Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Storskogens SK
3 – 6
FC Stockholm Inter.
Referat Storskogens SK - FC Stockholm
fre 2020-07-03 | Eddy Sjöberg

Det blev en målrik kvartsfinal mot Storskogens SK på Sundbybergs IP. FC Stockholm vänder underläge 0-3 till 6-3 vinst och är därmed vidare till semifinal av Stockholms Cup. En titel som FC såklart vill vinna. Denna match blev även sista innan sommaruppehållet som pågår ca 16 dagar innan det är dags att köra igång igen.

Legenden Magnus "Mange" Larsson som känd som "Mr Storskogen" som även till vardags är vår superkontaktperson hos Puma, tog emot oss med glädje och fick oss att känna oss som hemmastadda direkt när vi besökte Sumpan. Han hade bryggt magiskt kaffe, direkt från Colombia.

Storskogens SK inledde med att sätta sina tre bonusstraffar innan avspark som de tilldelas enligt de regler som följer från Stockholms Fotbollsförbund och avser Stockholms Cup. Storskogens straffskyttar visade kyla och när domaren blåste igång matchen stod resultatet alltså 0-3.

FC tog som väntat kommandot direkt i inledningen av matchen och trots att det började trevande i de första minuterna så blev bollinnehavet större och större, vilket inte är konstigt med tanke på att FC spelar tre divisioner högre än dagens motståndare. Storskogen står upp bra de första 45 minuterna och visar att man inte vill vara en slagpåse för kvällen, utan tar kampen på planen.

I den 19:e minuten gör Joel Rajalakso 1-3 och innan halvtidsvilan gör Rajalakso även 2-3. Första målet serveras han av Naramsin Akdemir och på andra målet är det Stefan Ostojic som assisterar. Två liknande mål som är inspel från kanten och Rajalakso sätter till bredsidan av foten, lugnt och behärskat in i målet. Innan halvtidspausen är Ostojic nära på att bli målskytt när han prickar ribban från distans.

Till den andra halvleken är det ett piggare FC som kliver in på planen. Tempot höjs och Johan Mjällbys välvalda ord har gett verkan. FC fortsätter att äga stor majoritet av bollinnehavet och i andra halvleken kommer den berömda "ketchupeffekten".

Inom loppet av 11 minuter gör FC tre mål. I den 62:a minuten nickar dagens lagkapten Sebastian Ludzik in 3-3 på en hörna slagen av inbytte Hampus Wulff. Sex minuter senare tar FC ledningen med 4-3 när Nobell skjuter in ett inlägg från Wulff. Fem minuter därpå gör Nobell sitta andra mål för dagen när han behärskat dunkar in ett volleyskott på passning av Rajalakso.

Hampus Wulff som assisterade till två tidigare mål satte spiken i kistan när han vaksamt satte en tur från Storskogens målvakt efter distansskott på frispark av Ostojic.

FC hade bud på flera mål, men Storskogens målvakt Sebastian Larsson stod för en del briljanta räddningar, något som han troligen lärt sig av sin farsa Mange Larsson i unga dagar.

FC Stockholm går segrande ur kvartsfinalen mot Storskogens SK och slutsiffrorna skrivs till 6-3. FC är vidare till semifinal där vinnaren mellan Karlbergs BK och IFK Lidingö väntar.


STARTELVAN
4-3-3

Johannes Ström (MV)

P.Talebi - S. Ludzik © - P. Hesselheim - M. Mikhail

R. Mattsson - A. Hamidi - J.Edeland

S. Ostojic - M. Nobell - J. Rajalakso

Ersättare:
Pedram Talebi (Inbytt)
Taner Kocak (Inbytt)
Hampus Wulff (Inbytt)
Gustavo De Armas (Inbytt)


Detta var som sagt sista matchen innan sommaruppehållet som är fram till den 20:e juli, då sätter vi igång med träningar igen för att den 25:e juli spela träningsmatch mot Arameisk-Syrianska IF och den 1 augusti spelar vi även en träningsmatch mot IF Brommapojkarna.

Vi kommer inom kort att få veta lottningen av motstånd till omgång 1 i Svenska Cupen. Då ska även den matchen planeras in i schemat.

Nästa seriematch är den 8 augusti då vi åker till Onsjövallen för att spela mot Fagersta Södra IK.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS