Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
1 – 1
Andrea Doria
Träningsmatch mot Andrea Doria
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Hela husvagnen huttrade. Sammys kropp skälvde. Han var inte van vid kylan. Han saknade den egyptiska solen, den varma sanden mellan hans håriga tår. Halsen skrek av törst efter gårdagen. När kranen bara brummade och skakade, kände Sammy en trötthet som fyllde hela hans kropp.Någonstans var det ändå en värme som sakta som sipprade igenom. Det var dags, det var lördag och FC skulle äntligen spela fotboll igen. Han skulle spela, valet att återgå till spelare förra året var något av det bästa han gjort. Han njöt. Han öppnade fönstret och tog en stor bit grå snö från fönsterbläcket, det smakade friskt. Grått men friskt, halsen lugnade ner sig och han var på väg. Till första matchen för säsongen, och han skulle göra mål. Tro mig. Han skulle göra mål.

Lillen kände hur magen drog ihop sig, han var så trött på denna rädsla. Denna nervositet denna skam. Han hade valt att Andrea Doria som motståndare för första matchen. Precis när han tänkte tanken, kastade han upp gårdagens kebabtallrik för tredje gången på mindre än tjugo minuter. Han var svag, och ensam på kaklet. Varför. Varför, var det enda han kunde få fram. Det var när han låg i fosterställning i duschen, och lät vattnet tvätta hans skam och nervositet, som tryggheten och styrkan kom. De skulle ta mig fan vinna. Det spelade ingen roll att Andrea Doria hade tappat sin själ och bara börjat värva in friskt runt om i Sverige, han skulle visa att FC är på väg att ta över tronen.

Det var en hel del bortfall, och debut av Daniel Hoch skulle få dröja.

<strong>Startelva: 4-4-2</strong>
Martin Karlsson
Jansson Sundqvist Storm Pittucco
Färnqvist Lidström Ingel Lundgren
Segerström Dahlström
<strong>Bänk:</strong>
Björk
Andersson(ny)
Didrik
Åberg(ny)
SAMMY EL ABD HAMID

<strong>Tränare:</strong>
Stefan Lillen Elfver

<strong>Gladiator:</strong>
Johan Nacka Eriksson

<strong>Sportchef:</strong>
Fredrik Olander, spelande sportchef i FC Stockholm Internanzionale

Trots kylan var det varma kramar när FC äntligen fick sätta på sig matchkläderna. Stolthet och kärlek.
Konstgräset var ljummet och grönt, och när matchen sattes igång tog FC initiativet direkt.
Tyvärr blev det några nonchalanta minuter som ställde till det. Sedan började FC kriga sig in, Elias Storm visar i sin första match efter utlåningen till Enköping att han är en ledargestalt som FC verkligen behöver.
Ackompanjerad av stenhårda Sundqvist som skrämde slag på ridstövlarna på Dorias bänk i andra halvlek, de var fullständigt lysande.

Pittuco visade sin italienska fräckhet, och krigade, gång mot gång, mot en av matchens bästa spelare, Dorias högerytter. Stefan mös lite när han såg dennes framfart och ett kontraktförslag är nog på gång.

FCs rödlätta terrier sticker upp i ett anfall och trycker till med en tå, Dorias målvakt blir helt ställd, men tyvärr smiter bollen utanför.
Trots bra chanser och spel, lyckas inte FC få hål innan halvtid.

Ett kallt, men vackert lag myser sig varma i ett omklädningsrum.
Där tar Stefan beslutet att byta in debutanten Calle Andersson, och shower candy Daniel Didrik.

När domaren tillslut blåser igång halvleken, tar FC tag i den. Daniel Didrik dominerera på anfallet och bollen sitter som klistrad på hans hårda bröst.
När Calle Andersson tillslut kommer ren och trycker in bollen i nät, visar hans eufori inga gränser. Han ler. Han går. Han vinkar. Mål i debuten och hungrig på mer.
Fc krigar vidare, men det blir inga fler mål, utan får nöja sig med en poäng mot Doria.

<strong>Matchen slutar 1-1.
Målchanser: 11-9 i favör FC.
Matchens Sheriff: Elias Storm</strong>

Ilskan väller upp ur Sammy. Hur i helvete kunde inte Stefan starta med honom. Han var för i helvete hela laget. Det var han som var FC. Tro mig, han skulle tillbaka. Tro mig. Han virade hårt åt höger med cykeln, och sladdade snyggt i snön. Nästa match, skulle det blir Sammy-Time. Tro mig. Skinnjackan hängde lite fräckt över hans axel, när han öppnade husvagnen.
- Vad gör du här? Sammy lät arg. Men innerst inne bubblade det. Av någon konstig kärlek.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss