Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
2 – 1
Fanna BK
Se fler bilder från matchen
Referat FC Stockholm - Fanna BK
mån 2020-08-17 | Simon Brännström

- Näe. Det kan inte stämma. Stefan Elfver mumlade alltid när han tänkte. Tänkte högt. Han gnuggade ögonen så att det gnisslade. Sen läste han igen. Näe. Det kan fan inte stämma. Undrar om han pratar om samma match. Stefan hade precis sett matchen i efterhand på VEO och när han läste Fannas rapport, så fick han verkligen inte ihop det.

På Fannas hemsida läste han igen.
” Stockholm kommer ut starkt och spelar en snabb direkt fotboll och skapar några halvchanser första 10min innan dom gör 1-0 på en hörn variant enkelt men snyggt efter målet jämnar matchen ut sig lite men ändå Stockholm som förde spelet vi sticker upp då och då och dioh gör ett genombrott och drar en kanon i ribban och ut tyvärr
Stockholm skapar oxå en riktigt bra chans till i 1a som jasmin gör en kanonparad på
1-0 ht”


Det kunde han väl hålla med om, till en viss grad. Att FC hade fem solklara lägen att göra mål. Bland annat Taner Kocak med två frilägen. Marcus Nobell som rundar målvakten, men avslutet går tätt utanför. En stolpträff, och fullständig dominans.

Sen fortsätter Stefan att läsa;

”2a halvlek är det vi som för spelet och Stockholm börjar så sakteliga se slitna ut i värmen
1-1 kommer efter ett kanon anfall där bollen går på snöre och får ett väl avvägt inlägg som
Mackan Thorell trycker in på wolley !

Vi fortsätter att kontrollera matchen men Stockholm är farliga i omställningarna och skapar några halv chanser

Det ser riktigt bra ut och vi går för seger då vi gör ett katastrof beslut när vi har inkast vid eget straffområde vi slänger nonchalant in bollen i eget straffområde och Stockholm får en korrekt dömd straff på rent jävla slarv av oss - 2-1 Stockholm

Vi fortsätter att vara det spelande laget men får inte riktigt till det i sista 3 delen
Matchen slutar 2-1 men det är ett fall framåt och vi tar med oss många bra saker inför fortsättningen av serien.”


Nu gnuggar Stefan ögonen igen. Fan han har ju precis sett matchen i efterhand. Fanna gör ett väldigt snyggt mål. FC får en rättvis dömd straff. Det stämmer. Att Fanna kontrollerar matchen, och är nära segern. Det är väl inte en helt ömsesidig tanke. FC fortsätter att rada upp chanser. Frilägen, skott i ribban.

På slutet blir det dock lite oroligt att FC inte lyckas stänga matchen, kamp och trötta spelare i kolossal hetta gör sitt. 13-1 i avslut på mål till FC under första halvlek. Talar väl sitt tydliga språk tänkte Stefan. Nu sket han i att gnugga ögonen, han drog i väg ett mess till Mjällby istället.

”Du. Kan inte du sammanfatta matchen? Jag läste precis Fannas version. Men får inte ihop det”

Tar inte många minuter innan det piper till.

” Vinst 2-1 och 3 poäng är det absolut viktigaste även om vi måste bli bättre på att stänga matcher och kontrollera fajten. Det var helt onödigt att bjuda in Fanna i matchen med ett onödigt baklängesmål i inledningen av andra halvlek.
Första halvlek genomförs på ett mycket bra sätt där spelarna följer matchplanen perfekt. Vi har 13-1 i avslut, varav 8 på mål.

Här behöver vi arbeta på effektiviteten och matchen skulle varit avgjord i paus. Andra halvlek är mer krampaktig och tröttheten lyste igenom, men FC visade att vi har poängspelare med Stefans andra mål.

Jag är klart nöjd över arbetsinsatsen och rörelsen i anfallsspelet. Backlinjen var väldigt solid och vårt mittfält strålande under första halvlek. Nu gäller det att fortsätta träna bra och bearbeta några områden vi ska förbättra inför nästa helg. Som alltid gör vi det tillsammans.”

När Stefan läste det så kändes det bättre. Men han ville höra det från en till. Mårten. Mårten Nordbeck. Som var magisk under matchen. Tog kaptensbindeln när Mani Tourang var borta.
Fick spela på mittfältet för att täcka upp skador. Trots att hans vackra blonda lockar inte var lika långa längre var såg han ändå ut som Prins Charming när han spelade fotboll. Han drog iväg ett sms.

”Tja mr Charming. Grym match. Kan man inte få höra dina tankar kring matchen”

Stefan låg och väntade. Han visste att det skulle komma en lång och utförlig redogörelse. Inlevelse. Det skulle bli som att läsa en tantsnuskroman av Jackie Collins. Så pep det äntligen till.

” Det var en bra vinst som egentligen borde avgjorts mycket tidigare sett till de chanser vi skapade. Finns egentligen inte så mycket mer att säga utan vi siktar in oss på nästa final istället.”

Jaja. Kort och koncist är också bra tänkte Stefan och somnade om. För han älskade att ta en powernap på kontoret.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS