Kvalsegrarna 2018/11/03
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
11 – 0
Panellinios IF
Se fler bilder från matchen
Stackars Panellinios IF, än en gång.
tors 2014-01-02 | Simon Brännström

För i helvete Lövet! Öka då! Tåget går ju för fan snart. Dialekten bräkte när Anders skrek.
- Ska bara varva motorn lite. Lövet var alldeles till sig, han hade fått en ny förgasare till flakmoppen. Den burrade skönt. Katrineholms skönhet. Och nu skulle han äntligen få åka till storstan och kolla fotboll. Helt sjukt, tänkte han - och drog på gasen så att det ekade.Grabbarna hade överraskat Lövet med resan till Stockholm och en match med FC Stockholm tidigt på morgonen. Det hade varit en sjuk känsla, när han drog av silkespappret från asken. Där låg tågbiljetten och ett foto på spelarna i FC. Han hade nog aldrig känt en sådan lycka, det bubblade, pirrade och var läskigt på samma gång. Nu skulle de bara iväg till macken för att köpa lite sköna tre-femmor. Självklart Tuborg. De ville ju dricka samma som ikonen Sammy El Abd Hamid. Tänk om han var där.


- Men För i helvete. Dialekten bräkte ännu värre. Kom för fa-aan! Tåget går!!

Så var de äntligen på väg. Lövet, Anders och resten av grabbarna. Mot storstan och FC.


I en annan stad, men vid samma tid stod ikonen Sammy. Sammy El Abd Hamid. Han hade precis käkat lite lamm, och stod nu med sina flottiga fingrar och drog fingrarna genom sitt mörka vackra hår. Aldrig tidigare under säsongen hade han känt en sådan iver att få komma till matchstart. Lillen hade lovat honom en startplats. På mittfältet också. Husvagnen var städad, vissa Turborg var kalla och en halvfull Bag-in-Box låg i plastkassen som hängde på cykeln. Idag skulle det fan bli succé.

Lillen kände sig lite illa till mods, men ändå glad. Han hade gått upp ett kilo och var nu över 60-sträcket, kanske var det ett omen att matchen skulle sluta väl. Någonstans visste han att ikväll var det den gamla storskytten Daniel Hamréns tur att glänsa, och kanske även den äldre, men ack så snygga Jerry Månsson.

Det var när han stod på den gamla, trasiga vågen som startelvan pyste fram. Boom sa det. Han hoppade av vågen och slängde sig på sängen. Det prasslade skönt när han vred sig bland sina Busters. Han fes tyst.

Startelva:

3-4-1-2

Målvakt:
Martin Karlsson

Backar:
Gustavsson Storm Jansson

Mittfält:
Färnqvist Engström(DY) ”Sammy” Lundgren

Treaquista:
Lidström

Forwards:
Dolk Tedengren

Hunkar vid sidan om:
Jerry Månsson
Linus Nilsson
Crippe Nord
Daniel Hamrén
Rickard Åberg

Det var mörkt, men ändå mysigt, och faktiskt ändå lite ljust. Det var skymning. FC skulle möta laget i serien som har haft mest otur hittills och lyckats med bedriften att ha en målskillnad på minus 77.

Till kvällen i ära fick FC Stockholm och Panellinios en domartrio som visade vara sig seriens bästa, och när de tillslut blåser igång matchen står Lövet och hans sex kompisar på läktaren och skriker att Eilert ska leverera. Äntligen skulle de få se sitt vackra FC påbörja sin massaker.

Det dröjde inte länge innan treaquista Love Lidström skulle påbörja lite fotbollsmagi. Det var sulfinter och cruyffs. Det var lite allt möjligt, och inte helt oväntat trycker han in 1-0, ribba in från 35 meter. Vackert. Oerhört vackert.

Panellinios ville visa att det faktiskt bara hade varit otur hela säsongen, så de kämpade tappert. Kämpade minst lika hårt och bra som FC:s Rickard Åberg - men oturen höll i sig.

Love Lidström väljer nämligen att klacka in 2-0 efter pass av Mattias Lundgren, och då hade det gått 30 minuter.

Panellinios trycker fram sin grekiska nos, och sniffar till sig ett friläge, men farligast i Fullersta; Martin Karlsson avvärjer enkelt och mycket graciöst.

Innan den perfekta domartrion blåser av tänkte Peter Dollar Dolk hänga sitt första. Han leker med sulan, vickar, kroppsfintar, och dundrar in bollen mellan benen på målvakten. Inte bara snyggt, utan även väldigt dyrt.

Under pausen får äntligen Thomas-Lövet se sina artister på närmare håll. han skriker, han luktar öl, men är ändå så där hunkig som man bara kan vara när man kommer från Katrineholm. FC vinkar, och blinkar och känner sig stora, uppblåsta och mäktiga.

Lillen känner att han vill göra lite byten. Få in lite fart. Innan pausen hade Rickard Åberg bytt av en skadad Robert Jansson. Han hade kämpat.

Det dröjer inte länge innan FC fortsätter målproduktionen. Ivan Tsar Tedengren trycker in sitt första, och Love Lidström gör sitt tredje.

5-0 efter 48 minuter. Grekerna är trötta, men tappra - men FC:s suveränitet överglänser turen, så oturen för Panellinios fortsätter.

När den välsvarvade Jerry sen tar fart, finns det inget som stoppar honom, som en snabbare traktor skördar han, fort, fräckt och bra - 6-0 är ett konstnummer.
Sedan är det dags för Dollar att få göra sitt andra. Efter en klassisk kluns med Ivan - där stenen alltid tar saxen, trycker han in bollen i högra krysset. 7-0 och massakern rullar vidare.

För nu är det dags för HTH-Hamren.
Det är nedtagningar på bröstet, tunnlar, 100 meterslöpningar, dribblingar och en och annan snurrfint.

Första målet; En sträckt vrist i nättaket.
Andra målet; En spårngnick upp i högra krysset
Tredje målet; En soloräd som avslutas med titt-fint och en klassisk bredsida.

HatTrickHero - byte och dusch.

Traktorn Månsson avslutar kvällen med sitt 11-0 mål, efter en vacker framspelning av den väl kämpade Rickard Åberg.

Lövet och polarna fick inte se allt. Men de fick se mycket. På tåget hem mot Harrys och Katrineholm dundrade minnena från kvällen mellan folkölen. De var förtrollade, kärleken till FC hade vuxit, och de hade fått se Sammy. Sammy El Abd Hamid. Ikonen, bag-in-box-älskaren.

Inte ens en flakmoppe och Harry kunde ha gjort kvällen bättre. Nej, det här skulle de göra om. Kanske till och med på tisdag när FC skulle förnedra Rönninge. Men först; Harry och shotsbricka! Livet var ändå rätt gött.

Matchens sheriffer;
Love Lidström
Daniel Hamren
Thomas "Lövet" Lövgren

Matchens försök, och kämpe.
Rickard Åberg(Bra tänkt hela matchen, men fel gjort)
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss