Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
IFK Lidingö FK
0 – 2
FC Stockholm Inter.
FC vidare till final i Stockholms Cup!
ons 2020-09-09 | Eddy Sjöberg

FC Stockholm står för ytterligare en milstolpe under säsongen då FC tar sig till final i Stockholms Cup, något som aldrig hänt tidigare. I finalen som spelas på Kristinebergs IP väntar kvällens vinnare mellan Tyresö FF och Rågsveds IF.

I gårdagens semifinal på Lidingövallen mot IFK Lidingö var det ett hungrigt och energiskt FC som klev ut på konstgräsplanen och det märktes inte alls att vi nyligen skakat av oss en seriematch från helgen ur benen.

Startelvan:
3-5-2

Simon Röse

A. Douglas - T. Waldenström Soldati - M. Nordbeck [K]

N. Akdemir - P. Talebi - S. Ludzik - Hampus Wulff - M. Mikhail

P.Hesselheim - S. Ostojic

Avbytare:
Johannes Ström
Joel Matikka
Taner Kocak
Ricardo Gray
Farid Hafsia

FC tog initiativet och kommandot från det att domaren blåste igång matchen. Spelmässigt var första halvlek en jämn tillställning lagen emellan, men det var FC som hotade mest på offensiv planhalva. I den 34:e tilldöms FC en straff då Marcus Mikhail tacklas i straffområdet. Måltjuven Stefan Ostojic gör inga misstag och sätter straffen säkert, 1-0 till FC.

I andra halvlek öppnas ytor upp då hemmalaget Lidingö jagar en kvittering. FC skapar en del målchanser som Lidingö lyckas reda ut och möjligheter till att utöka ledningen finns. I den 69:e minuten kommer utdelningen och 2-0 när Sebastian Ludzik trycker in bollen i nättaket på passning av Ostojic inne i straffområdet.

Matchen slutar 2-0 och FC vinner rättvist då man matchen igenom kontrollerar tillställningen samt är snäppet bättre i både offensiven och defensiven dagen till ära.

En stark laginsats från målvakt till anfallare där FC visar prov på stabilitet i försvarsspelet då man håller nollan igen och spelmässigt står FC för en mycket stabil och fin prestation som bådar gott inför kommande slutspurt av säsongen då det väntar fler matcher i seriespelet, Svenska Cupen och Stockholms Cup.

Resultatet av gårdagens prestation är en välförtjänt plats i finalen av Stockholms Cup, som även är en milstolpe i FC:s 10-åriga historia då det är första gången klubben lyckas med ett sådant avancemang. Oavsett motstånd så är målet såklart att vinna cupen och lyfta pokalen på Krillan, samt fortsätta skapa milstolpar.

Nästa match är på lördag 12/9 kl. 14:00 på Kristinebergs IP och då möter vi Enskede IK i seriespelet. Även det en viktig match då det börjar bli tight och jämnt i toppen av Division II Norra Svealand.

Matchfakta:
34´ 0-1 Stefan Ostojic (Straffmål)
57´ Branislav Karic (Gult kort)
69´ 0-2 Sebastian Ludzik
73´ Stefan Ostojic (Gult kort)
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS