Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Västerhaninge IF
2 – 7
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat Västerhaninge - FC Stockholm 2-7
sön 2020-03-22 | Eddy Sjöberg

FC Stockholm tog sig idag vidare i Stockholms Cup efter en komfortabel 7-2 seger mot division 3-laget Västerhaninge IF. Dagen till ära spelade FC för första gången i sitt nya hunkiga matchställ från Puma. I onsdags åkte FC på en käftsmäll mot Newroz. Idag studsade FC tillbaka och stod för för en bra prestation spelmässigt.

Innan avspark fick Västerhaninge IF möjligheten att inleda med en straffspark enligt de regler som finns för Stockholms Cup och då de spelar i division 3 så tilldelades hemmalaget en "handikappstraff". Hemmalagets Kevin Wenngren göra inga misstag från straffpunkten och sätter bollen i målet bakom David Mikhail.

När domaren blåser igång matchen är ställningen 0-1 till Västerhaninge IF och FC börjar i uppförsbacke med andra ord. FC tog kommandot direkt från början i jakten på att vända resultatet, då man stod för övertaget i bollinnehavet. Ett övertag som FC fortsatte att ha löpande under matchens gång.

Efter en del missade målchanser för FC så kommer kvitteringen 1-1 i den 20:e minuten när Mani Tourang dunkar bollen i mål. 16 minuter senare lyckas Västerhaninge göra 1-2 på en omställning efter bolltapp från FC.

Innan halvtid kvitterar Marcus Nobell till 2-2. FC går till halvtidsvila med 2-2 i bagaget och efter några välvalda ord från tränarstaben i pausen så kommer den berömda ketchupeffekten i andra halvlek.

Inom loppet av 20 minuter gör FC fyra mål och leder med 6-2. Inbytte Taner Kocak gör två mål och Johan Edeland samt Stefan Ostojic gör varsitt.

I den 77:e minuten river David Mikhail oturligt ner en motspelare i straffområdet, vilket resulterar i att domaren dömer straff. Vilket är ett korrekt domslut. Återigen är det Wenngren som kliver fram för att slå straffsparken för hemmalaget. Denna gång läser Mikhail straffsparken och räddar straffen på ett elegant sätt. En fin revansch för Mikhail, som för övrigt var tryggheten själv i kassen då han stod för en stabil insats i sin debuterande tävlingsmatch för FC.

Hampus Wulff sätter spiken i kistan när han dunkar in 7-2 i den 85:e minuten, serverad och frispelad av Marwan Bahada.

FC vinner dagens match och går därmed vidare till nästa omgång av Stockholms Cup där Enskede IK väntar. Speldatum är inte än spikat än och kommer inom en snar framtid.

Nästa match är på lördag den 28 mars mot division 1-laget Täby FK. Matchen spelas på Stadshagens IP och avspark är kl. 12.00.Startelva:
David Mikhail
Naramsin Akdemir - Sebastian Ludzik - Hampus Wulff - Marcus Mikhail
Johan Edeland - Adrian Hamidi - Mani Tourang (K)
Marwan Bahada - Marcus Nobell - Stefan Ostojic

Avbytare: Simon Röse, Gustavo De Armas, Tobias Soldati, Pontus Hesselheim, Taner Kocak

Matchfakta
Innan avspark: 1-0 (Sraff)
20´: 1-1 Mani Tourang (Stefan Ostojic
36´: 2-1
44´: 2-2 Marcus NObell (Marcus Mikhail)
56´: 2-3 Stefan Ostojic (Mani Tourang)
56´: 2-4 Johan Edeland (Stefan Ostojic)
71´: 2-5 Taner Kocak (Marcus Nobell)
75´: 2-6 Taner Kocak (Stefan Ostojic)
77´: Straff till Västerhaninge IF. David Mikhail räddar.
85´: 2-7 Hampus Wulff (Marwan Bahada)
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS