Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
7 – 1
Ekerö BOIS
Se fler bilder från matchen
FC Stockholm - Ekerö BOIS
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Lillen satt på sängen och kramade sin Batistuta-tröja och drömde sig bort i hans posters på väggen. Långt bakom revbenen bubblade adrenalinet, och sakta hårdnade han. Sägongen hade hittills varit en riktigt pärs. Trots bländande spel ville det inte lossna. När Sammy hade kommit med förslaget, kände Lillen att han nog hade rätt. Pressen och rädslan hade växt till sig direkt. Nu var det inte många timmar kvar innan han skulle träffa Sammy bakom macken.


När Lillen stod och speglade sin svanktatuering efter duschen, och putade med stjärten precis så där snyggt som bara han kan, började modet sakta ta form. Han hade bestämt sig, det skulle bli Stone-Island ikväll. Under skulle han nog ha lite Intertröjor. Baggio och Ronaldo fick det bli. I duschen hade en startelva börjat växa fram. Han hade blivit alldeles knottrig och salig, han skulle få starta med Love Lidström, hans favorit av favoriter. Och Daniel Didrik, han skulle få göra sin första match som kapten. Segerström från Assyriska skulle få göra debut, ju mer han tänkte på det desto mer rodnande han.

Men det som gav honom mer glädje än något annat, var hans hemliga plan. Han skulle rädda honom.

När Lillen satt i hans lusätna Van, och åkte ifrån macken och Sammy, låg pärmen tryggt på förarsätet. Han hade till och med bältat den. I handsfacket låg startelvan på en servett, den luktade lätt av svett.

<strong>Startelva: 4-4-2</strong>
Martin Karlsson
Nilsson Jansson Lindahl Vesterlund
Färnqvist Lidström Ingel Engström
Segerström Didirk
<strong>Bänk:</strong>
Björk
Nordh
Jonsson
Hamrén
SAMMY EL ABD HAMID

<strong>Tränare:</strong>
Stefan Lillen Elfver

<strong>Gladiator:</strong>
Johan Nacka Eriksson

<strong>Sportchef:</strong>
Fredrik Olander, spelande sportchef i FC Stockholm Internanzionale

Det var ingen som visste om det. Men Sammy skulle vara med. Sammy skulle inte tillåtas att försvinna. Elfver slickade sig om läpparna, och smackade sin skinkmacka högt och gott. Det var dags. Det var nu. Det var äntligen <em>höstpremiär.</em>

Omklädningsrummet var fyllt av testosteron och svett. En härlig blandning av hårlösa kroppar och tjocka semestermagar. Nacka stod i mitten och skrek ut sina innersta tankar, och Lillen trummade nervöst på sin pärm. Domaren skulle blåsa igång matchen om fem minuter. Sista laddningen. Tillsammans skulle de köra över EkeröBois som hade tillåts besöka Mälarhöjden denna fredagskväll.

Klockan slog 20.00, och domaren bestämde sig för att blåsa igång matchen, till lite vidriga toner från den grekiska bänken.
FC Stockholm visade från start vilka som bestämde, vilka som var starka, vilka som skulle vinna. Ekeröbois sprang mest runt och skrek med gälla, ledsna röster och ville tillbaka till deras gudförgätna ö.

Love Lidström, var precis så gigantisk som alla trodde, han ägde mittfältet med sin kamrat Ingel. Ingel tacklade undan, och Lidström briljerade. Innan Segerström bestämde sig att han skulle bli skadad, visade att han varför FC värvade honom.

Segerström tar emot bollen på bröstet, efter en kross av Jansson. Två spelare fintas bort, en ytterligare trycks undan innan han passar Lidström som resolut möter med vristen. 1-0, efter fem minuter. FC tänker fortsätta att dominera.

Robert Jansson och Henke Lindahl spelar så vackert, och italienskt att domaren slutar prata svenska. Deras kortpassningsspel med Lidström och Ingel, håller ChampionsLeauge-klass. På kanterna springer Engström och Färnqvist kopiösa längder, och blandar glidtacklingar med överkroppsfinter och stenhårda inlägg.
Daniel Didrik, vilken kapten, med sitt mod och sitt surr  överglänser han Ekerös rätt mediokra backar. När han trycker in 2-0, så studsar bollen i ryggen på en liten, räddhågsen motståndare. Tydligen självmål, men Didrik överröses med kindpussar och ryggdunk.

3-0 nickar Vesterlund in på hörna som är slagen av Ingel. Han möter med pannan, och bollen letar sig in i krysset.
Ekerö vill åka hem. Ekerö vill gråta.

4-1 är vad Love Persson skulle kalla fotbollgodis. Hans favoritord, av alla hans favoriter. Han hoppas att det inom en snar framtid ska finnas som självplock på Konsum.
Lidström suger ner en pass från Linus Nilsson(som har varit en av planens absolut bästa spelare, och snyggaste) med klacken, tittar höger, springer vänster. Tunnlar Ekerös kapten, vinkar till publiken, väggspelar med Jansson, överstegsfint mot höger, går åt vänster. Ensam mot målvakten, stannar han. Målvakten springer ut. Slänger sig. Lidström står kvar. Sedan händer något som inte hänt förut, ingen vet hur det gick till, men 4-1 är ett faktum och det är så vackert att den grekiska bänken skriker och drar i sitt underhudsfett.

Paus. Halvtid. Förnedringen av de första 45 minuterna är till ända.

Daniel Didrik står och kramar om Love. Det är kärlek. Det är fint.

- K-k-killar! Lillen gråter. Han stammar. F-f-fan vad vackert.

Sammy står och hänger bakom båset. Han är sur. Över matchtröjan har han sin skinnjacka, i fickorna ligger hans Tuborg. 4-1 och han har inte gjort ett mål än. Han har inte ens spelat. Har inte Lillen förstått att om han hade fått spela hade det stått 8-0 och han hade gjort alla mål. Fan. Asså. Att han inte förstår.
Domaren blåser igång de nästa 45 minuternas förnedring.

Det är Ingel som visar att FC är inte bara bäst, utan även vidriga, med en glidtackling som trycker undan lite knä och får fram alldeles för mycket tårar, snor han med sig bollen. Sätter den i djupet där den nyinsatte gesällen Crippe Nordh sprätter fram. En tvåfotsdribbling och bollen sitter sedan säkert i högra hörnet.
5-1 och förnedringen fortsätter.

Daniel Hamrén har kommit in, och blir brutalt nerriven i straffområdet. Domaren vågar inte blåsa. Istället flyger Hamrén upp, tunnlar sin motståndare, skjuter i stolpen och på returen dyker Linus Nilsson upp bredsidar in 6-1.

Det är då det händer. Lillen tar sitt förnuft till fånga. Han ber Sammy hänga av sig skinnjackan. Slänga ciggen och ta av sig sina tunna guldlänkar. Han skulle in, och han skulle visa sin klass.

Trots att han stod på rätt plats, hela tiden fick han aldrig bollen. Han bestämde sig för att fixa det själv. Med sitt haltande högerknä springer han ikapp en Ekeröspelare, tacklar undan. Kroppsfintar och drar en 40 meters kross med vänstern. Crippe möter med pannan och slutresultatet 7-1 är äntligen här.
Tvåsiffrigt för FC Stockholm hade varit mer rättvist, men ibland får man nöja sig med en liten mindre vinst.

Lillen njöt. Spelarna hade börjat gå mot omklädnignsrummet. Didrik höll om så många han kunde. Love lekte med publiken och Nacka Eriksson klappade händerna. Laget hade svetsats samman. FC var äntligen på gång igen. Nyförvärven hade varit fenomenala. Han kliade sig i svanken. Det brukade göra det. Han längtade till söndag, då Gamla Karlbergare skulle stå för motståndet på Stadshagen. Fingret letade sig upp i högra näsborren. Det var kladdigt, men skulle fungera, protein var viktigt. Nu var det samling vid duscharna. Fredrik Olander hade sagt att han ville visa sin mirror-time.

<strong>Matchens sheriff:</strong>
Love Lidström

<strong>Ruggigt jävla bra insatser:</strong>
Linus Nilsson
Fredrik Ingel
Robert Jansson

… Sammy var nöjd. Han var äntligen hemma i husvagnen. Han hade sluppit tåget. Han var uttagen i matchen, och han hade varit bäst. En bättre BaginBox stod på kylning i fönstret. Han skulle fira. Nästa match skulle han ha tröja nummer 10 och vara kapten. Så enkelt var det.
- Tro mig. Så är det. Tro mig…
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS