Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
IFK Lidingö FK
2 – 4
FC Stockholm Inter.
Referat IFK Lidingö - FC Stockholm
mån 2020-08-24 | Simon Brännström

- Tja! Tänkte skriva referat. Vill ni ha med något speciellt?
- Näe. Jag fick blackout efter de gjorde 1-2. Minns inget. Stefan hade svarat först.
- Skriv något om att Elias Storm var där. Kanske att Mjällby fick rött. Steffo svimma. Och just det. Happy Boss syntes där. Då får de lite extra reklam inför företagscupen. Eddys mess dunkade ner strax efter. Och slickish. Slickish såklart fortsatte Eddy.


Slickish. Vafan är slickish. Näe, men ett referat skulle det blir. Annars skulle väl Leffe lacka ur, och en arg Leffe, det ville ingen ha. Ingen. Tyvärr så var det gamla trixet att saxa ut motståndarnas referat på deras sida – och sen skriva om det, uteslutet. Det fanns nämligen inget. Men matchen mot IFK Lidingö hade vunnits. 4-2, ett styrkebesked.

På vägen ut så satt Marcus Nobell och Pontus Hesselheim i samma bil. De gillade att samåka. Det hade långt ifrån börjat skymma, men känslan av solnedgång och ljumma vindar fanns. Det var trångt, men inte tryckt och bilen susade över Lidingöbron. Nobell satt fram, när bilen svängde ner på avfarten mot Brevik vände han sig om.

- Jag tror det var en höstmatch. Jag var femton. Vi vann med fyra eller fem mål. Det var på ett slitet konstgräs. Men jag gjorde inget. Kommer ihåg den känslan än idag. Så det var då jag bestämde mig. Jag ska aldrig gå av en match på ett konstgräs utan att göra mål. Nobell vände sig om igen, och tittade ut. Och det har jag hållit sen dess.

- Va! På riktigt. Hesselheim spärrade upp ögonen. Har du gjort mål i alla matcher sedan du var femton som spelats på konstgräs?

- Ja, svarade han på gotländska. Ja.

Matchen mot Lidingö, den spelades på konstgräs. FC Stockholms första match på konstgräs i serien faktiskt, och Nobell han skulle starta- och göra mål.

Startelvan:

Simon röse

N. Akdemir S. Ludzik A. Douglas M. Nordbeck [K]

P. Talebi M. A. Hamidi H. Wulff

J. Rajalakso M. Nobell S. Ostojic

Avbytare:
Johannes Ström
Taner Kocak
Marcus Mikhail
Pontus Hesselheim
Tobias Waldenström Soldati
Joel Matikka

När Johan Mjällby ska sammanfatta matchen gör han det så här:

Återigen väldigt nöjd med första halvlek efter segern över Lidingö på bortaplan. Spelarna följer matchplanen och neutraliserar Lidingös anfallsspel.
Positionsspelet och att gruppen är homogen plus jobbar hårt för varandra innebar tvåmåls överläge i paus. Däremot behöver vi klara av att spela på resultat på ett bättre sätt, då vi ofta släpper in våra motståndare tillbaks i matcherna.
Dock ska nämnas att Lidingö hade ett väldigt vasst anfallsspel där man trycker fram oerhört många spelare. Vi skapade många solklara målchanser och matchen borde ha varit avgjord när det helt plötsligt var kvitterat.

Tack och lov visade FC karaktär och kvalitet med att avgöra fajten med två mål. Härligt att spelare visar att truppen är stark med att Taner avgör matchen och Marcus står för ett magnifikt inhopp. Suveränt.
Och Joel Matikka på gång igen.
Stort plus till Marcus Nobell som stod för en stark insats som uppspelspunkt. Känns som gruppen mår bra och kan vi koppla på några procent till med lite mer smartness ska vi fortsätta vara ett absolut topplag.


Det är en bra summering av matchen.

Och Marcus Nobell då? Jo han gör ju ett mål. Skulle nästan kunnat vara två – men ännu en gång går han av en konstgräsplan som målskytt.
I bilen hem, summerar han matchen kort och koncist.


”En riktigt stabil första halvlek där vi är rätt effektiva och får med oss en tvåmålsledning till kaffepausen. Tyvärr släpper vi in Lidingö i matchen igen och dom har lite momentum ett tag men vi visar hur starka vi är och lyckas få emd 3 sköna poäng hem till krillan efter en bra avslutning med stabilt försvarsspel när dom forcerar på slutet.”


Nästa match för FC är redan på onsdag, då mot Rosersbergs IK, det är omgång 1 i Svenska Cupen!

Matchfakta:

27' 0 - 1 Marcus Nobell
28' Alex Douglan (Gult kort)
40' 0 - 2 Stefan Ostojic
46' Naram-Sin Akdemir (Gult kort)
61' Philip Göransson (Gult kort)
71' 1 - 2 Christopher Redenstrand
74' 2 - 2 Max Matta Aguirre
78' 2 - 3 Självmål
83' 2 - 4 Taner Kocak Culcu
85' Marcus Mikhail (Gult kort)
90' Florian Simon (Gult kort)
90' Adrian Hamidi (Gult kort)
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS