Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Kungsängens IF
0 – 3
FC Stockholm Inter.
Vinst mot Kungsängen!
sön 2020-09-06 | Simon Brännström

Att vinna mot Kungsängen med 3-0 på bortplan. Det är en skön känsla och att skriva referat går fort. Att släppa in 1-1 mot IFK Stocksund i 94:e minuten veckan innan, är långt ifrån en skön känsla, och skriva ett referat då - det tar tid.
Men idag en söndag, när vi är på samma poäng som KB längst upp i tabellen då springer bokstäverna av sig själv.


Men först. IFK Stocksund. Det får gå fort. För det är matchen man ska glömma.
Johan Mjällby summerar det så här.

"Tyvärr stod vi för en riktig dålig prestation i helgen mot Stocksund. Laget har fått beröm tidigare med bra insatser, men bristen på ledarskap, energi och vinnarmentalitet var påfallande stor. Dessa egenskaper är väldigt viktiga om man ska vara framgångsrik som lag för det är inte alltid som spelet fungerar som man vill. Att detta saknas plus att återigen inte kunna stänga en match med ett kvitteringsmål för motståndaren på övertid utan att vi sattes under press beklämmande.

Besviken är bara förnamnet...

Nu är fajten över och vi måste naturligtvis hitta lösningar till att bli bättre till nästa match. Ingen idé att gråta över spilld mjölk, vi får helt enkelt skylla oss själva. Förhoppningsvis står vi för en bättre prestation kommande matcher och att spelare som får förtroende höjer sig. Att försvara sig med sitt liv när det behövs kommer aldrig försvinna från topp fotboll, vilken trend eller stil ditt lag försöker spela."

¨

Och med de orden så stängs den matchen.
Istället hoppar vi en veckan framåt. Till en match där vi biter ihop, spelar som ett lag och visar att laget är större än jaget.
Trots mängder av skador och avstängningar och ännu en match där vi inte kan sätta samma elva på plan som senast - så går FC ut och dominerar och vinner matchen mot Kungsängens IF.

Startelvan mot Kungsängens IF:

Johannes Ström

N. Akdemir T. Waldenström Soldati Douglas H. Sigurgeirsson

M. Nordbeck [K] S. Ludzik M. Mikhail

R. Gray M. Nobell S. Ostojic

Avbytare:
Simon Röse
Taner Kocak
Pontus Hesselheim
Joel Matikka
Hampus Wulff

Vi startar matchen med en mittback och två egentliga vänsterbackar på mittfältet - och det blir ett mittfält som tar kommando om matchen direkt.

När matchen är slut så har Stefan Ostojic gjort två mål. Det andra är ännu ett konstmål. Stefan är inne i en väldigt fin period och har gjort nio mål på sju matcher.

Sista målet står Taner Kocak för, efter att Marcus Mikhail har gjort ett väldigt fint förarbete.

Det hade kunnat bli många fler mål för FC under den andra halvleken, men vi är nöjda med de tre som gjordes!

Och messet från Johan Mjällby efter matchen var betydligt gladare än det som damp ner veckan innan.

"Vilken härlig reaktion vi fick från förra helgens prestation, då jag inte kände igen FC Sthlm från läktaren. Spelarna fick kommando innan kick off att uppträda som ett lag och inte i individuella lagdelar, visa energi och vinnarinstinkt.

Jag fick svar på tal och framför allt kontrollerade laget andra halvlek på ett underbart sätt. Väldigt nöjd med hela laget och extra plus för vår nye islänning Hjörvar.

Visst kan vi göra en del saker bättre i första halvlek där vi hade lite problem defensivt i djupled, men med lite korrigeringar och vuxet självförtroende dominerade Tobbe/Alex i andra halvlek med Sebbe som sköld i en defensiv mf roll. Stefan fortsätter sin målskörd och jag älskar spelare som kommer in och står för avgörande insatser som Taner.
Kan nämna hela laget, men får inte glömma Naramsin Akdemir som är i fantastisk form. Träning måndag väntar där vi får se hur spelarna mår fysiologiskt inför semifinalen vs Lidingö i Sthlm Cup tisdag kväll."


Nästa match för FC är på tisdag 8/9 kl. 20.15 på Lidingövallen mot IFK Lidingö då semifinalen i Stockholms Cup avgörs.

Matchfakta:
25´ 0 - 1 Stefan Ostojic
35' Tobias Waldenström Soldati (Gult kort
39' Jonathan Flensborg (Gult kort)
50' Naram-Sin Akdemir (Gult kort)
58' 0 - 2 Stefan Ostojic
65' Jonathan Flensborg (Gult kort)
65' Jonathan Flensborg (Rött kort)
68' Mattias Rosell (Gult kort)
84' 0 - 3 Taner Kocak Culcu
90' Mårten Nordbeck (Gult kort)
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS