Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
1 – 1
Gamla Upsala SK
Referat FC Stockholm- GUSK
lör 2020-06-27 | Eddy Sjöberg

Solen sken och värmen var påtaglig i helgens match på Kristinebergs IP när Uppsala-laget GUSK gästade huvudstaden. Trots att FC följde matchplanen, visade god inställning och var det spelförande laget så blev slutresultatet 1-1 då domartrion ville annat än att godkänna 2-1 målet som nickades in av Sebastian Ludzik i slutminuterna. "Rånet på Krillan" muttrade folk irriterat på läktaren när matchen blåstes av.

När huvuddomaren blåste igång matchen tog FC initiativet direkt med att agera som spelförande lag och pressa högt. Det tog inte många minuter innan FC luckrade upp GUSK och Taner Kocak fick med sig bollen in i straffområdet från höger vinkeln, dock letade skottet sig över målet.

I den 19:e minuten kommer utdelningen för spelövertaget när Stefan Ostojic ger FC ledningen med 1-0. Ostojic skjuter en frispark från ca 20 meter rakt i muren och returen som kommer tillbaka dunkar han in i nedre hörnet, otagbart för keepern.

FC har full kontroll och kommandot de inledande 25 minuterna av matchen då det skapas chanser till att utöka ledningen där Marcus Nobell har en nick precis ovanför ribban och målvakten gör en fin paradräddning på ett läge från sned vinkel där Kocak är framme återigen.

I den 25:e minuten blåser domaren av för vattenpaus och "cooling break". Efter pausen händer något, FC tappar takten och faller ner i tempo. GUSK tar tillfälle i akt och gnetar sig in i matchen. I den 35:e minuten kvitterar gästerna till 1-1 när anfallaren Kim Käck Ofurdu står för ett fint solonummer där han vänder bort Alex Douglas och rullar in bollen bakom Johannes Ström. Ström stod i övrigt för en trygg och stabil insats matchen igenom.


I halvtid står det 1-1. När andra halvlek drar igång är FC återigen det lag som återigen tar kommandot. Andra halvlek förblir mållös, även fast FC skapar några chanser så står GUSK:s målvakt i vägen. Ett skott precis utanför straffområdet av Kocak tv-räddas till hörna och Marcus Nobell får ett liknande läge likt Kocaks i första halvlek där målvakten är snabb ut för att täcka vinkel och räddar snabba avslutet från Nobell.

I slutminuterna står domartrion för dagen i rampljuset. Detta efter att Sebastian Ludzik nickat in 2-1. Ett mål som enligt domarna är "offside". Ett domslut som verkligen kan diskuteras och ifrågasättas. I videofrekvenser som kollats på i efterhand bekräftas det att ett felaktigt domslut kan ha förekommit.


STARTELVAN
4-3-3
Johannes Ström (MV)

P.Talebi S. Ludzik A. Douglas M. Nordbeck ©

H. Wulff A. Hamidi J.Edeland

S. Ostojic M. Nobell T. Kocak

Ersättare:
Joel Rajalakso (Inbytt)
Naramsin Akdemir (Inbytt)
Marcus Mikhail (Inbytt)
Pontus Hesselheim
Tobias Waldenström Soldati
Gustavo De Armas


Johan Mjällby efter matchen:
- Alltid tråkigt med poängtapp och extra surt då vi anser att vi gör ett mål på övertid som bör godkännas. Ett felbeslut av domarna. Men besvikelsen över det får inte interferera i en analys. Jag kan inte vara mer nöjd med inställningen, arbetsinsatsen och presspelet. Spelarna följer i stora drag matchplanen och vi kontrollerar fajten fullständigt i 30 minuter där jag bara väntar på ett ytterligare mål framåt. Tyvärr tappar vi fokus för ett ögonblick och Gusk gör ett fint mål genom en individuell prestation.

Andra halvlek visar upp en mer naiv sida av vårt lag där vi i iver att trycka på släpper till omställningar defensivt och där måste vi bli smartare om vi vill vara spelförande. Förvånansvärt nog lyckades vi inte riktigt få det tryck vi hoppades på, men skapar nog med chanser för att vinna matchen. Bara att ta lärdom, utvecklas och visa att vi mentalt skakar av oss en liten motgång i ambitionen att tillhöra toppen. Cupmatch på torsdag och sedan 2 veckors semester står på programmet.Detta var sista seriematchen innan sommaruppehållet. På torsdag väntar en ny match då vi möter Storskogens SK i kvartsfinal av Stockholms Cup. Matchen spelas på Sundbybergs IP med avspark kl. 19:00. Noterbart är att Division 5-laget inleder med tre straffspark då handikappsregeln tillämpas i Stockholms Cup, vilket innebär att det lag som spelar i en lägre serie får x antal straffsparkar beroende på hur många divisioner som skiljer lagen åt. Vinnaren av torsdagens match möter antingen Karlbergs BK eller IFK Lidingö i semifinal.

Matchen kommer inte livdesändas i FC-TV då det är bortaplan, däremot går det att följa matchen via appen ForzaFootball. In där och sök på "FC Stockholm" och följ oss!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS