Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
Bollmora BoIS
1 – 6
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Seriepremiär 2013
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

- Aj! Vafan gör du? Tårarna var nära och halsen klumpade ihop sig. Örfilen var hård, och perfekt slagen. Stefan kände rodnaden på kinden växa, och det brann inombords. Skammen tryckte och ville ut. Jimmys hand lyste rött av slaget. Det hade gjort ont, riktigt ont.
- Jag börjar. Så enkelt är det. Du sätter mig inte på någon jävla bänk. Fattar du. Nästa slag var minst lika hårt, och nu kunde inte Stefan hålla tillbaka tårarna.


- Okej, okej, stammade han fram. Du börjar.

Skammen och kinden smärtade fortfarande när Stefan satt i sin blänkande BMW. Den luktade kebab, men på ett rätt schysst vis. Nästan lite lyxigt. Trots slaget tidigare, så fanns det en mysig känsla bilen. Något stort. Det var premiär, och FC skulle äntligen få spela sin första matchen i division 5.

Groparna var oändliga, och vissa större än störst. Parkeringen på Tyresövallen var läskig. Den kopplade direkt ett tag om Stefans BMW, men inget skulle få stoppa honom idag, varken gropar eller Jimmys Sundqvist enorma handflator.

Han visste att det var inte många minuter kvar innan han skulle få kliva in i det, illaluktande omklädningsrummet. Omslukas av odörer, och trampa i tejp. Men han älskade det, och hade väntat sen i oktober på detta igen.

BOOM.

Highfiven med Storm ekade. Den klatschade riktigt fint.
- Tja män. En blink. Lite pistoler i luften och samlingen var igång.

En extremt bra trupp var samlad, och snart skulle de äntligen få gå ut på Tyresövallen och massakera Bollmora BoIS.

- Okej killar. Stefans röst sprack. Falsett deluxe. Startelvan ikväll.

Startelva: 4-4-2

Målvakt:
Martin Karlsson

Försvarare:
R. Jansson E. Storm J. Sundqvist P. Engström

Mittfältare
T. Färnqvist L. Lidström(C) F. Ingel L. Nilsson

Anfallare
G. Segerström P. Dolk

Avbytare:
Ivan Tedengren (debutant)
A. Dahlström
D. Didrik
M. Lundgren
S. Pittuco

Coach:
Stefan Elfver
Simon Brännström
Tony Jonsson

Sheriff:
Johan Moberg

Hunk:
Johan Nacka Eriksson

Kopplad:
Sammy El Abd Hamid


Ett gällt långdraget pip. Sen var premiären igång. Och vilken premiär det skulle bli.
Det tog inte lång tid innan FC visade vilka som var bäst, starkast och framförallt snyggast.

Efter 30 sekunder leker Lidström och Ingel med motståndarna. Några dribblingar, och en tittfint, sen är Peter Dolk fri med målvakten. Dolk har otur med fötterna och lyckas inte fullt ut.
FC fortsätter att trycka på. Patrik Engström, vänsterback för dagen, drar iväg i djupled. Innan han får bollen stoppas han bryskt och frisparken är given. Bestämt och elakt trycker han bort Ingel som försöker lägga den snabbt.

- Jag går på mål gubben. Du kan ta returen om det blir någon. Patrik ler.

Från 40 meter får Engström på en drömträff. Precis den träffen han eftersökte. Precis så hårt och precis så perfekt att 1-0 till FC är ett faktum. Jubel. Glädje, och high-fives i massor.

Bollmora har inget. Absolut ingenting alls. Men när de väl försöker, så försöker de väl. Dock så är FC alldeles för bra.

Det dröjer heller inte länge innan nästa målchans kommer. Gustaf Segerström trollar sig förbi ett par försvarare och ska sätta 2-0, när målvakten ligger och sprattlar på marken. Men även Gustaf har otur med fötterna denna afton och väljer att missa.

Minuten senare är Love Lidström fri inne i straffområdet, men även han väljer att missa.
Då har det gått 9 minuter och FC har haft 4 farliga målchanser.

När Peter Dolk några minuter missar ett friläge även han, tröttnar FC. De väljer att göra mål istället.

På en fantastisk hörna av Tomas Färnqvist, når majestätiska Elias Storm högst, ribba-ribba-in. 2-0. HighFives.

Sen fortsätter FC att rulla runt. Överlappa och gång på gång hota Bollmora.
I försvaret spelar Engström, Jansson, Sundqvist och Storm helt fenomenalt.
En enda gång hotar Bollmora, då på en kontring men självklart är Martin Karlsson snabbt ute och avvärjer med årets glidtackling - vackert!

Färnqvist och Linus Nilsson springer sönder kanterna och hotar ständigt i djupled.

Dolk suger ner boll på bröstet. Tittar vänster. Går höger. Blinkar. Kör tunnelseende och är sedan fri. Skottet är stenhårt, men Bollmoras målvakt lyckas på något mirakulöst sätt rädda.

Segerström är stark på returen, trycker bort några försvarare, lägger upp bollen och sedan på volley dundrar han upp den i krysset. 3-0, och en hel drös med high fives.

Innan den lite halvskumma domartrion blåser av halvleken ska FC missa några självklara lägen, men även göra ett sista mål.

Det är Tomas Färnqvist som med en stenhård, liggande bicicleta sätter 4-0, stolpe-in. BOOOM!

Halvtid.

Ivan "Tsar" Tedengren, värmer upp. Hela FC står som förtrollade och beundrar detta vilddjur. Äntligen skulle han få göra debut. Äntligen ska äntra plan som en FC-spelare.

- Ivan. Du går in såklart. Stefan fnittrar.

- Ok. Ivan är tvärlugn.

- Spela som Dolk!

- Som Dolk? Ivan ser frågande ut.

- Ja! Skit i att passa. Skjut bara.

Byten i halvtid:

Ivan Tedengren ---> Peter Dolk
Mattias Lundgren ---> Tomas Färnqvist


Som den första halvleken slutar, fortlöper den andra. Total FC dominans.
FC väljer dock att fortsätta att missa i andra halvlek. Tsaren suger ner en boll på sitt muskulösa lår, överstegsfint och sedan ett stenhårt skott i stolpen.
Då har det gått 30 sekunder.

Förutom att Tsaren skjuter i stolpen, tycker även Gustaf Segerström, Daniel Didrik och Mattias Lundgren att det passar bra med ramträffar ikväll.

När Ivan Tsar Tedengren hittar nyinsatta Daniel Didrik i matchminut 72, och får tillbaka bollen med en direktpass är det inget som kan stoppa hans succédebut. Skottet är inte hårt, det är för hårt - och FC leder nu med 5-0.
Kramar. Glädje och som alltid high-fives i massor.

Någon minut efter händer något vackert. Något fint och berörande. Love Lidström, fintar bort två försvarare, tittar ut mot publiken, ser att målvakten är långt ute och viskar; Totti...

Sen, vänder han sig mot målet, och...

Innan den halvkonstiga domaren blåser av hinner Mattias Lundgren dundra upp 6-1 i krysset. Som blir slutresultatet. Vackert.

Matchen slutar: 1-6
Matchens sheriff: Linus Nilsson
Målchanser: 2-20 i FC Stockholms favör.


Löddret ville aldrig ta slut, det bara fortsatte löddra. Stefan kände sig het. Hans svanktatuering var alltid finast efter en het dusch. Ikväll hade Bollmora blivit massakerade, och i bilen låg Sammy El Abd Hamid kopplad.

Om en vecka skulle det vara dags för FC Hallunda - och då kanske det ännu ett nyförvärv skulle presenteras. Som han mös. Han älskade att värva ex allsvenska spelare till klubben. Detta skulle slå ner som en bomb.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss