Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
4 – 1
Los Copihues
Stockholm Cup mot Los Copihues
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Lillen och Tonys tår nuddade varandra. Inte på något homoerotiskt vis, utan mer som en highfive. De älskade att bada tillsammans, det hade de gjort sen de var små och oskuldsfulla. Nu flera år senare, var badet knappt fyllt till hälften, men ändå svämmade det över och blötte ner deras tandborstar och tofflor på golvet.

När de hade överrumplat Sammy i husvagnen efter förra matchen, hade allt gått som planerat. Han hade aldrig märkt vad som hade hänt. Inte ens anat. Nu var han tillslut tämjd och kopplad, och röt inte alls längre. Framtiden var deras. FC var deras. Tillsammans med Brännström skulle de ta FC längre än vad någon kunde ana.
Tillsammans slöt de ögonen och lät vattnet svepa in dem till en annan värld, om några timmar skulle de ta sig ut till Tumba, alldeles rynkiga av det smolkiga vattnet. De var lyckliga, och high-five:ade vidare med sina hårlösa tår.

Imman på spegeln låg tät, och startelvan syntes tydligt skriven av ett tjockt, trubbigt finger. Tony hade skrivit med sin tumme, och Lillen hade legat i badet och känt avundsjkan bubbla upp, när han fick se Tonys alldeles nya, tumring.


<strong>Startelva: 4-4-2</strong>
Martin Karlsson
Pittuco Sundqvist Storm Åberg
Moström Segerström Ingel Engström
Didrik Dolk
<strong>Bänk:</strong>
C. Andersson
L. Nilsson
C. Nord

<strong>Tränare:</strong>
Stefan Lillen Elfver
Tony Jonsson
Simon Brännström


<strong>Sheriff:</strong>
Johan Moberg

Det var ingen som vågade titta upp. Rösten var så mörk och hade så mycket ondska i sig att det var bara att lyda. Sundqvist fortsatte.

- Förstår ni. Jag bryr mig inte om ni dör. Vi ska vinna idag.

Ett nervöst mumlande till svar. Tomma blickar – men beslutsamheten växte sig allt starkare. Ett kallt och isigt Tumba väntade utanför det trygga, varma omklädningsrummet. Tredje omgången i Stockholms CUP skulle alldeles strax börja, och det var serieantagonisterna Los Copihues som skulle förgöras.

När domaren tillslut sätter igång matchen tar FC kommandot direkt. Ingel kräver tillbaka bollen, och avancerar. Tillsammans med Segerström forcerar de motståndarna och med ett graciöst instick är Dolk helt plötsligt fri efter 56 sekunder. Los C:s mittback, trycker till Dolk bryskt i ryggen, och han kanar på hans hårlösa bröst ett flertal meter, han kraschlandar i en snödriva. Solklar straff. Jubel på FC:bänken.
Total tystnad från domaren, och Los C sätter genast igång ett snabbt anfall.

Lite överstegsfinter och annat trams, en klockren brytning av Åberg och en skrattretande filmning av en trött, kort chilenare. Solklart gult kort.
Signal. Straff. Ilska, utbrott och tårar på FC:s bänk.
FC äger matchen och krossar allt i sin väg. Moström och Engström hotar ständigt i djupled och Daniels Didriks bröst suger in allt i sin väg. Efter ännu en brysk tackling i straffområdet, vågar inte domaren hålla igen.

Straff. Dolk. Stenhård vrist, ribba-ribba-in, och det är kvitterat.

Los Copiheus har mindre än noll, och är fullständigt utrullade. Då planen är fylld av vakar med is, är fästet inte det bästa.
Den mörka rösten Sundqvist och Storm ser till att ingen släpps in i deras straffområde, och på mitten äger Segerström och Ingel sina motståndare.
Ett vackert inlägg från Engström. Los C:s backar hoppar förgäves, för Segerström lyfter, och lyfter, när bollen lämnar hans panna – sitter den sekunden efter stenhårt i krysset. FC har ledningen. Har övertaget och är fullkomligt överlägsna.

Paus.

Brännström försöker vara skön, när han möter en av Los C:s chilenare. Han vill dra ett skämt. Visa hans påhittighet – vara en sheriff.

- Har ru skridskorna med dig?

En mycket trött, och oförstående chilenare höjer sin läpp.

- Que?

Brännström mår dåligt. Skämtet gick inte hem. Han försöker igen.

- Har ru skridskorna med dig? Det är halt va?

Chilenaren höjer på ett ögonbryn. Han är trött.

- Que?

Han går sin väg. Brännström mycket besviken.

Domaren blåser igång matchen igen.

FC fortsätter att dominera, bombardera, och äga allt. Åberg och Pittuco kommer upp i anfall, efter anfall. Moström är flink, och leker bort sin försvarare. Didrik är ståtlig, han är stark och Dolk springer som aldrig förr.

Längst bak styr Karlsson sin flotta, hårt och aggresivt. Han är bra. Ruggigt jävla bra.

Med en fantastisk fifa-chip hittar den italienska Pittuco, Segerström. Segerström lyfter, och lyfter – han svävar. Träffen är så hård att bollen, viker sig, ger upp, och med ett tjut sitter bollen stenhårt i det vänstra krysset. Det är vackert, det är nästan för vackert. 3-1 och FC leker. FC leker sig vidare i cupen.

Fifa-chippar fortsätter och avlöser varandra. Moström hittar Ingel med en sån känsla, och det är otroligt nära att Ingel äntligen får göra sitt första mål – men ikväll skulle han inte få komma till skott.

Crippe Nord, den brunbrända brandmannen Linus Nilsson och yngligen Calle Andersson sprang sig varma på sidan. Det var dags för byten.
Tillsammans skapade trion farlighet efter farlighet.

Men det var fenomena Gustafström som skulle göra det sista målet, och fullborda hans hattrick. En klack, och tunnel på Los C;s målvakt. 4-1. Matchen var avgjord och FC var klara för nästa omgång. En omgång Ingel skulle missa, då han sökte ett rött kort och fick det.

Kärlek. När domaren tillslut blåste av visste FC vad som väntade. Öl, och deras vinnarlåt skulle än en gång få eka i det fula omklädningsrummet.

Peroniflaskorna höjdes, och Lasse Holms mysiga röst fyllde de alla. Canneloni, Macaroni, höjde dem, sammanslöt dem. Tillsammans med Lasse Holm firade de in segern.<strong>Matchen slutar 4-1.
Målchanser: 14-2 i favör FC.
Matchens Sheriff: Gustaf Segerström</strong>

Kopplet skavde, skägget kliade och magen var så tom. En ilska, och en hunger hade väckt Sammy. Ögon var röda av skam, men han skulle tillbaka. Han skulle visa dem. Utan Sammy. Inget FC. Tro mig. Sammy skulle tillbaka.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss