Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Rosersbergs IK
1 – 4
FC Stockholm Inter.
Referat Rosersbergs IK - FC Stockholm
tors 2020-08-27 | Simon Brännström

- Fan Brännström ja e inte bra på sånt här.
Messet från Naramsin Akdemir plingade till. Han hade fått frågan om han kunde få ner några rader om matchen. Men Narre hade rätt, han var inte bra på det, att få ner det i text. Något som han dock var bra på – det var fotboll. I gårdagens match. Den historiska matchen för FC Stockholm. Den första av förhoppningsvis många i Svenska Cupen, hade vunnit. En match där Narmasin Akdemir från sin högerbacksplats var en av de absolut mest lysande stjärnor. Inte ens en skimrande solnedgång kunde utmana honom där. Han var magnifik.


Matchen mot Roserbergs IK som spelades inför en härlig hemmapublik som fick se matchen genom stängslet maskor. Bengaler som tävlade med solen vem som kunde måla himlen vackrast i de rödaste nyanser – var en inramning som verkligen har saknats i under Covids kämpande klor.

FC Stockholm ställde upp med en 4-3-3 uppställning och där Taner Kocak fick bära bindeln.
Det hade Stefan Ostojic gillat, speciellt orden som Taner sa innan matchen.
När allas armar låg om varandras axlar.
- Grabbar, sa Taner. Grabbar. När man spelar en historisk match för klubben, så vill man att minnet av den blir positivt. Så nu går vi ut och gör det här till ett minne som vi och klubben kan se tillbaka till, och vara stolta. Grabbar, sa Taner högre den här gången. Tillsammans!
- TILLSAMMANS! Svarade de alla.

Det var just vad som hände. Tillsammans gick de ut och vann matchen, och Stefan Ostojic gjorde två mål inom loppet av fem minuter.

Startelvan:

Simon röse

N. Akdemir S. Ludzik T. Soldati H. Sigurgeirsson

M. Mikhail M. A. Hamidi H. Wulff

T.Kocak [K] P. Hesselheim S. Ostojic

Avbytare:
San Mustafa
Marcus Nobell
Joel Matikka
Pedram Talebi
Mårten Nordbeck
Alex Douglas
Johan Edeland

När Johan Mjällby dagen efter vinsten ska summera matchen så tar det lite längre tid än vanligt. För på torsdagar så var det gymtid. Hans kropp kunde aldrig få vila, den var för stark för det. Men efter bastun, när eftersvetten bubblade som bäst – fick han iväg sina tankar.

”Komfortabel seger i FC första Svenska cupmatch. Nyttigt med rotation och speltid för truppen. Spelarna var fokuserade från start och med fin rörlighet och snabbt bolltempo öppnade vi upp Rosersberg på beställning, vilket gav en tidig 3 målsledning. Efter det somnade vi till en del och började ha för mycket touch på boll med att ta en del felbeslut som irriterade mig i paus.

Deras smällkaramell till boll gav dem energi, men direkt i andra halvlek återtog laget kommandot och vi var skyldiga till att slänga bort målchanser i massor. Trots allt jättenöjd med spelarna och laget, nu inväntar vi lottningen med spänning och laddar om till lördagens seriefajt vs Stocksund.”

Och Stefan Ostojic då, jodå – han njöt. Efter matchen när han satt i sin bil. Långt ifrån Rasim Reiz bussar med svettiga pastasallader. När han lät foten smeka pedalen så att motorn rusade. Han älskade det, känna hur bilen vibrerade, hur det kittlade till i pungen. Gåshuden spred sig över hela kroppen. Han tänkte tillbaka på matchen.

”Kul att få vinna och gå vidare i svenska cupen och få möta ett allsvenskt eller superettan lag. Gällande matchen så tycker jag att det var en stabil match där känslan var att vi inte spelade på vår högsta växel. Utan gjorde 2-3 snabba mål för att sedan spela av matchen. Kul att få möta en motståndare som har ett fint engagemang utanför planen med publik, hejaklack och allt. Och Taner. Han sa det så bra innan matchen. Att när man väl spelar en historisk match för klubben så vill man att minnet av den blir positivt. Vilket det blev med en vinst"

Nu lät han motorn rusa och pungen kittlade som aldrig förr.

Nästa match är redan på lördag, då IFK Stocksund gästar Kristinebergs IP. Avspark kl. 14:00.

P.S. Andra omgången av Svenska Cupen lottas imorgon kl. 15.00 och lottningen livesänds på www.svenskfotboll.se

Välkomna till Krillan på lördag!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS