Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
0 – 1
Enköpings SK FK
När Tsatsiki såg förlusten mot Enköpings SK
tors 2020-09-24 | Simon Brännström

När FC förlorar andra matchen i rad. Då känns allt för jävligt. Att skriva ett referat då, det är helt omöjligt. Så det är just i dessa mörker att mammor finns. Och denna gång hade vi tur att Tsatsiki och Per Hammar var bollkallar. För det här refererat skrivs av författaren till Tsatsiki, världens bästa mamma; min mamma. Min mamma Moni.

Aldrig att Tsatsiki skulle förlåta Hammarn det här. Aldrig någonsin.
Något tråkigare än att vara bollkalle, hade han aldrig gjort, Han gillade ju inte ens fotboll. Men vad gjorde man inte för sin bästa vän? Åtminstone om den bästa vännen var Per Hammar, bäst på att tjata och ansvarig för att det fanns bollkallar på FC matcher. En hade blivit sjuk.
​Tsatsiki fick stå bakom FC:s motståndare i en av årets viktigaste match. Han kom inte ihåg vad laget hette, men de hade gröna kläder. FC hade röda. Om Tsatsiki hade spelat fotboll hade han velat vara nummer 23. Han var bäst. Tyckte i alla fall Tsatsiki.

​- Han heter Naramsin Akdemir, sa Per Hammar i halvlek och trixade lite med trasan. Det var så han kallade en fotboll. Trasa. Det hade hans farfar lärt honom. Man sa visst det när han var ung.
​- Fast jag kommer aldrig göra om det, sa Tsatsiki och sprang tillbaka till sin plats när lagen kom tillbaka ut på plan. Det är för tråkigt.
​Som tur var spelade lagen mest på Per Hammars mål. Och rätt var det var sköt de gröna in ett mål.

​- Men va fan! skrek Mjällby, FC:s tränare, och gömde ansiktet i händerna. Va fa-an!?
​Stackars FC. Det syntes hur besvikna de blev. Och fast Per Hammar stod så långt bort kunde Tsatsiki se att han nästan började gråta. De enda som var glada var de gröna och de som hejade på dem.
​Tsatsiki tittade på klockan. Snart var matchen slut. Och än så länge hade det gått bra. För honom i alla fall.
​Tsatsiki följde bollen med blicken. En gröning passade en annan och sprang mot Per Hammars målbur. Skönt. Då kunde Tsatsiki ta det lite lugnt. Bara nån minut kvar. Sen skulle Per Hammar bjuda på pizza som tack. Man blev faktiskt hungrig av att vara bollkalle.

​Då fick han syn på henne. Snygg-Elin. Hon stod på trappan under läktaren.
​Shit, hon var så sjukt snygg att Tsatsiki nästan dog. Det gjorde han varje gång han fick syn på henne. Och fick svårt att andas. Han hade inte haft en aning om att hon gillade fotboll. Vad var det med alla? Varför fattade inte folk att det var roligare att dansa? ​
​Han fixade till håret. Gick närmre läktaren. Log lite tufft. Försökte se ut som värsta coola fotbollsspelaren. Joggade lite snyggt på stället.

​- Hej, Tsatsiki! ropade SnyggElin och vinkade.
​- Va? sa Tsatsiki och höll handen för örat. Låtsades som om han inte hörde.

​Han kollade vad spelarna höll på med, men de var långt borta. Han skulle nog hinna fram innan de kom tillbaka till hans mål. Han sneddade över planen. Nu skulle han äntligen tordas säga vad han kände. Och tjejer gillade ju sportkillar. Det visste ju alla. Han joggade fram mot henne så sportigt han kunde.

​- Tsatsiki! skrek Snygg-Elin och viftade på armarna. Akta di …
​Den hårdaste fotbollen i världshistorien hamnade inte i mål. Den studsade i ribban och rätt på Tsatsiki. Det kändes som om hela huvudet exploderade. Tårarna forsade. Han reste sig och tog några ostadiga steg närmre Snygg-Elin innan han sjönk ihop.
​Bakom honom blåste domaren av matchen. Och i ögonvrån såg han Snygg-Elin försvinna.

​- Va fan gjorde du? frågade Hammarn och kunde inte låta bli att fnissa.
​- Jag förlorade matchen, suckade Tsatsiki. Det var just precis vad jag gjorde.
​- Vi med, suckade Per Hammar. Det fan suger!

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS