnligan, hade tryckt ner gossarna, långt ner under jorden men Sammy hade bestämt sig – han skulle rycka upp dem!

Trots att insatserna egentligen hade varit helt okej, och mer rättvisa resultat hade varit ca 5-0 vinster i båda matcherna, hade de ändå inte vunnit. Nu hade FC chansen att slå tillbaka Vasastans Norrtull, och detta Nortull skulle förnedras!

Sammy satt mitt sin gamla sax och ansade skägget, han ville vara så snygg som möjligt på matchen, skinnjackan skulle matcha sin sköna t-shirt gudomligt! Hans svarta ögon hade en lyster som han var så otroligt stolt över, och ikväll skulle han vinna tillbaka stoltheten i omklädningsrummet.

Sammy var sjukt nöjd över att han kunde ställa upp med en riktigt stark trupp till Nortullmatchen, ändå ska det göras klart att många, otroligt många, framstående spelare saknades såsom: Daniel Didrik, A. Rossi, H. Lindahl, J. Sundqvist, J. Moström, P. Engström, M. Lundgren, och många, många fler.
När Sammy satt med sin favoritpinne utanför husvagnen och ritade in start11:an i sanden krusade sig huden av lycka.

<strong>Startelva: 4-2-3-1</strong>

Simon Brännström
T. Jonsson E. Storm(K) C. Gerdén S. Elfver
R. Jansson E. Möller
L. Nilsson F. Ingel T. Färnqvist
D. Hamrén

Sheriffer vid sidan av:
Sammy Abd El Hamid: Coach
Fredrik Olander: Lagledare

Alexander Thür
Alexander Dahlström
Nacka Eriksson
Andreas Björk
Crippe Nordh

Som vanligt, och som alltid var det FC Stockholm som tog tag i matchen när den arga domaren tillslut blåser igång. Brännström får mest lapa i sig den sista kvällsolen, i andra målet radar Nortulls målvakt upp fantomräddning, efter fantomräddning.

FC Stockholm startar med en extrem press och Nortull kan bara slå iväg bollen på måfå. Härledda av Färnqvist, Nilsson, och mittfältstrion har inte Nortull en chans att freda sig. Att det dröjer så pass länge till FC gör första målet är ofattbart. Frilägen av Hamrén, Ingel, Färnqvist och ett monsterskott av Möller borde alla ha resulterat i mål, men antagonisternas målvakt tog allt.

När FC tillslut gör det förlösande 1-0 har nästan hela första halvlek gått, och självklart gjorde FC det lite för snyggt. En stenhård kross av Brännström, upp till Nilsson som skarvar ner den med sitt manliga bröst. Ingel tar emot, dribblar av en back, och slår en hård yttersida som klyver allt. Färnqvist tar emot den på knät, springer alldeles för fort och är sedan helt ensam med målvakten. Han blinkar, han ler, och han springer förbi innan han sätter bollen säkert, i ett tomt öppet mål. 1-0, och halvtid var här.

När andra halvlek startar orkar inte Nortulls målvakt stå emot längre, och FC fortsätter att leverera. Erik Möller är på spelhumör, och kräver att få lägga hörnorna. Han pekar mot bortre krysset, och träffar bollen med en hård innervrist. Bollen går i en vid båge innan den borrar sig in krysset. 2-0 och ännu en delikatess var levererad.
3-0 kommer efter ett härligt samspel av Ingel och Färnqvist. Ingel trollar sig igenom försvaret, dribblar lite skönt och lirar fram Färnqvist igen, som gör sitt andra för kvällen.

När det sedan blir fyra mål är det de inbytta Dahlström, Thür och assistkungen Ingel som har lekstuga: Lite klackar, lite dribblingar och ett iskallt avslut av Dahlström gör FCs fjärde. 4-0 och Nortull ett uppgivet slaget lag.
Kapten Storm vill även han vara med och leka och nickar in 5-0 på pass av Ingel. Herr Ingel gör sin fjärde assist , och myser ut till avbytarbänken för en skön massage av Fredrik Olander.

FCs totalfotboll är fantastisk, och sifforna borde ha varit större. Men Sammy var nöjd, och Sammy skulle snart få öppna ännu en baginbox. Hans BMX var lagad och rävsvansen var fastsydd på stänkskärmen, han kände att sommaren var här, och FC hade börjat leverera igen. Han längtade till måndag, och matchen mot Östermalms FK. Då skulle förnedringen fortsätta.

<strong>Matchens sheriffer:</strong>
3 stjärmor: <strong>Fredrik Ingel</strong>
2 stjärnor: <strong>Tomas Färnqvist</strong>
1 stjärna: <strong>Tony Jonsson</strong>
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS