Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
3 – 1
Vasasällskapets FK
Se fler bilder från matchen
Referat: FC - Vasasällskapet
tis 2014-04-15 | Simon Brännström

Så hade dagen anlänt. Dagen som alla hade väntat på. Det gjorde nästan ont, så länge hade man väntat. De som hade längtat mest var pojkarna i Vasasällskapet, de hade längtat och trånat så mycket att deras kroppar numera var alldeles svullna och slitna - kanske hade det även med åldern att göra - men oj vad de hade längtat. Nu var dagen äntligen här, den där dagen då Vasa äntligen skulle få sätta uppstickarna FC Stockholm Internazionale på plats. Låta FCs rekord sluta på femtiofyra matcher. Oj vad det här skulle bli en enkel sak att fixa, tänkte de alla när de satt i ring en timme innan match.


- Hur gör vi? Rösten från Vasas coach skallrade i omklädningsrummet.
- Vi dödar dom! Skrek de ikapp.
- Vi sparkar ner dom, skrek den största av de alla.
- Vi klagar på domaren, skrek han som var större än den största.
- Vi dödar dom! Skrek de igen.

Den inte alls tjocka, utan mycket prydliga och väluppfostrade pojken på 39 år som skulle vakta Vasas mål satt i ett hörn och skakade på huvudet. Han förstod inte sina lagkamrater. Om de bara gjorde mål, så skulle han kunna rädda lite straffar och några frilägen - och tjock, det var han verkligen inte. Han nöp sig själv skinnet runt naveln och log. Nej tjock, det var han verkligen inte.

Den där dagen som alla hade väntat på. Den hade såklart även kommit till alla andra. Alla som hade samlats på Stadshagen. FC Stockholm Internazionale skulle äntligen få debutera i divison 4. En division som många andra, även FC, har utsett till den tuffaste division4-serien genom tiderna. Sammy var där. Elfver var där. Till och med Robban Jansson var där med barnvagnen. Till andra halvlek skulle även Nacka Eriksson med sin nya fina leksak rulla in och dundra ut lite mod till spelarna. Alla var där, för nu var dagen som de alla väntat på äntligen här.

- Män! Vafan menar du! Sammys röst sprack, den orkade inte längre hålla sig stark.

- Konkurrensen är hård i år Sammy. Lillen blundade och äpplet smackade mellan tänderna. Saftjuicen som rann längs läpparna brydde han sig inte om.

-Män. asså. Män. Tro mig. Jag vill lira. Sammys röst var låg, den egyptiska intensiteten hade sipprat ur och kvar var endast en sorglig viskning.

Lillen fortsatte att blunda, han knep ihop ögonen hårdare. Suckade. Tog ett djup andetag, och stålsatte sig.
- Sammy. Du spelar inte. Punkt.

- Men män? Tro mig. Sammys ögon grät.

Lillen hörde inte det sista han hade redan lämnat, han var på väg för att möta Tony, Simon och Moberg. De skulle ta femtiofemte matchen i rad utan förlust. Vasasällskapet skulle stå för motståndet. Men FC var förberedda. De skulle bara se. Och Sammy? Han skulle inte få lira.

Startelva: 4-4-2
Målvakt:
Simon Röse

Försvar:
Farid Hafsia Viktor Jeansson Patrik Engström Andy McClelland

Mittfält:
Daniel Hauser Love Lidström (C) Gustaf Segerström Erik Uskali
Forwards:
Peter Dolk Ivan Tedengren

Avbytare:
Rickard Åberg
Axel Gustafsson
Daniel Hoch
Calle Andersson
Linus Nilsson

Ledare:
Stefan Elfver
Simon Brännström
Tony Jonsson
Johan Moberg
Mario Bes


FC hade samlats, matchen skulle snart börja och från omklädningsrummet bredvid hördes Vasasällskapet skränande om och om igen.
- Vi ska döda dom! Vi ska döda dom!

När tröjorna än en gång smet över välsvarvade bröst fylldes de alla av ett lugn. Ett lugn som även innehöll premiärnerver men de visste att sviten skulle hålla sig intakt.

Uppemot 300 personer hade samlats på Stadshagen som förmodligen är den bästa publiksiffran i division 4 på länge. De hade alla samlats för skönspel och som Love Persson hade sagt; Fotbollsgodis. Men oj så fel de hade. Detta blev en kamp, ett krig, en match där skönspel inte fick rum.

När domaren tillslut blåste igång, tog ändå FC tag i matchen från första stund. De få gånger Vasa försökte anfalla sög försvararna med Patrik Engström i bräschen, till sig bollen och med ett otroligt lugn satte de igång anfallsvåg efter anfallsvåg.

I Vasas huvuden ekade det fortfarande ”Vi ska döda dom” ”Vi ska sparka ner dom”, och som de nästan lyckades. I duell efter duell, var det dobbar och armbågar. Knän och slag. Men när man blir äldre och lite tyngre är det inte alltid lätt att hänga med. Så de fortsatte att slita, att kriga och slåss.

FC fortsatte att spela fotboll. Om inte domartrion stod i vägen med felaktiga offsideavblåsningar så hade nog Daniel Hauser både satt 1- och 2-0, men det fanns även en annan person som visade sig vara svårpasserad denna dag. Den inte alls tjocka målvakten. Som han räddade, och som han spelade. Att han var en otjock 39åring med dåliga knän, var det ingen som kunde se, men tillslut fick han äntligen kröka rygg.

En fantastisk boll av Love Lidström i djupled friställer Ivan Tedengren, som både med speed och finnes kommer fri. Han väljer att avsluta hårt med vänstern, lågt alldeles intill stolproten och vem har inte lyckats ramla rätt om inte målvakten. Peter Dollar Dolk, spelaren som alltid vet hur man gör mål. Han visste om att returen skulle dyka upp framför honom, och om han bara drog till med vristen så att bollen gick upp stenhårt i krysset så skulle FC leda med 1-0. Det gör jag, tänkte Dollar och premiärmålet i division 4 var ett faktum.

Fc hade bud på många fler mål i första halvleken men effektiviteten och viljan fanns inte riktigt där. Istället skulle Vasasällskapet göra ett turmål. Ett skott, ett mycket hårt skott, men med endast tur letade det sig in bakom en maktlös Simon Röse. 1-1. Halvtid. Oförtjänt. Orättvist och rätt surt.

300 personer blev några färre till andra halvlek. Något som dock förändrades betydligt var FCs överlägsenhet. För trots att Vasa fortsatte att sparka, kriga, slåss och klaga, så kom de aldrig åt FC. Alla hade höjt sig ett snäpp, presspelet lades högre, passningarna gick rakare och löpningarna blev fler. Gång efter gång prövades den otroligt duktiga målvakten, som fortfarande inte är tjock, och han stod pall. Skott efter skott, friläge efter friläge.

Tillslut fick domaren nog. Han blåser straff.
Love Lidström, kapten och med vinden runt sitt skägg stegar nervöst fram till straffpunkten. Snuset rinner mellan tänderna, och snoret hänger löst. Han skulle göra mål. Det skulle han. Ivan Tedengren tittar på. Han skulle hugga returen om Love skulle missa. Det skulle han.
När Joakim Fridlund i Vasasällskapets mål, även räddar returen så går luften ur dem. Hur kan han både ta straffen och returen. Han måste ha ramlat åt rätt håll. Snavat. Snubblat.

Ridå.

Stefan Elfver känner paniken sakta stegra, svetten rinner genom hans tunna byxor och tungan känns alldeles sträv. Hoch. Tänker han. Hoch såklart!

- Hoch gör dig redo!

- Ska bara dricka upp kaffet coach. Hoch ler. Blinkar åt att som tittar på honom. Han ska avgöra. Det ska han.

- Ska jag göra två eller? Hoch stämma är så där len, som bara han kan ha.

När domaren tillslut blåser av matchen är sviten intakt. Rekordet är uppe i 55 matcher och FC har vunnit sin premiär i division 4. Segerregissör blev Daniel Hoch. 
Hoch dansade när han kom in, hoppade bort från sparkar och slag, lekte med bollen och gjorde lite vad han ville. 2-1 valde han att först dribbla bort målvakten och sedan klacka in bollen i nättaket. Om 2-1 var snyggt, var 3-1 så ofantligt mycket vackrare. En målvakt på halvdistans och en Hoch på lekhumör. Tittfint, blink till publik och en enkel liten lobb.

- Svårare än så är det inte coach. Hoch njöt i omklädningsrummet. Alla tittade på honom. Klappade hjälten på ryggen och nöp hans kinder röda.

- Coach, coach. Hoch fortsatte, får jag tian nästa fight eller?

- Såklart du får. Elfvers svar var snabbt och ärligt.

Aldrig. Love Lidströms läppar ville skrika. Ögonen var galna och bröstet pumpade adrenalin. Aldrig att den jäveln skulle få tian. Aldrig. Fan att jag missade straffen. Fan. Det var ju jag som skulle vara hjälte idag. Tankarna flög vilt omkring. Näe. Nästa match. Ängby. Då jävlar skulle han vara hjälte igen.


Matchens sheriffer:
Patrik Engström
Farid Hafsia
Viktor Jeansson
Daniel Hoch

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS