Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
5 – 1
Tullinge BK
Se fler bilder från matchen
Hochs magi
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

Andra matchen på Kristinebergs IP. Som alltid värmer FC upp till tonerna av Eldkvarn och Pluras "Fulla För Kärlekens Skull". FC mönstrade en stark trupp på pappret, men några små jobbiga händelser gör matchens inledning tuff. Alberto Rossi hade lyckats få i sig alldeles för mycket Strega under kvällen innan och lämnar ett sent besked. Lillen är rasande och böter kommer att utdelas. Något som är ännu tyngre är att skytteligaledaren Ivan Tedengren får en bristning en minut innan match. Panik.


Stefan "Den Lilla" Elfver känner sig tyngd. Men någonstans så känner han hopp. Han rutin i massor. Inte han själv kanske men i spelarna. Ett snabbt byte gör att FC ställer upp med ett extremt hunkigt och rutinerat forwardspar. Jerry Månsson och Daniel Hoch.


Startelvan: 4-3-1-2

Målvakt:
Martin Karlsson

Försvarare:
Tony Jonsson, Robert Jansson, Elias Storm, Robert WesterlundInnermittfältare;
Linus Nilsson, Sammy El Abd Hamid, Love Lidström(kapten)

Treaquista;
Tomas Färnqvist

Forwards:
Jerry Månsson, Daniel Hoch

Avbytare:
Calle Andersson
Daniel Didrik


FC förstår inte riktigt att matchen är igång. Det är lojt och fjanteri på hög nivå. Ingen tar ansvar och FC förtjänar örfilar i plural. Tullinge äter upp FC i början, och det dröjer inte mer än 40 sekunder innan det obegripliga händer. Pinsamt och riktigt jävla dåligt.
FC ligger under för första gången på Kristinebergs IP.

Tullinge ligger på och kommer förbi på kanterna, gång på gång. Elfver vill se en förändring, och går tillbaka till ett 4-4-2. Färnqvist och Nilsson på kanterna och El Abd Hamid och Lidström i mitten.

Boom. FC är tillbaka, inte målmässigt, men spelmässigt. Sakta men säkert äter, och tvingar de sig in i matchen igen. I backlinjen växer Robert Jansson och Elias Storm ut till de där jättarna som alla är vana av. FC är tillbaka.

Love Lidström tar mark på högerkanten. Fintar bort en försvarare och trycker till bollen med en sträckt vrist. Den böjer sig in i bortre delen av straffområdet, där möter Daniel Hoch med bröstet, i luften vänder han bort två försvarare och möter bollen vackert med bredsidan. Volley. Chip. Bollen lyfter och svävar, den lever sitt eget liv, innan den mycket, mycket vackert seglar in i bortre krysset.
Hoch står stilla, sakta sätter han fingret i luften och blinkar mot lagkamraterna.
Vackert. Så oerhört vackert.
1-1.

Sedan är det bara FC.
Hoch och Månsson har lekstuga på topp, i en duell vid mittlinjen trycker Månsson bort sin motståndare med sina starka bröstmuskler, han tunnlar den andra och Hoch är fri. Ett ryck, en fint och en mysig placerad boll i bortre hörnet. FC har ledningen. 2-1. Ett mönsteranfall

Hoch känner sig törstig och byter, han vill även få några sköna kommentarer av vännerna på bänken.

Innan domaren blåser av halvtid har Jerry Månsson lyckats bränna sitt tredje friläge, men det gör inget. För han är ändå riktigt jävla snygg.

I andra halvlek kommer Calle Andersson och Daniel Didrik in. Det dröjer inte länge innan duon producerar.
Calle springer. Calle passar. Didrik, tar emot, vänder bort och dundrar in 3-1 ribba, ribba in. Då har det gått 36 sekunder av andra halvlek.

Sedan fortsätter FC-dominansen.
Fler mål borde ha kommit, och de kommer.
Hoch lovade att bli HTH, och visst blev han det. Ännu ett ryck, och ännu ett klassavslut 4-1.

Daniel Didrik vill även han göra ett till mål, och visst ska han få göra det.
Han suger ner en boll på sitt brunbrända lår, klackar den över sin försvarare och på volley trycker han in den i krysset.

Mer än så behöver inte FC göra denna kväll. Tullinge har besegrats med 5-1 och det känns jävligt skönt.Matchens sheriff;
Daniel Hoch
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss