Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
IFK Osteråker
1 – 4
FC Stockholm Inter.
Referat IFK Österåker - FC Stockholm
mån 2020-06-15 | Eddy Sjöberg

I den mest märkliga, ovissamma, och mörka vår – trots all solsken, så blåste domaren äntligen igång vår debutmatch i Division II Norra Svealand. Ute i Åkersberga. Bortamatch mot nykomlingarna Österåkers IF – som skulle visa sig vara bra mycket bättre än vad proffstippare tippat. För ett bra lag som hör hemma i Division II det visade IFK Österåker att de verkligen var. Men denna gång, så skulle FC vara det lag som vann.

Innan matchen sa Johan Mjällby;
- Även om jag är starkt kritisk till en säsong på endast 13 seriematcher, då vi är i mitten av juni, är det bättre än ingen serie alls. Vår målsättning är att vara ett topplag och jag hoppas vi kan prestera bra! Visar vi karaktär och lojalitet till varandra kan det bli en framgångsrik säsong. Men nu är det slutsnackat och vi måste visa ute på planen att FC Stockholm 2020 kommer att prestera.

Så FC gick ut på planen och presterade. Visade karaktär. För när domaren hade blåst av så hade FC vunnit med 4-1 – och det om något är en styrka. För att åka ut till Åkersberga, och spela mot ett aggressivt och skickligt IFK Österåker, och sedan vinna med 4-1. Då ska man vara stolt.
Det var Stefan Ostojic som skulle göra det första målet för säsongen, det redan elva minuter in. En halvvolley, med sträckt vrist inne i straffområdet, otagbart och ett väldigt skönt ledningsmål.

I den 18:e minuten visade Taner Kocak ett imponerande spelsinne med ett snabbt inkast som friställde Johan Edeland som behärskat utökade till 2-0.
I början av den andra halvleken gör Simon Röse i mål en kanonräddning på en hörna. Efter en period då Österåkers IF tryckt ner FC. Simon landar olyckligt och behöver bytas ut – men räddningen ekar fortfarande. För den enhandsräddningen på den stenhårda nicken, som skulle borra sig in i krysset, den är nästan värd en skada.
Men bara nästan.

Kort därefter gör Mårten Nordbeck 3-0 på en fantastisk frispark. Skruvad förbi målet och upp i det bortre krysset.

Tyvärr reducerar Österåkers i stort sett minuten efter, och även det var ett löjligt vackert fotbollsmål av Lukas Sunesson.
När Joel Rajalakso sedan gör 4-1 i den 77:e minuten är det dock avgjort. Hampus Wulff vrickar fram den till Joel som går på avslut med ett hårt, lågt skott.
Det är många spelare som är bra denna match, och Mårten Nordbeck är en av de absolut bästa.

När Johan Mjällby ska kommentera matchen så säger han så här:

”En stabil premiärseger utan att glänsa är huvudrubriken att ta från segern över Österåker. Samtidigt är jag väldigt nöjd över inställningen, sammanhållningen och hur vi försökte följa vårt arbetssätt.

Jag tar med att vi inte spelat match på en längre period, inte fokuserat mycket på motståndaren av naturliga skäl, anspänning och osäkerhet. Så jag är väldigt nöjd över 3 poäng och fina prestationer.

Gruppen ska ha stor eloge över lugnet och fokuset jag kände i omklädningsrummet inför matchen. Ofta är ” less is more ” den bästa vägen. Vi var effektiva och genomgående stabila, även om vi somnade in på baklängesmålet. Suverän avslutsteknik av spelare var en fröjd att beskåda och nu siktar vi framåt till torsdag och cupmatch.”


Nu ser vi fram emot cupmatchen mot Enskede IK på torsdag. Den börjar 19:00 på Kristinebergs IP!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS