Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
6 – 5
Enskede IK
Referat FC Stockholm - Enskede
tis 2020-06-23 | Simon Brännström

Den blomstertid nu kommer, med fästingar, skimrande dagg i grässtråns dalande topp, och fotboll. Uppe i toppen i ena tabellen, längst ner i botten i den andra. Framme i kvartsfinal i Stockholms Cup. Träningsförbud under gassande sol, men ändå en vinst mot Enskede IK; - Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor. Du nalkas, ljuva sommar, då gräs och gröda gror.

Efter vinsten mot Österåker IK under måndagen dansade känslorna fritt i eufori. Det var en lättnad, och just den start man vill ha på den mest märkliga av säsonger. Ett styrkebesked. Endast tre dagar senare skulle det vara match igen. Enskede IK skulle gästa Krillan för Stockholms Cup.

När tisdagen regnade bort, och när solen sedan sken på onsdagen – ville inte Kristinebergs IP bjuda på fotboll. Gräset ville mycket hellre anamma otillåten frånvaro, så gräset skolkade hela dagen och låg och latade sig i solskenet.

Förberedelserna för FC inför cupmatchen blev kanske inte de mest optimala. Istället för att spela fotboll, blev det fys i sommarens hetta – något som skulle visa sig under matchen. För väl där och då syntes det att FC inte riktigt kunde komma upp i det tempo som behövs i matcher likt dessa.

- Men vad gör väl det – för när Taner Kocak bestämmer sig för att springa. Så där fort som bara han kan springa. Då hinner ingen med, och när han sen väl är fri. Då kan han mycket enkelt spela fram Marcus Nobell som sätter 2-1.

Och när FC inte kommer upp i den nivån, eller det tempo som vi vill. Då storspelar Johannes Ström i mål när Enskede IK ligger på som mest - och under straffläggningen spikar han igen.

Enskede IK visade under matchen att de mycket väl bör vara med i toppstriden i Division II Norra Svealand. Ett flertal individuellt skickliga spelare, och ett strakt kollektiv dominerade under vissa delar av matchen. Många fina och viktiga räddningar av Johannes Ström höll FC kvar i cupen.

När domaren blåste igång matchen ställde FC upp med en elva som hade sex nya spelare än den som startade mot Österåkers IP. Ett bevis på ett starkt lagbygge och slagkraftig trupp.

4-3-3

Johannes Ström (MV)

N. Akdemir T. Soldati A. Douglas M. Nordbeck ©

H. Wulff A. Hamidi R. Mattsson

J. Rajalakso M. Nobell T. Kocak

Ersättare:
Mani Tourang
Johan Edeland
Pedram Talebi
Marcus Mikhail
Gustavo De Armas

Det är en varm sommarkväll när matchen drar igång. Ett publikfritt Kristinebergs IP och en torr, krispig matta. Det är Enskede som drar upp tempot i början av matchen, men det är FC som ska göra det första målet.

Tjugofem minuter in får FC en hörna. Hampus Wulff slår en hårt, inåtskruvad boll mot den bortre stolpen. Där möter Tobias Soldati Waldenström perfekt med pannan och trycker in 1-0.

Det resultatet står sig senare halvleken ut, en halvlek som har vart spelmässigt jämn.

När andra halvlek drar igång, är det Enskede som driver matchen. En hög press, och ett aggressivt spel, med snabb bollförflyttning så skapar de en drös med chanser under halvlekens första tio minuter. Mycket rättvist får de även in kvitteringen genom Filip Nieminen. Ett inspel som går över backlinje, och målvakt. Nieminen möter med vänsterinsda och lägger in bollen i öppet mål.

Därefter växer sig Johannes Ström sig större och tar sitt ansvar längst bak. Ström radar upp räddningar – så att FC kan hämta andan och försöka komma igen.

Ju längre halvleken pågår desto mer växer FC. När Mani Tourang och Johan Edeleand sedan blir inbytta får FC större kontroll på mittfältet och börjar därefter styra matchbilden.

När sedan Marcus Nobell sätter 2-1 känns det inte allt för ologiskt. Förspelet av Taner Kocak är fenomenalt. En perfekt cross av Tobias Soldati mot hörnflaggan. Taner är några meter bakom sin försvarare, men spurtar förbi i sluet. Där vänder han först bort backen, och därefter frispelar han Marcus Nobell.

Någon vila för FC blev det dock inte – för det blev mer tändvätska för Enskede.
Som tio minuter senare, och bara ett fåtal minuter till fulltid kvitterar.

Och på ett löjligt vackert sätt. Efter att ha sicksackat sig igenom FCs förvar med korta koncisa passningar, trycker Tobias Enhörning upp bollen i högra krysset.

Men i straffläggningen som sedan följer är FCs det lag som är bäst.
Johannes Ström stänger igen målet på Enskedes två första straffar, när Johan Edeland sedan retfullt rullar in FCs sista har FC vunnit straffläggningen med 4-3.

Och chefstränare Johan Mjällby, han säger såhär;

"Vi är vidare i Stockholms Cup efter straffvinst över Enskede.

Gratulerar spelarna till avancemanget och till en bra karaktär.
Var det en bra prestation? - Ett rungande nej är svaret. Vi var väldigt passiva och hade stora problem med vårt presspel, vilket till slut även gav oro i eget bollinnehav.

Om matchplanen är att ligga lägre är det acceptabelt, men att inte följa vårt arbetssätt och tappa modet gör oss besvikna över insatsen och ledarstaben får ha krigsråd över större tydlighet...😃

Nu finns det även delar som är positiva, framförallt att vi är starka i anfallsfas med poängspelare och att fler spelare fick speltid och chans till matchrytm.

Dessutom vinnarmentalitet med bra slagna straffsparkar. FC siktar framåt till lördagens seriematch med självförtroende och med tilltro att vår prestation ska hålla en högre nivå. Är så fallet har vi alltid stora möjligheter att gå vinnande ur alla bataljer. Tillsammans."


Nu väntar en träningsvecka på Kristinebergs IP. Vi håller tummarna att sommarens dagg håller sig borta, så inga träningar brinner inne.
För att vi ska fortsätta hålla oss i toppen i tabellen som betyder mest – behöver vi träna. Matchen mot GUSK spelas på lördag. 14:00 är det avspark. Vi kommer att följa FHMs riktlinjer och förhålla oss till max 50 personer i publiken.

Så det är först till kvarn som gäller, för den som vill se matchen. Och vi kommer ta betalt. Nästan hutlöst för en Division II match. 100 kronor. Men de hundra kronorna behövs.
För i tabellen där vi ligger bottenlöst sist. I tabellen där Skiljebo ligger i topp, med över två miljoner i bidrag från RF. Där kommer vi aldrig kunna tampas i toppen. För med våra noll kronor i bidrag kommer man inte långt. Inte någonstans alls faktiskt.

Men i tabellen som betyder mest. Division II Norra Svealand – där ska vi göra allt för att kriga i toppen!


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS