Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
6 – 1
FC Southpoint
Se fler bilder från matchen
Dagen som innehöll det mesta
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Som alla andra dagar startar, startade även denna. Det var hemmapremiär i seriespelet och alla spelare i FC Stockholm vaknade klockan 05.00. Nerverna skulle spela de ett spratt än en gång. Efter åtskilliga sms till tränarna och ledningen, hade klockan orkat driva sig fram en hel timme. Alla i laget mådde likadant, åt helvete.

Några mil utanför Stockholm i en husvagn vaknade tränare Sammy Abd El Hamid upp lite senare än alla andra, med en illavarslande känsla i kroppen. Tre av våra ordinarie spelare kunde inte spela matchen, det blev tvunget att göras förändringar. Daniel Hamrén, enda i världen som har rutor på en ölmage, hade fastnat i tullen. Love Persson, målskytt i premiären, hade ett dop att sköta, och sen Marcus Bergendahl och hans enorma penis, var också otillgängliga. Dessutom hade Andreas Björk fått rött kort förra matchen och fick använda sitt fula språk på läktaren denan gång. El Abd Hamid tände en cigarett, medan nikotinet började massera hans magra kropp, började han pränta ner en startelva på en servett:

4-5-1
S. Brännström
Elfver(C) E. Storm R. Jansson F. Olander
M. Lundgren Tony Jonsson T. Färnqvist P Engström N-J Eriksson
A. Rossi.

Bänk:
J. Moberg
J. Sjölin
K. Thorsell
T. Franzén

Tre debutanter i startelvan:
Elias Storm som spelat Champions Leauge med Djurgårdens IF skulle inom några timmar briljera i division 7J. Patrik Engström FC Stockholms egen Frank Lampard men med en vänsterfot, och sedan Internazionales alldeles egna italienare Alberto Rossi på topp.

Sammy lutade sig tillbaka i sin solstol, parkeringen låg öde, den illavarslande känslan hade sakta sipprat ut tillsammans med röken. Det kommer att bli succé, Sammy tittade på klockan, 10.17, en ljummen Tuborg, sen en snabb siesta.

När Sammy sedan vaknar, står Tony framför honom.
- Det är dags, vi måste röra på oss.
- Vafan! Mumlar Sammy tillbaka med sin egyptiska brytning.

”Now We Are Free”, låten från filmen Gladiator ekar på parkeringen på Mälarhöjdens IP. Tonerna träffar Sammy som en snabb och hård örfil. Han sträcker på sig när han närmar sig omklädningsrummet. Han känner hur stoltheten bär fram honom. När han kliver in är lyckoruset totalt – alla är där och de mottar sin tränare med jubel.

Några minuter innan fyra, var det dags. Adrenalinet fullkomligt sprutade ur spelarna. FCs karismatiska kapten Elfver fortsätter med sin tradition. Spyan vräker sig ut ur hans mun och ner i papperskorgen som står mitt på golvet. Han torkar sig om munnen. Spänner blicken i N-J Eriksson:
- Slå mig.

N-J tvekar inte en sekund, örfilen träffar högt upp på kinden, alla håller andan. Elfver blundar, och andas djup. Sekunder känns som timmar. Sakta, sakta öppnar han sina ögon igen. Blicken är fokuserad och klar. Den utstrålar en oerhörd kraft och inget annat än seger var tillåtet. Det var något som alla kände.
- Nu kör vi, skrek Elfver, varpå de än en gång steg ut för att fortsätta deras förlustfria era.

Ett 200-tal åskådare hade samlats på Mälarhöjdens IP, Gentlemännen hade ställt upp sig bakom motståndarnas mål, ledda av sin ledare Anders Nylén och hans trogna följeslagare Julle. Svart och röd rök bolmade ut över planen, bengaler tändes och bangers smällde. Stämningen var extrem. Eldkvarns ”Fulla för kärlekens skull” ekade ur högtalarna, FC Stockholms laghymn, gav laget ännu mera kraft.

FC Southpoint sprang runt på sin planhalva med nedkissade shorts, tittade de på klockan, om och om igen. Alla tänkte samma sak… Snälla låt tiden gå fort.

Applåder och jubel bar fram FC Stockholm, de var enade igen.

Domaren blåste igång matchen.

Hade det varit mer sol denna dag hade FCs målvakt blivit väldigt brun. Precis som i premiären handlade det mest för honom att stå vid sin egen stolpe och undra hur kvällen skulle bli, för resten av laget gav de räddhågsna FC Southpoint en lektion i fotboll.

Kapten Elfver och Storm styrde och ställde från backlinjen. Storm var så majestätisk som alla hade hoppats att han skulle vara. Det dröjde inte många minuter innan första läget kom. Alberto Rossi blir frispelad, helt själv mot målvakten, ett sus gick igenom publiken, men Rossi lyckas med bedriften att skjuta utanför.

FC fortsätter att köra på. De fullkomligt kör över Southpoint, inte en höjdduell, inte en närkamp, inte en löpning, ingenting vinner dem. Det var bara en tidsfråga innan de skulle spräcka nollan bakom Southpoints målvakt, som var ännu tjockare än Stockholms.

Alberto Rossi, starkare än Drogba och mer målfarlig än Inzaghi, får en andra chans, och då gör han det. Ett distinkt avslut, och ledningen är ett faktum. Rossi blir så upprymd och glad av sitt premiärmål att han springer upp på läktaren och våldskysser en av våra lite mer snygga och lite mer plastiga supportrar

Ren fotbollsmagi, klapp-klapp-spel, det andra målet var så vackert att det rann glädje tårar på alla kinder i publiken. Det börjar med en extremt hård glidtackling sen går bollen som på ett snöre genom laget, Färnqvist, Engström, Rossi, Elfver, Jansson, Storm, Olander, Lundgren, alla rör vid bollen, Southspoint springer runt virriga och yra, när sedan Elfver lägger sin patenterade sidledspass i straffområdet är 2-0 målet ett faktum. Tony Jonsson kör en enkel bredsida och firar målet med en klassisk böghög. Lycka!

Rossi fortsätter att producera och rundar tre motståndare och tillsist målvakten innan han gör FCs tredje och sitt andra för kvällen. Innan domaren blåser av för halvtid, har Moberg och Sjölin fått hoppa in. Sjölin är otroligt nära att göra sitt första mål för FC och Moberg håller bra koll på sin kant.

N-J Eriksson vår egen vilde, går med bestämda steg mot bänken. En av Southspoints spelare möter honom, med räddhågsen blick och med gråten i halsen hulkar han ut sig.

- Fan ni har bengaler och tifo, och ni mördar oss på planen, nu vill vi bara hem.
- Det är 45 minuter kvar, svarar N-J, och hånskrattar.

Andra halvlek startar som den första slutar. Total förnedring. FC kör över Southpoint. Patrik Engström som gjorde ett drömmål mot FC Nacka tidigare i vår, bjuder på en ny delikatess. En frispark från 34 meter, skruvar sig över muren och borrar in sig i krysset.

N-J Eriksson går upp i delad skytteligaledning när han gör FC:s femte mål, snyggt framspelad av Jansson. När sedan Patrik gör sitt andra för kvällen, en dundring upp i nätttaket på en retur efter att Rossi dragit på ett skott på volley. Då sprider det en sådan glädje i laget. Seger i hemmapremiären inför storpublik är säkrad.

Matchen är otroligt välspelad. Fc Soutpoint har inget att säga till om. På planen gör alla sin uppgift med bravur. I slutet av matchen får äntligen Kenneth Thorsell göra debut på högerbacken, glidtacklingarna avlöser varandra och spelarna i motståndarlaget byts ut, en efter en. På topp spelar Franzén med en härlig energi.

Slutsignalen ljuder i den tidiga vårkvällen. Matchen är vunnen och lagfesten väntade.
I omklädningsrummet hade ledningen dukat upp för framgång. Kyld champagne och tillsammans skålades det och sjöngs högt och glatt med till tonerna av ”Fulla för Kärlekens skull”. Sponsorer, supportrar och spelare festade tillsammans. I taktpinnen höll vår egen Anders Nylén.

När sedan nr19 dansade in, och gav sin syn på fotboll, var ruset total. Utanför stod lagbussen och väntade på sällskapet. Det var dags att lämna Mälarhöjdens IP för denna gång.

Ett depåstopp, för att skriva autografer med supportrar i skogen, och efter allsång med Nylén, stannade bussen tillslut utanför Hotellet på Linnégatan.

FC Stockholms Internazionale klev ut, och klev in.

Eran hade fortsatt. Slutresultatet blev 6-1.

Matchens hunk: nr19
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS