Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Fagersta Södra IK
0 – 3
FC Stockholm Inter.
Referat Fagersta - FC Stockholm
mån 2020-08-10 | Simon Brännström

- Zdravo Siri, koliko treba vremena do Fagersta? Ako vozim brzo?
- Jag förstår inte vad du säger.
- Kurats.


Stefan Ostojic kände stressen spruta i kroppen. Hur fan skulle han hinna spela match i Fagersta och samtidigt fira hans syster. Äh, jag stänker in två i första halvlek, sen drar jag i halvtid. Ja så får det bli. Så får det fucking kurats bli.

Det var ungefär vad som skedde. Men Stefan drog inte i halvtid, han spelade klart matchen – men i första halvlek så gjorde han två mål. Det andra målet, kan nog ha varit ett av de vackraste i år.

När lagkapten Mani Tourang skulle sammanfatta matchen, på bussresan hem. Var han mätt. Tryffelpastan från Macelleria hade försvunnit obegripligt fort. Den hade varit så jävla god, och pastakoman slöt sig om honom. Innan han lät ögonlocken falla för en liten kaptensnap i bussen tänkte han tillbaka.

” Jag tycker vi gör en väldigt bra match från start till mål egentligen. Vi har en period där vi pressas tillbaka i andra halvlek, men vi löser situationerna som uppstår bra. Fantastiskt skönt att vinna igen, nu ser vi framemot att spela hemma på krillan igen.” Var det sista Mani hann tänka innan hans snarkningar smög sig ut.

Innan matchen blåstes igång hade FC äntligen fått värma upp i enhetliga kläder igen. Med Cobra Kai-känsla smet sig nylonet sig tätt kring FCs kroppar. One Office hade verkligen överträffat sig själva. Inte ens Daniel LaRusso hade kunnat vinna denna gång.

Startelvan:

Johanens Ström

N. Akdemir S. Ludzik A. Douglas M. Nordbeck

P. Talebi M. Tourang (K) A. Hamidi

J. Rajalakso M. Nobell S. Ostojic

Avbytare:
Simon Röse
Mathias Jung
Taner Kocak
Marcus Mikhail
Hampus Wulff
Pontus Hesselheim

Matchen då. Jo den vann FC. Ganska komfortabelt – trots att det blev lite nervositet de sista femton minuterna av andra halvlek. Då mest för att värmen började göra sitt. Men när Taner Kocak och Ricardo Gray leker loss och bjuder på ett konstmål, och får in 3-0 i den 90:e minuten – då kom även lugnet.


Johan Mjällby sammanfattar matchen följande:

- Tre poäng! Tre mål framåt och nollan defensivt utfallet från lördagens fajt, så självfallet är vi glada 😃. FC kontrollerade matchen från början till slut och jag är nöjd att inga målchanser släpptes till.
Prestationsmässigt är jag väldigt nöjd med första halvlek där vi sårar Fagersta i djupled på ett bra sätt. Även om vi inte tänder på alla cylindrar i halvlek 2 är det kontrollerat och laget visar en mognad och hög grad av professionalism. Stefan Ostojic står för ett konstmål och säker straff. Ricardo kommer på och scorar, vilket är härligt när vi gör förändringar.
Skoj att också få välkomna tillbaks Jung efter mer än 12 månader utan tävlingsmatch. Vi har naturligtvis delar att förbättra till nästa match, men klart nöjd med en väl genomförd insats och att hela laget/truppen är homogent. Starka tillsammans.


Stefan Ostojic då? Jo då, han hann fram till hans syster kalas - och precis som på planen, var han kung även där.

Nästa match är hemma mot Fanna BK på Kristinebergs IP!
Avspark 14:00 - 15/8


Statistik från matchen:

6'0 - 1 Stefan Ostojic Straffmål

20' 0 - 2 Stefan Ostojic

46' In: Taner Kocak Ut: Joel Rajalakso

47' Mårten Nordbeck Varning

63' Alex Douglas Varning

70' In: Ricardo Persson Gray Ut: Marcus Nobell
70' In: Mathias Jung Ut: Pedram Talebi

80' In: Hampus Wulff Ut: Marcus Mikhail
In: Mani Tourang Ut: Stefan Ostojic

82' Adrian Hamidi Varning

90+4'0 - 3 Ricardo Persson Gray

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS