Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Arameiska Syrianska
1 – 4
FC Stockholm Inter.
Vinst mot Arameisk-Syrianska!
sön 2020-07-26 | Simon Brännström

- Pedram Talebi, nu sa han det högt. Det var ändå ett snyggt namn. Det sjöng om det. Ja jävlar vad bra det lät. Pedram gillade att svära, men bara om han svor uppåt. Positiva svordomar. Igår hade det varit match och det hade varit förbaskat jävla skönt att vinna, och andra halvlek då hade han fått vara kapten. En förjävla bra kapten.

Matchen då. Han skulle skriva ner sina tankar om matchen. Det skulle upp i något referat. Fast då fick han inte svära. Inte ens positivt.

” Efter att ha haft en bra träningsvecka, var det en bra känsla inom truppen inför matchen.

Vi hade en bra laganda idag, där alla jobbade hårt för varandra matchen igenom och där ingen vek ner sig.

Syrianska Arameiska är ett duktigt lag och det var vissa perioder vi hade mindre boll än de, men vi fortsatte vårt hårda jobb och tog oss tillbaka i spelet.

Slutligen var vi väldigt kliniska i anfallsspelet idag, där vi utnyttjar våra lägen och avgör matchen på det.”

Det där lät bra! Det kör vi. Pedram drog iväg messet och gick och lade sig i soffan.
- Pedram Talebi, viskade han lågt för sig själv. Sen blundade han. För att ta sig en liten nap på söndagar, det var nog det bästa han visste.

Med ett antal spelare borta så tog chefstränaren Johan Mjällby chansen att testa ett nytt spelsystem. I den första halvleken mot Arameisk-Syrianska så ställde FC upp med en 3-4-1-2 uppställning.

Simon Röse

Naramsin Akdemir – Tobias Soldati – Sebastian Ludzik

Pedram Talebi - Mårten Nordbeck - Adrian Hamidi – Marcus Mikhail

Stefan Ostojic

Joel Rajalakso – Taner Kocak


Ersättare:
Johannes Ström
Ricardo Gray
Alex Douglas
Pontus Hesselheim
Johan Edeland

Att det var ett ovant spelsystem visades och det blev lite för många hål bakåt när A/S hotade i snabba omställningar genom två duktiga forwards.
Trots det så var det ändå FC som var det bättre laget i den första halvleken och hotade många gånger.

Ledningsmålet kom redan i den andra minuten när Taner Kocak nådde högst på en hörna och mycket skickligt, och precist nickar in den i målvaktens bortre hörn.

FC har sedan ett antal lägen att göra både två och tre mål till, och då främst genom Joel Rajalasko som ständigt hotar i djupled.
Det ska inte stickas under stol att även A/S har chansen att göra mål under den första halvleken – men den sista skärpan i avsluten finns inte där.

Halvleken slutar på ett litet plumpt sätt när en hemåtpass studsar fel i en tova, och ställer Simon Röse i målet. Det är det sista som sker innan den duktiga domartrion blåser till halvtid.

Till den andra halveken, så skrotas 3-4-1-2 och den mer vana modellen för året 4-3-3 blir halvlekens uppställning.

Johannes Ström

Naramsin Akdemir – Alex Douglas – Pontus Hesselheim – Marcus Mikahail

Pedram Talebi© Johan Edeland Adrian Hamidi

Joel Rajalakso Ricardo Gray Stefan Ostojic


Ricardo Gray som har varit borta på grund av skada sedan februari gör äntligen comeback på fotbollsplanen, och det märks direkt att han är spelsugen. Det är även Gray som ligger bakom ledningsmålet bara efter några minuter.

Johan Edeland ser att Ricardo drar iväg i djupled, och slår en precis pass som skär sig igenom hela A/S. Gray följer med bollen och på ett tillslag spelar han in till en fristående Joel Rajalasko som enkelt gör 2-1.

Nästa mål gör Pedram Talebi. Johan Edeland lägger en djupledsboll, som Pedram suger ner på bröstet. Sen trycker han sig förbi två försvarare, och i en snäv vinkel dundrar han upp den i första krysset. Klassmål.

Matchen slutar genom att Alex Douglas enkelt petar in 4-1 i öppet mål, efter en perfekt slagen frispark av Johan Edeland.

Johan Mjällby hade precis avslutat sina 20 minuter på gymmet, de där tjugo minuterna som max tio personer i världen klarar av. Innan han skulle få kliva in i duschen så drog han iväg sina tankar om matchen.

” Med beröm godkänt genomförde spelarna träningsmatchen och segern över Arameiska. Alla tillgängliga spelare fick minst 45 min efter en bra genomförd träningsvecka.

Även om det var lite rostigt under första halvlek med en ny formation såg vi hela tiden farliga ut i anfallsspelet.

En pigg start där vi hade bud på fler mål var positivt, däremot blev lite ängsliga och fick lite problem i försvarsspelet under slutet av halvleken. Vi gick tillbaks till vårt vanliga arbetssätt i andra halvlek och laget blev tryggare defensivt.

Överlag bra rörelse och djupledshot under sista 45 min borgade för 3 väldigt fina mål. Laget hade fin intensitet och inställning, vilket gjorde oss i ledarstaben glada. ’

Roligt att se Ricardo Gray tillbaks på planen samt att Johan Edeland hittade fina positioner i anfallsspelet.

Extra plus till Pedram med outtröttligt arbete och Naramsin tillbaks i bästa form. Nu siktar vi på att gnugga lite på våra svagheter under nästa vecka och kul sparring av BP.”Nu närmast väntar en träningsmatch mot BP nästa helg, innan serien drar igång. Den 8:e augusti åker FC till Fagersta för att fortsätta kampen om Division I.
- Och Leffe då? Jodå, en liten kexchoklad. En kopp kaffe. Melodikrysset var vunnet. En härlig söndag helt enkelt. Imorgon skulle det tvättas igen. Bara grabbarna hade vänt strumporna rätt den här gången.

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS