Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Nacka FF
4 – 6
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Nacka - FC Stockholm
fre 2013-12-27 | Simon Brännström

När domaren blåste av matchen hade vi krigat, och vi hade krigat väl. Blöta av det piskande regnet, möra av vårt oerhörda slit, gick vi rakryggade och tog emot publikens jubel. Stolthen pumpade och FC STOCKHOLMS emblem brände skönt i bröstet.

Vi hade vunnit och vi hade vunnit väl.

Startelvan:

Brännström

Sedelius Gerrbrand Rille ELFVER(C)

Tony Robban Olander Patric Mackan

Hamrén

I ett skjul ovanför planen hade Gentlemännen samlats. Deras vrål ekade över Nacka IP. Det var dags att leverera. Det framkom väldigt tydligt.

Den gnutta nervositet som fanns visade sig i början av matchen, vi vågade inte ta tag i taktpinnen och nöta på, utan backade hem, och försvarade oss väl. Till slut fick vårt nav Robban nog och började leverera. Ju längre matchen gick desto mer blev den vår. TonyTheTiger förvaltar en fantastisk pass av Patric efter 10 minuter, med en enkel liten yttersida hade vi gjort vårt första mål för kvällen.

Vi går in i alla dueller med 100% hunkighet och nu är matchen FC Stockholms. Olander vår egen Redondo visar sin splitvision, en klassisk tittfint, och friläget åt Robban är ett faktum. Vi har tagit ledningen. Matchen höjdpunkt kommer några minuter senare när Patric med en vänsterslägga hårdare än Podolski stänker upp bollen i det bortre krysset, fullkomligt otagbart och fullkomlig perfektion.

Mackan gör sitt första mål, och vårt fjärde i slutet av halvleken, en enkel liten nick som överlistar deras värdelösa målvakt. Mackan vann inte bara matchen på plan, Mackan vann även överlägset i duschen, Pa Dembo, till och med Mikael Dronksin skulle känna sig illa till mods.

I andra halvlek slappnade vi av, spelade runt i backlinjen, och spelade in Moberg på högerbacken. Vår egen Maicon. Han ersatte vår kapten Elfver som höviskt klivit av trots en felfri insats. Även Färnqvist, Sjölin och Franzen byttes in. Johans trasiga fot ville också prova på lite spel, den höll i 2 minuter… sen blev det att lunka tillbaka till avbytarbänken igen – den höll han dock med världklass med sällskap av Love och coachSammy, Sammy stiligare än The Special One.

Målskyttet fortsatte, Mackan gjorde sitt andra och Olander fick även han komma med i den lyckliga skaran av målskyttar. Vi hade gjort sex mål och vi hade tagit en historisk seger.

En av matchens spelare var vår målvakt, som nästan höll nollan, om man inte räknar in de fyra målen han släppte in. Han höjde sin räddningsprocent avsevärt från förra matchen där han låg på minus 25%, 3 skott 4 mål…

Runt om i Stockholm somnade FC Stockholms Internazionales tappra pojkar, en efter en, med ett litet leende på läpparna. Äntligen hade vår era tagit sin börja, eran på den förlutsfria säsongen.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS