Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
Örby IS
0 – 3
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Örby borta
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Det var varmt. Det var kvavt. Älvsjö IP doftade unket i värmen. Plastgräset var torrt och strävt. Men FC hade fått en ny musikmaskin som pumpade italienska schlagers. Humöret var på topp - och det var dags att inkassera ytterligare 3 poäng mot det extremt tråkigt, spelande Örby IF.


Med en 10-måls seger förra omgången, var det inte mycket som kändes negativt.
Love Lidström var tillbaka, Fredrik Ingel var tillbaka efter avstängning och FC hade kallat en extremt bra trupp mot Örby.
Italienaren Alberto Rossi var även han tillbaka efter en utlandssejour. Det enda som kunde första dagen var ett extremt tråkigt Örby IF.
Coach Elfver ville också prova på en ny taktik för dagen, där Ingel skulle vara en förlängd arm av backlinjen och städa framför dem. Daniel Hoch skulle få en fri roll som nummer 10.


Startelvan: 4-1-2-1-2

Målvakt:
Martin Karlsson

Försvarare:
Tony Jonsson, Robert Jansson, Elias Storm, Patrik Engström

Defensiv mittfältare:
Fredrik Ingel

Innermittfältare;
Linus Nilsson, Love Lidström(kapten)

Treaquista;
Daniel Hoch

Forwards:
Ivan Tedengren, Gustaf Segerström

Avbytare:
Alberto Rossi
Sammy El Abd Hamid
Peter Dolk

Örby IF, är seriens absolut tråkigaste lag. De spelar efter sin egen förmåga, men att möta dem gör en illamående.

En försvarsmur med sex backar, tre mittfältare framför och en ensam stackare på topp, som sprang på allt, och gjorde det med bravur.

FC å andra sidan spelade som vanligt. Och de spelade fantastiskt. Taktiken med att låta Fredrik Ingel bygga bakifrån och ge Love Lidström mer offensiva uppgifter visade sig vara ett genidrag. Det dröjde inte länge innan första friläget kom - men planens bästa spelare, Örbys målvakt, - stod ivägen som han skulle göra många gånger denna dag.

FC fortsatte och fortsatte, och Daniel Hochs fantastiska högerfot hittade rätt alla gånger. Det var crossar, och det var chippar, och det var annat smått och gott. FC hade kul, och lekte med sina motståndare.

Men det tog tid, extremt lång tid innan FC hittade målet. 44:e minuten kunde inte Gustaf Segerström vänta längre, Kung Goofy som han kallas i Uppsala, dribblar bort sin back och klackar retfullt in 1-0.

Paus. Innan domaren blåst av halvleken har mittfältsgeneralen Fredrik Ingel valt att snubbla, och stuka foten. Lite tårar och bandage håller honom borta resten av matchen.

Andra halvlek tar vid, där den första slutar.
FC dominans, och extremt tråkigt spel av Örby, som endast tjongar långt på den stackars ensamma, men ack så duktiga forwarden.

Alberto Rossi kommer in på topp. Den italienska spjuvern med de extremt stora låren visar sin skicklighet, och spelar fram sina lagkamrater gång efter gång.
Tyvärr är avsluten allt för dåliga, och motståndarmålvakten allt för bra.

FC fortsätter att kriga på, för att punktera matchen men det dröjer till den 80:e minuten innan Tsar Tedengren tillslut lyckas sätta ett av sina tio-tals lägen. 2-0, och framspelad av Rossi. Vackert, mysigt och härligt. Eufori.

Men. Matchminut 84:a. Solsken och en torr gräsmatta, och en kapten i Love Lidström. En snus, en tittfint. Ett leende, en målvakt som står på halvdistans. Lidström tittar upp, och chippar. Hans touch är inte bra, den är för bra, och i en vid båge, landar den i nät bakom en krafsande målvakt.
3-0. Magi. Ännu mer eufori och slutresultat.

FC vinner än en gång, och fortsätter sin segerera.


Matchens sheriff;
Love Lidström
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss