Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
BK Gamla Karlbergare
2 – 11
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
BK Gamla KB - FC Stockholm
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Någonstans slog klockan fyra, och ute faller regn. Lillen reser om en timme, Sammy sover än.
Det hade varit en sådan succé förra matchen, Lillen, Tony och Sammy hade åkt hem ihop. De hade delat husvagnen broderligt och bjudit in till fest. Än låg festen kvar i kroppen och stegen var allt för tunga. Men det hade varit roligt, och det hade verkligen varit värt det. Det var längesen Lillen och Tony hade druckit egyptisk sprit. Sammy hade lovat att det skulle smaka bättre än Tuborg, till och med bättre än Tommasis nya BagInBox. När Tony och Lillen hade somnat ute i baljan på parkeringen, hade livet verkligen varit värt att leva. De hade förstått att vad allting handlade om. Knottriga och mjuka i skinnet dåsade de under, och drömde sig bort i det grumliga vattnet.När de nu var på väg mot Stadshagen i Lillens lila, Seat Ibiza, som ett sammansvetsat tränarpar och lyssnade på Gladiators soundtrack – då var de oslagbara! Tony hjälpte Lillen att växla, och tillsammans skulle de se till att FC tog sin andra raka seger mot BK Gamla Karlbergare.

-          Vet du, viskade Tony.

Lillen skakade på huvudet. Han blundade.

-          Jag älskar dig.

Lillen log. Tony fick inget svar, men det behövdes inte. De var ostoppbara. Tillsammans hade de komponerat en startelva, som kändes oerhört stark. Där Möller skulle bli FC egna Philip Lahm.

<strong>Startelva:</strong>

Brännström

Björk Gerdén Jansson Möller

Lundgren Ingel Lidström Färnqvist

Dolk Didrik(K)

<strong>Bänk:</strong>
Nilsson
Nordh
Thür
Dahlström
Hamrén

<strong>Coach:</strong>
Stefan Elfver
Tony Jonsson

<strong>Livscoach och mentor:</strong>
Fredrik Olander spelande sportchef i Fc Stockholm Internazionale

<strong>Saknade:</strong>
Johan ”Nacka” Eriksson
Sammy El Abd Hamid

Sju mål mot de sjukt oförtjänta serieledarna förra veckan hade satt sina spår i truppen. De var starkare än någonsin. Direkt från Marbella hade Peter Dolk flugits in. Som handbagage reste han alltid med sin Nebuchadanezzar, trots 17 kilo, betalade han mer än gärna övervikten. Han var ju ändå Peter Dolk som äntligen skulle göra debut. Han visste om det, och han älskade att vara stjärnan. Dolken, eller Kniven som han egentligen ville bli kallad, skulle ta upp kampen med Lidström denna säsong. Han ville ha sitt pris som FCs bästa spelare. Och skulle göra allt för att få det.

Domaren blåste igång matchen - en av de få gånger - som han blåste rätt. Stackars Gamla Karlbergare, de ångrade sig direkt. Ett otroligt onödigt beslut att spela denna match, de borde ha lämnat WO som de hade tänkt från början, för när domaren blåste igång satte genast förnedringen igång.

Mattias Lundgren, matchens sheriff, sätter fart längst högerkanten. Vinkar till sig Peter med Kniven, väggspelar sig fram. Drar över en cross till Färnqvist som möter med sitt hårlösa bröst, en vacker tvåfotare och han är fri. Skottet lyckas KBs målvakt, på något mirakulöst sätt rädda, men på returen sprätter Lundgren fram och dundrar in 1-0. Han skiner upp i ett än så länge felfritt leende. Då hade det gått 30 sekunder.

FC fortsätter att pressa på, KB rör inte bollen, och när de väl gör det, så snor den eleganta Lidström den ögonblickligen. Det är Love som startar anfallet som skulle leda till Dolkens första mål i FC. Love leker i mitten, lite klackar, lite sulor och sen ger han bollen till Dolk. Dolk tar vid, där Lidström slutar, efter sulor kommer en sagolik träff som seglar in i krysset. 2-0 och det är magi.

3-0, dagens Philip Lahm, kommer högst på Ingels hörna. Ensam i luften hinner han vinka till publiken, innan bollen sitter stenhårt i nättaket. Stackars KB. Tio minuter och redan förnedrade.

Matchens Sheriff,

med det än så länge felfria leendet, tar upp kampen mot en förlupen boll. Tyvärr är asfalten inte alls lika hygglig som konstgräset. Utan rätt förrädisk. Med en flygande ”Klinsman”, nickar Lundgren asfalten och stålstaketet med hans numera inte helt felfria leende. Några tänder färre,  men ett antal ärr rikare, lämnar Lundgren FCs åt sitt eget öde.

När FC tillslut hämtar sig, och Love trycker in 4-2, känns allt som vanligt igen. FC rullar på, och rullar ut KB. 5-2 är ett monsteranfall som avslutas av Crippe som chippar in bollen, och springer glädjevarv. Han vill alltid highfive:a med Christer och Rolle på sidan. Hans favoritfotografer.

Innan halvleken är slut, hinner Dolk tunnla några spelare, väggspela med Thür och Jansson och bredsida in bollen i vänstra krysset. Paus. Förnedring.

Daniel Didrik står i båset. Han har tagit av sig tröjan. Svetten rinner ner för det håriga bröstet, och han smeker sig förföriskt.

-          Grabbar vi fortsätter. Svårare än så här är det inte. Rösten var lugn, och mysig. Jag orkar inte grabbar, ni är inte bra idag, ni är fan för bra. Han high-five:ar lite, tar en klunk vatten, och ler.

Mer än så behövdes inte. FC skulle fortsätta att förnedra.

Hamrén och Dahlström kommer in. Linus Nilsson(Svårt Snygg Brandman) tar hand om högerbacken. Hans spelstil mynnar ut i tårar hos KB. Love fortsätter att briljera, och Daniel Didrik, bevisar ytterligare varför han är kapten. Två geniala passningar av Didrik, friställer först Hamrén, som dundrar bollen ribba in. 7-2. Den andra passningen skär genom KB, och Dahlström plockar ner den på bröstet, rundar målvakten och klackar in bollen i nättaket. 8-2

- Ingel! Byte! Elfvers stämma, ekar nasalt över Stadshgen.

Fredrik Ingel stannar till. Hörde han rätt? Skulle han bytas ut? Han vänder sig mot Elfver och Jonsson.

- Varför då! Ingel, ryter. Drar av sig tröjan. Visas gult kort av domaren. När han traskar av planen, långt bort från avbytarbåset. Långt ner på Warfingersväg, skriker han ut sitt raseri.

Möller och Thür brummar vidare på vänsterkanten och visar prov på deras tyska löpvillighet. Ett långskott av Thür ställer KBs målvakt och FC förnedrar KB ytterligare. 9-2

Det viktiga 10-2 målet görs av Dahlström, två sulor, tre överstegsfinter, en snurrfint, och lite blickar mot publiken. Sen ligger bollen i mål. Vackert. Italienskt. Lite tyskt, och rätt brittiskt.

Det är efter det, som allt händer. Det där sista matchavgörandet. Det som stänger matchen tillslut. Det som gör att KB inte kan komma tillbaka. Med matchens sista spark, sätter Daniel Didrik sitt första för FC, och matchens sista mål. En extrem glädje utbryter i regnet, och FCs spelare samlas i en stor, härlig, blöt hög. Vackert. Kamratskap.

Just när Daniel omfamnade sina kamrater, vaknade Sammy. Halsen skrek. Det kändes som om en mås hade skitit, och någon hade eldat ett lik i hans mun. Egyptisk sprit, var inte hans bästa vän dagen efter. Det hade det aldrig varit. Han kände ett hat. Någonstans, långt inom sig skrek och vred sig en olidlig ångest. Det var något som inte var rätt. Det var något som han hade missat. Det var när han öppnade sin Tuborg. Det var när husvagnen än en gång började snurra omkring. När halsen skrek efter öl. Det var då det slog honom. FC. Fuck. Fan. Kuken. Fuck. FCfuckingInternazionale.FUCK.

Nästa match. Tro mig. Då skulle han vara där.

Fuck.


<strong>Matchens sheriff:</strong>

Mattias Lundgren.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS